8 soorten mannen om te vermijden op dating apps

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
10 minuten leestijd

Dating apps zijn de beste oplossing wanneer je graag diverse soorten mannen wilt tegenkomen. Het maakt het ontmoeten van mannen erg makkelijk en laagdrempelig. Als je wilt kun je iedere dag een nieuwe date hebben. Wanneer je online naar de liefde zoekt, vind je er verschillende mannen met diverse achtergronden, persoonlijkheden en carrières. Dit betekent dat je ook uiteenlopende persoonlijkheidstypen tegenkomt.

Veel vrouwen hebben dan ook ervaring met vervelende types die ze online tegenkomen. Sommige mannen zijn keepers, vele anderen zijn de moeite niet waard. Lees snel verder als je te weten wilt komen welke 8 mannen je moet vermijden.

8 mannen om te vermijden op dating apps

Daten kan soms erg frustrerend zijn. Het kan zelfs lijken alsof er geen goede mannen meer te vinden zijn in deze wereld. Maar die zijn er wel. En om deze mannen te vinden, doe je er goed aan om de verkeerde types te vermijden. Om geluk in de liefde te vinden, is het belangrijk om niet langer je tijd te verdoen met vervelende mannen.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Om het je makkelijk te maken, zijn deze mannen op te delen in 8 categorieën. Ontmoet je iemand met een van deze 8 persoonlijkheidstypen, zorg dan dat je op tijd weg bent. Een goed begin is om koste wat het kost deze 8 mannen te vermijden op dating apps.

1. De gierigaard

Daten kan uiteraard duur zijn. Zo kan hij je bijvoorbeeld meenemen naar een chique vijf-sterren-restaurant. Toch hoeft daten zeker niet duur te zijn. Er zijn veel creatieve en betaalbare manieren om op date te gaan. Toch kun je goed herkennen wanneer hij helemaal niets in een date wil investeren. Deze mannen stellen bijvoorbeeld voor om ergens goedkope koffie te drinken in een sfeerloos tentje.

Het kost tijd om iemand te leren kennen, dus als je een geslaagde date wilt, zul je er wat voor over moeten hebben. Neemt je date zijn eigen drinken of eten mee naar de bioscoop, dan weet je hij gierig is. Of bestelt hij – zonder je te vragen – de kleinste maat koffie voor jou? Laat die tweede date dan zeker zitten.

2. De boze of agressieve man

Een boze of agressieve man is eenvoudig te herkennen op een dating app. Heeft hij allerlei disclaimers in zijn bio staan? Dan is dit een grote rode vlag. Dit is een man die niet tegen kritiek kan en op een overdreven negatieve manier reageert op situaties. Vaak kunnen deze mannen ook niet tegen een grapje of kritiek. Maak bijvoorbeeld in de chat een grapje over zijn profielfoto. Reageert hij fel en beledigd? Dan kun je deze man beter vermijden.

3. De negatieveling

Natuurlijk is het leven is niet altijd eenvoudig, maar als dit alles is waar een man zich op focust, is hij waarschijnlijk niet geschikt voor jou. Je kent het wel, van die mannen die alleen maar zeuren en alleen de negatieve kant van alles zien. Maar hoe herken je deze negatieveling op een dating app?

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

Vaak is het profiel van deze man volgeschreven met langdradige teksten over hoe vreselijk het online daten voor hem is geweest. Is zijn ex vreemdgegaan in het verleden, dan is dat iets waar hij jaren over door zal blijven gaan. Als je een profiel tegenkomt waarin iemand praat over het verlies van zijn baan, hoe zijn ex weg is gelopen met zijn beste vriend of hoe depressief hij is geweest, dan is het een verstandig idee deze man even over te slaan en op zoek te gaan naar een positief persoon.

Al deze zaken kunnen best besproken worden op een 3e of 4e date, maar als hij echt denkt dat vrouwen dit negatieve levensverhaal aantrekkelijk vinden op een datingprofiel, is hij niet degene voor jou. Het is verstandig deze mannen zoveel mogelijk te vermijden.

