Home Nieuws Oorzaken van vreemdgaan: de twee categorieën waarin affaires ontstaan

Oorzaken van vreemdgaan: de twee categorieën waarin affaires ontstaan

2 minuten leestijd
0
seks gezocht

Mensen gaan vreemd. Het is een waarheid waar niemand wat mee te maken wil hebben. Of je het nu zelf doet of je partner; het betekent vaak het einde van een relatie. Mocht het wel lukken om de relatie te behouden, dan is het nooit als tevoren.

Er zijn talloze redenen waarom mannen en vrouwen vreemdgaan en evenveel manieren om het te doen. Uiteindelijk kunnen al deze stiekeme one-night-stands en affaires op basis van de oorzaak ingedeeld worden in twee categorieën. Deze constatering komt van Tammy Nelson, een seks- en relatietherapeut en de huidige relatieconsultant bij Ashley Madison.

De ‘blikopener’-affaire

Volgens Nelson gaat het er bij vreemdgaan om of mensen hun relatie willen beeindigen of niet. “Mensen in de eerste categorie, degenen die eigenlijk een relatiebreuk willen, komen terecht in ‘blikopener’-affaire” zegt Nelson tegen BusinessInsider. Deze personen willen een affaire omdat zij de relatie willen verlaten, maar tegelijkertijd niet weten hoe ze ermee moeten stoppen. De ervaringen van de relatieexpert zeggen dat vrouwen vaker dan mannen in deze situatie terechtkomen.

#1 Populair voor Affaires

second love"Willen we niet allemaal weer de spanning ervaren? De nieuwigheid voelen en aandacht krijgen? Discretie en anonimiteit zijn gegarandeerd op Second Love."

Bekijk hoe het werkt

Het is een soort van passief-agressieve manier om te zeggen dat je niet meer verder wilt met je huidige relatie. Dit kan zelfs gebeuren voordat je precies weet wat je wilt. Door vreemd te gaan weet je dat het einde van de relatie in zicht is wat uiteindelijk vaak een relatiebreuk forceert. Je gaat vreemd, omdat je zo de relatie wil beëindigen, alleen weet je nog niet precies hoe het afloopt. Soms is het makkelijker om vreemd te gaan dan de harde waarheid te confronteren.

Als aanvulling op de relatie

De tweede oorzaak waarom mensen vreemdgaan is omdat er iets mist in hun relatie. Of dat nu seks is, een connectie of iets anders; het doel is niet om de relatie te verlaten voor een ander. Volgens Nelson is “het een manier om dat ene deel van hun leven te vervullen waar de relatie niet in slaagt. En dan pas hebben ze het gevoel dat alles compleet is.”

Bijvoorbeeld, het is mogelijk dat je een aparte fetish hebt waar je huwelijk niet in kan voorzien, waardoor je het buiten de deur gaat zoeken. De oorzaak van de affaire is dan niet dat je weg wil bij je partner, maar dat je een aanvulling op je relatie zoekt om in je behoeften te voorzien. Het gemis in de relatie is in dit geval de oorzaak. Deze oorzaak komt vaker bij mannen voor dan bij vrouwen.

Niet tevreden?

Volgens meerdere experts is de ontevredenheid in een relatie niet vaak een reden om vreemd te gaan. Een (niet-wetenschappelijke) onderzoek van Victoria Milan ondersteunt de waarnemingen van Nelson. In het onderzoek van de vreemdgaan datingsite werden 4.658 leden ondervraagd en daarin gaf 69% aan dat ze niet van plan zijn om hun huidige partner te verlaten. Dit toont aan dat de meeste vreemdgangers die online hun heil zoeken niet op zoek zijn naar een ‘blikopener’-affaire.

Flirten niet alleen voor...

... singles? De meningen zijn verdeeld. Of je het nu goedkeurt of niet: een tweede liefde, avontuur en passie zijn met één tik op de virtuele knop binnen handbereik. Dankzij het oer-Hollandse Second Love kan dat bovendien in je eigen taal en niet op een schimmige datingsite uit het buitenland. Nieuwsgierig hoe het eraan toegaat op zo’n vreemdgaan datingsite?

Bekijk hoe het werkt
Laad meer artikelen
Laad meer in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

‘Lichaamsgeur onderscheidt vriend van vijand’

Soms ontmoet je iemand en voel je meteen dat je op één lijn zit. Het is misschien niet een…