Home Flirten Attentie: 8 manieren om zijn aandacht te krijgen

Attentie: 8 manieren om zijn aandacht te krijgen

5 minuten leestijd
0
attentie

Voor veel vrouwen zal het heel frustrerend zijn: je wilt zijn aandacht, maar hij ziet jou nog niet helemaal staan. Je vindt hem ontzettend aantrekkelijk, maar krijgt alleen aandacht van jongens die jij juist niet ziet zitten. Terwijl jij juist aandacht wilt van een andere jongen, lijk jij wel onzichtbaar voor hem.

Of je hem nu al maanden kent of hij pas net in je leven is, natuurlijk wil jij zijn aandacht. Je vindt hem niet voor niets helemaal fantastisch. Toch is het lastig om op hem af te stappen en direct te zeggen dat je wel meer wilt. Maar laten we eerlijk zijn: dat is al helemaal niet makkelijk. Het beste (en makkelijkste) is om langzaamaan zijn aandacht te winnen.

Bovendien is alleen zijn aandacht niet het doel, hij moet je natuurlijk ook leuk gaan vinden. Het is redelijk eenvoudig om de aandacht van een man te krijgen. Maar, je wilt natuurlijk wel de juiste aandacht van hem krijgen. Wat je niet wilt, is dat je als een dronken meisje om hem heen hangt. Je kunt te weinig doen, maar hem ook afschrikken door juist té overweldigend te zijn.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Aandacht geven is aandacht krijgen?

Een veelgemaakte fout is om te denken dat je aandacht terugkrijgt wanneer jij veel aandacht geeft. Dat is namelijk niet altijd het geval. Het is juist belangrijk om in het achterhoofd te houden dat té veel aandacht hem juist zal afschrikken. Het is niet de bedoeling dat je hem overdondert, waardoor hij snel zal weglopen.

Aandacht geven betekent dus niet meteen dat je ook aandacht terugkrijgt. Je zult dit op een slimme manier aan moeten pakken, zodat hij vanzelf interesse in jou krijgt. Als hij eenmaal geïnteresseerd is in jou, zal hij voldoende aandacht voor je hebben. Maar hoe doe je dat?

8 manieren om zijn aandacht te krijgen

Nu je weet dat aandacht geven niet het allerbelangrijkste is, is het tijd voor een aantal praktische tips die je kunnen helpen. We geven je 8 manieren waarop je zijn aandacht kan krijgen. Voeg deze simpele tips toe aan je versierplan en misschien krijg je wel de aandacht die je verdient.

1. Zorg voor een positieve lichaamshouding

Ga bij jezelf eens even na welke mannen bij jou opvallen. Is dit de jongen die op de achtergrond staat en niet zoveel zegt? Of is dit de jongen die veel lacht en met iedereen een praatje maakt? Waarschijnlijk heb je meer oog voor de jongen die aanwezig is. Anders was hij je waarschijnlijk ook niet opgevallen.

Positieve energie en lichaamstaal zijn heel belangrijk om aandacht te krijgen. Dan hebben we het bijvoorbeeld over wat je met je armen doet, de bewegingen die je maakt en je gezichtsuitdrukkingen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je je armen niet te veel gesloten houdt en denk eraan om te lachen. Natuurlijk niet te overdreven, want dat ziet er ook zo gek uit.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.. Download deze 25 berichtjes

2. Wees creatief

Je kunt op vele manieren creatief zijn om zijn aandacht te winnen. Zit hij bij je in de vriendengroep? En vieren jullie bijvoorbeeld sinterklaas samen? Probeer er dan voor te zorgen dat hij stiekem je naam trekt. Hij zal op deze manier moeite moeten doen om je beter te leren kennen. Hij moet immers een cadeautje voor je gaan bedenken en kopen.

Heeft hij eenmaal een passend cadeautje voor je gevonden? Dan zal hij je beter kennen dan de vorige jongen met wie je op date bent geweest. Natuurlijk zijn er ook andere manieren om op creatieve wijze zijn aandacht te trekken.

