Home Dating apps Lexa alternatief: 8 dating apps om te overwegen als vervanging

Lexa alternatief: 8 dating apps om te overwegen als vervanging

5 minuten leestijd
0
lexa alternatieven

In Nederland zijn er maar weinig datingpartijen die de naamsbekendheid van Lexa kunnen evenaren. Dankzij de vroege start in de eerste jaren na de eeuwwisseling heeft Lexa een lange historie opgebouwd waar bijna geen enkele datingsite aan kan tippen. Het is al vanaf 2002 actief in het koppelen van serieuze singles, een missie waar ze bij Lexa nooit mee zijn gestopt. Sterker nog, Lexa richt zich nu meer dan ooit op de serieuze singles.

Ondanks het gegeven dat Lexa nog altijd een platform is waar vele liefdesconnecties hun oorsprong vinden, is het niet ongewoon dat singles er soms helemaal klaar mee zijn. Misschien zie je steeds dezelfde koppen voorbijkomen, heb je niet genoeg matches of zijn de matches niet naar je smaak. Wat de reden ook is, er zijn gelukkig meerdere alternatieven voor Lexa als je er even klaar mee bent.

8 Lexa alternatieven

Heb je op Lexa niet kunnen vinden wat je zoekt? En ben je op zoek naar de beste alternatieven voor Lexa? Hoewel er op zich niet veel mankeert aan Lexa, is het niet voor iedereen de perfecte datingapp. Bijvoorbeeld, wanneer je liever iets zoekt in de casual datinghoek of in een afgelegen gebied woont. Afhankelijk van wat je precies zoekt zijn er wellicht betere alternatieven voor Lexa. Dit zijn de beste alternatieven.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Parship

1. Parship

Was Lexa op zich niet zo verkeerd, maar kwam je er helaas niemand tegen die je hart sneller liet kloppen? Een andere benadering voor het vinden van een vaste relatie is die van Parship. Anders dan bij Lexa kun je niet zoeken naar een potentiële partner, dat doet de app voor jou. Aan de hand van een uitgebreide test koppelt Parship je aan singles die bij je zouden kunnen passen. En in plaats van dat je deze singles kunt zoeken, stelt Parship je elke dag een aantal van deze singles voor als partnervoorstel.

Parship is een afkorting voor ‘partnership’ en dat zegt alles over de rol die het inneemt: het koppelen van singles die een relatie willen. Inschrijven is gratis met beperkte mogelijkheden, een premium abonnement is nodig om van alle functies gebruik te kunnen maken.

App StoreGoogle Play

novamora

2. Novamora

Wanneer je Lexa’s diensten benutte voor het vinden van een ONS of FWB, dan heb je ongetwijfeld gemerkt dat niet iedereen die wens heeft. Als Lexa ergens bekend om staat, dan is het wel dat het zich juist richt op vaste relaties. Of in anderen, je kunt niet vinden wat je zoekt als je op de verkeerde plek zoekt. Een plek waar je deze losse relatievormen wel kunt vinden is Novamora.

Novamora is een datingsite voor spannende dates, wat zich laat vertalen naar intieme contacten en singles die niet per definitie op zoek zijn naar een duurzame verbinding. In tegenstelling tot Lexa valt dit platform wel onder de noemer ‘seksdating’. En als je daarnaar op zoek bent, dan is Novamora de eerste keuze om te overwegen. Inschrijven bij Novamora is gratis met meer features tot je beschikking als je VIP-toegang neemt.

App StoreGoogle Play

tinder

3. Tinder

Vanaf de lancering in 2013 had Tinder maar een jaar nodig om de datingwereld te veroveren. Sindsdien is het veruit de populairste datingapp. De eenvoud van het swipen en de wederzijdse like voor een match maakte deel uit van wat het zo aantrekkelijk maakt. Gecombineerd met je locatie toont Tinder je gebruikersprofielen die je naar links (afwijzing) en rechts (goedkeuring) kunt swipen. Hebben jij en ander elkaar naar rechts geveegd? Dan is er een match: je mag met elkaar chatten. Maar in de context van liefde is niets zo simpel als het lijkt.

Veel singles hebben wat problemen met Tinder’s benadering van romantiek. De focus die Tinder op het uiterlijk legt heeft ertoe geleid dat de app een slechte reputatie heeft gekregen. Onderzoeken hebben ook aangetoond dat de singles op Tinder maar zelden fysiek daten, vooral in vergelijking met andere apps. Tinderaars zijn jong, voornamelijk in de leeftijd t/m 25 jaar, en gebruiken de app meer voor amusement, entertainment en als ego-boost.