4. De narcist

Af en toe ontmoet je iemand online die denkt superieur te zijn aan anderen. Deze mannen denken zoveel van zichzelf dat ze hierdoor geen plek over hebben om aan iemand anders te denken. Narcistische mannen praten vaak over ‘ik’ en niet snel over ‘wij’. Kleine kans dat jij ooit op de eerste plaats zult komen. Deze narcist is eenvoudig te herkennen op een datingapp.

Hij vertelt bijvoorbeeld maar al te graag hoe goed hij het financieel heeft. Zo blijft hij graag opscheppen over zijn auto en zijn vakanties. Daarnaast zul je de narcist ook kunnen herkennen aan zijn overdreven ijdelheid. Dit is eenvoudig te zien aan de keuze voor zijn profielfoto. Waarschijnlijk heeft hij iemand kunnen strikken of betaald voor een fotoshoot voor zijn datingprofiel.

5. De hook-up artiest

De meeste vrijgezellen op dating apps zijn op zoek naar zinvolle relaties en niet op zoek naar hook-ups. Ben je op zoek naar een relatie, ga dan niet uit met mannen die iets casual willen. Als het profiel van een man seks vermeldt of als hij alleen maar commentaar op je profiel geeft over hoe sexy je eruit ziet, is de kans groot dat hij enkel op zoek is naar een hook-up.

Andere signalen van de hook-up artiest is het plannen van een late-night date. Vraagt hij of je om 22:00 uur beschikbaar bent, ga daar dan niet op in. Deze man is alleen maar op zoek naar een hook-up en die kun je dus beter vermijden.

6. De Casanova

Hij is de man die je het gevoel geeft dat je de mooiste vrouw bent die hij ooit heeft gezien. Deze man straalt zelfvertrouwen uit en geeft jou het gevoel dat jij de enige op deze aardbol bent. We hebben het over de Casanova, ook wel bekend als de womanizer of Don Juan.

Het probleem van deze aantrekkelijke man is dat jij helemaal niet de enige bent. Als hij met jou op vrijdagavond afspreekt, kun je er zeker van zijn dat hij de andere avonden vol plant met andere dames. Je verspilt je tijd als je gaat daten met een man die zich niet wil binden.

Wanneer je hem vraagt of hij ook met andere vrouwen date, zal de Casanova zich verdedigen. De Casanova heeft een ontelbaar aantal vrouwen in zijn vriendenlijst staan op de dating app. Ook wanneer jullie op vele dates zijn geweest, zul jij zijn datingprofiel nog steeds terugvinden op meerdere datingapps.

7. De man die niet over zijn ex is

Een man die je koste wat kost beter kunt vermijden, is de man die nog niet over zijn ex heen is. De signalen zijn vrij gemakkelijk te herkennen. Zijn sociale media pagina’s staan nog steeds vol met foto’s van haar, hij praat elke date over haar en hij begint haar zelfs met jou te vergelijken. Om over een break-up heen te komen heeft hij tijd nodig.

Het is dus erg belangrijk om erachter te komen of deze man al klaar is om te daten. Is hij door zijn ex gedumpt, dan kan het zijn dat hij zijn ex nog steeds op een voetstuk heeft staan. Dit is iets waar je op tijd achter moet komen. Een man die nog niet over zijn ex heen is, kun je beter vermijden.

8. De uitsteller

Er kunnen veel geldige redenen zijn waarom een man een date met jou moet verzetten of uitstellen. Zo kan er iemand ziek zijn of hij kan een belangrijke deadline hebben die hij niet mag missen. In dit geval is het belangrijk om medeleven te tonen en een nieuwe datum voor een date af te spreken. Er is echter een groep mannen te vinden op datingapps die enkel aan het daten zijn voor de likes en gesprekken voor een ego-boost.

Ze vinden het geweldig om een wederzijdse match te krijgen, maar wanneer het erop aankomt om een echte date te plannen, zijn ze nergens meer te bekennen. Het is oké om dates opnieuw te plannen, maar het is niet goed als hij het blijft doen. Het kan zijn dat ze meerdere opties aan het bekijken zijn en dit betekent dat deze man zeker niet de ware voor jou is.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Deel dit artikel
Geef je reactie