3. Voeg hem toe op social media

Heb je elkaar gezien op een feestje of even met elkaar gepraat? Zorg ervoor dat je zijn naam goed herinnert en voeg hem toe op Facebook, Snap of Insta. Hij zal de volgende ochtend wakker worden en denken: “hmm, goed teken!”. Het is namelijk een kleine duw in de goede richting om zijn aandacht te krijgen.

Je legt niet meteen al je kaarten op tafel, aangezien hij niet weet of dit vriendschappelijk bedoeld is of dat er meer belangen bij zitten. Misschien is hij ook wel geïnteresseerd in jou en stuurt hij je een berichtje. Van het een komt het ander.

4. Besteed aandacht aan de mensen met wie hij is

Vaak denken mensen dat het de beste manier is om zijn aandacht te trekken door je volledig op hem te focussen. Wat draagt hij? Hoe doet hij? En wat valt je op? Toch is dit niet altijd het geval. Het is namelijk ook een goede strategie om je te focussen op te personen met wie hij veel omgaat.

Zo zal hij niet meteen doorhebben dat je voor hem gaat, waardoor er geen druk op komt te liggen. Ook zal de andere persoon, met wie hij is, niet het gevoel hebben dat je hem weg wilt kapen. Op deze manier kan er een goed gesprek ontstaan tussen jullie drie, waarbij jullie elkaar ook beter kunnen leren kennen.

Vind zijn vriend je ook gezellig? Dan is de kans ook groot dat je misschien een volgende keer uitgenodigd wordt voor een gezellige avond of zelfs feestje. Een win-win situatie dus.

negeren

5. Flirt met hem

Onderzoek heeft uitgewezen dat je niet per se de knapste in een bar hoeft te zijn om de meeste aandacht te krijgen. Wanneer jij juist degene bent die zelfverzekerd communiceert met anderen, krijg jij ook de meeste aandacht. Laat dus merken dat je niet vies bent van flirten en probeer lichamelijk met hem te communiceren.

Denk je dat er knappere vrouwen in zijn buurt zijn? Dat is geen enkel probleem. Door zelfverzekerd naar hem te kijken (of lachen) krijg jij waarschijnlijk meer aandacht dan andere vrouwen, die geen enkele vorm van interesse tonen.

6. Raak hem subtiel aan

Als jij in gesprek bent met een man waarvan jij meer aandacht wil, zal zelfs de kleinste aanraking genoeg zijn om meer dan vriendschap te creëren. Al raak je hem maar lichtjes aan op zijn arm of schouder. Dit zal hem meteen aan het denken zetten. Je komt een beetje uit de friendzone en laat merken dat jij wel meer wilt dan vrienden zijn. Daarbij houdt een man ook wel van lichamelijke aanrakingen, waardoor hij zich al snel vereerd zal voelen. Wie weet gaat hij dus wel in op je moves.

7. Onthoud goed wat hij zegt of post op social media

Social media zijn goede platformen om informatie over deze persoon te verzamelen. Je kunt veel over hem te weten komen, zonder ook maar ooit tegen hem gepraat te hebben. Wil jij zijn aandacht trekken? Plaats dan een opmerking bij een bericht, waarvan jij weet dat hij die ook te zien krijgt. Of misschien zie je wel dat hij kampioen is geworden met zijn voetbalteam. Dit is natuurlijk een goede openingszin voor een eerste gesprek.

8. Wees zoveel mogelijk jezelf

Als laatste is het belangrijk om natuurlijk wel jezelf te blijven. Probeer niet teveel op te scheppen over je eigenschappen en houd het zo dicht mogelijk bij jezelf. Kun je goed dansen? Laat dit dan gewoon zien bij het uitgaan. De kans is groot dat hij al snel naar je zal kijken. Of kun je goed sporten? Plaats dan een prestatie op social media. Wie weet trekt dit al voldoende aandacht.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Flirten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Dit is de beste ‘pick-up line’ die vrouwen kunnen gebruiken

Zodra je het woord ‘pick-up line’ hoort, denk je waarschijnlijk meteen aan een afgezaagde …