Tinder is ondanks alle gebreken de Godfather onder de datingapps. Met miljoenen swipes per dag is deze app na bijna een decennium nog steeds de onbetwiste nummer één – wat het altijd een alternatief voor Lexa maakt. Als je de swipe-app nog niet geprobeerd hebt, dan is Tinder een optie om te proberen.

App StoreGoogle Play

bumble

4. Bumble

Van de vele alternatieven voor Lexa is Bumble degene die meer biedt dan alleen daten. Opgericht door een ex-medewerker van Tinder en ook voor het vinden van vrienden en zakelijke contacten: Bumble is een app die het in zich heeft om een grote naam te worden in de datingwereld. Het is bovendien een app die empowerment van vrouwen omarmt. Het heeft de normen van andere apps veranderd door vrouwen de eerste stap te laten zetten. Wanneer er een match is heeft de vrouw 24 uur de tijd om een eerste berichten te versturen.

Bumble is beschikbaar via het web en de apps in de Google Play Store en Apple App Store. De meeste basisfuncties zijn gratis te gebruiken met aanvullende mogelijkheden voor Bumble Boost en Bumble Premium gebruikers.

App StoreGoogle Play

inner circle

5. Inner Circle

Heb je genoeg van eindeloos swipen en gesprekken die nergens toe leiden? Vind je dat er iets moet veranderen? Dan is Inner Circle een alternatief om te overwegen. Inner Circle ziet zichzelf als een plek waar kwaliteitssingles elkaar kunnen vinden – singles die ambitie hebben, een hoog opleidingsniveau of iets willen bereiken. Met deze indeling weet Inner Circle zichzelf aan de bovenkant van de datingmarkt te plaatsen, hoger dan Lexa. Het nadeel is dan wel weer dat er minder singles actief zijn op de app.

App StoreGoogle Play

happn

6. happn

Zou je niet veel liever iemand tegen het lijf lopen in het café? Als je zoals de meeste singles bent, dan is het antwoord ‘ja’. Maar ook met een app is dat min of meer mogelijk, want dat is precies wat datingapp happn probeert te bereiken. De mensen die je tegenkomt maar niet aanspreekt? Die zou je terug kunnen vinden in de happn-app. Voor alle keren dat je graag een tweede kans had gehad is er nu happn. De singles die je hebt gemist of niet hebt aangesproken verschijnen op je tijdlijn in de app. Wanneer jij en ander elkaar leuk vinden, is er een match.

App StoreGoogle Play

Elitedating

7. Elitedating

Als je een andere route wilt nemen dan het pad van Lexa, dan is Elitedating een app om te overwegen. Net als het eerder genoemde Parship maakt ook Elitedating gebruik van een persoonlijkheidstest en algoritme die de beste matches bij elkaar zoekt. Waar het bij Lexa om zoeken en gezocht worden gaat, krijg je bij Elitedating voorstellen van partners.
De test en de matches die eruit komen houden niet alleen rekening met je persoonlijkheid en wat je zoekt in een partner, maar ook met je regio, uiterlijk en fysieke kenmerken. Lid worden bij Elitedating is gratis, om te kunnen chatten met de voorstellen heb je een premium lidmaatschap nodig.

App StoreGoogle Play

hinge

8. Hinge

Het belangrijkste doel van Hinge was om singles te matchen met de vrienden van een vriend. Dat deed het oorspronkelijk met een Facebook-koppeling om op basis daarvan de vriendenlijst te onderzoeken. Inmiddels is de Hinge-app geëvolueerd naar een methode waarin de app ‘leert’ wat je type is, op basis van de keuzes die je maakt in de app. Volgens Hinge word je daardoor alleen voorgesteld aan de beste mensen voor jou. En om het goed af te sluiten: Hinge vraagt je ook hoe je dates gaan. Nadat je telefoonnummers hebt uitgewisseld met een match, vraagt de app je hoe de date verlopen is, zodat ze in de toekomst betere aanbevelingen kunnen doen.

App StoreGoogle Play

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

OkCupid voegt Nederlands toe als voorkeurstaal

Liefde kent geen grenzen. Maar het helpt wel als je een datingapp in je eigen taal kunt ge…