Hoe zorg je ervoor dat iemand jou NIET leuk vindt?

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
10 minuten leestijd

Ben je wel eens verliefd geweest op iemand waarvan je wist dat diegene out of your league was? En wat je ook probeerde: het had geen kans van slagen? Zo kan het jou ook overkomen dat iemand jou leuk begint te vinden, maar dat jij daar niet hetzelfde over denkt. Het is een tricky situatie, vooral wanneer het iemand is die je niet wilt verliezen als een vriend.

Meestal zoeken we naar manieren waarop iemand anders jou leuk gaat vinden. Soms moeten we echter manieren vinden om ervoor te zorgen dat het omgekeerde gebeurt: dat iemand jou níet leuk vindt.
Ook al is voelt het als een compliment als je erachter komt dat iemand verliefd op je is, kan het vrij vervelend worden als het niet wederzijds is.

12 manieren om minder leuk te worden

Wil je bewonderaar niet luisteren? Lijkt het alsof je tegen dovemansoren praat? En komt de boodschap niet goed over? Lastig, maar het is nog steeds mogelijk om duidelijk te maken dat jij niet hetzelfde voelt. We vertellen je over 12 manieren om dat voor elkaar te krijgen.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

1. Zorg ervoor dat je volledig achter je besluit staat

Voordat je er ook maar over nadenkt om minder leuk te zijn voor een ander, is het verstandig dat je zeker weet dat je geen kans ziet. Het kan immers best vleiend zijn als iemand je leuk vindt en soms kan het flirten leuke spanning opleveren. Daardoor kun je iets voor de ander gaan voelen. Ondanks een gebrek aan initiële aantrekkingskracht zou je naar elkaar toe kunnen groeien.

Weet je wel helemaal zeker dat jij de ander niet op een romantische manier ziet? Dan is het wel zo eerlijk om het op tijd te stoppen. Houd de ander niet aan het lijntje en doe de ander niet onnodig pijn vanwege je besluiteloosheid.

2. Geef duidelijk je grenzen aan

Weet je zeker dat iemand jou leuk vindt en dat het andersom nooit zal gebeuren? Dan is het tijd om met de ander te gaan praten. Geef duidelijk je grenzen aan, flirt niet mee en stop met het delen van persoonlijke informatie. Het is niet makkelijk om iemand af te wijzen in een gesprek, maar het is wel de meeste duidelijke manier om geen valse hoop te geven. Als je geluk hebt is een gesprek voldoende om deze persoon te laten stoppen.

3. Probeer niet gemeen te zijn

Er is een verschil tussen eerlijk en direct zijn en gemeen en bot. We hebben het hier over gevoelens. Hoe zou jij afgewezen willen worden als het andersom was? Het is belangrijk dat je vertelt vanuit je eigen gevoelens. Noem niet alle dingen die je irriteert aan de ander, maar blijf bij je eigen gevoel. Hoe je het ook brengt, het zal de ander natuurlijk pijn doen. Maar dit betekent niet dat je gemeen moet zijn. Breng de boodschap tactvol over om de pijn voor de ander te verzachten.

4. Wees niet dubbelzinnig

Of je er nu voor kiest om het gesprek persoonlijk of via de telefoon te hebben, het belangrijkste is dat de ander begrijpt dat het nooit iets zal en kan worden. Door vaag te zijn over waar je staat geef je de ander valse hoop en dat zal het probleem alleen maar verlengen. Houd het gesprek kort en zorg ervoor dat je je standpunt zo duidelijk mogelijk overbrengt.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

5. Blijf bij je standpunt

“Het gaat niets worden tussen ons.” Een duidelijke zin als dit helpt helaas niet bij iedereen. Als iemand namelijk echt verliefd op jou is, kan hij of zij dit gevoel dit zomaar uitzetten. Uit wanhoop of door niet in staat zijn om ‘nee’ als antwoord te accepteren, kan diegene het blijven proberen.

Ze zien in romantische films dat de aanhouder wint en denken: “Dat kan ik ook.” Maar het echte leven is geen film. Wat je ook doet, wees vastberaden en blijf consistent in de grenzen die je stelt. Het is de enige manier om de boodschap zonder meerdere interpretaties duidelijk te maken.

6. Breng minder tijd door met de ander

Heb je onlangs laten weten dat je niet geïnteresseerd bent, maar vraag je vervolgens wel of ze willen afspreken? Dan kan dit natuurlijk een verkeerd signaal afgeven. Tijd met iemand doorbrengen die verliefd op je is: het is misschien een fijne ego-boost, maar het is niet bepaald eerlijk tegenover de ander. De tijd die je samen doorbrengt kan ervoor zorgen dat de ander zich blijft vasthouden aan de gevoelens die ze voor je hebben.

7. Negeer de ander

Als je te hard probeert om de persoon te laten zien dat je hem of haar niet leuk vindt, lijkt het alsof je – tot op zekere hoogte – nog steeds om de ander geeft. Onthoud dat complete radiostilte ook een boodschap is. Als je geen aandacht schenkt aan wat de ander doet, en gewoon doorgaat met je leven, vertelt het de ander dat je het meent.

8. Laat de vriendschap vervagen

Ben je bevriend met de persoon die gevoelens voor je heeft? Als de boodschap niet goed overkomt of als ze geen ‘nee’ accepteren, kan de situatie helaas erg giftig worden voor de vriendschap. Het enige wat je dan kunt doen is de vriendschap laten vervagen. Hoewel het misschien erg pijnlijk is, kan het erg lastig zijn om de vriendschap te behouden.

Het is bijna onmogelijk om een vriendschap te onderhouden waarbij de één gevoelens heeft voor de ander en het moeilijk kan accepteren dat de ander niet hetzelfde voelt. Door elkaar de ruimte te geven, kun je allebei op een gegeven moment weer verder.

9. Flirt met iedereen

Als je alle voorgaande stappen hebt geprobeerd maar de boodschap nog steeds niet overkomt, dan is het tijd voor de wat strengere maatregelen. Verliefde mensen kunnen een roze bril op hebben en door het troebele zicht hoop blijven houden. De oplossing? Laat duidelijk zien dat er geen mogelijkheid is voor een eventuele relatie door met iedereen te flirten… behalve met degene die jou leuk vindt.

Jaloezie is een emotie waar je altijd op kunt rekenen. Niemand vindt het leuk om een crush met een ander te zien. Laat staan dat deze persoon het zichtbaar ziet zitten in een ander en niet in jou. Het zal onaangenaam zijn voor degene die een oogje op je heeft, maar soms is dat juist nodig om te laten merken dat hij of zij geen kans maakt.

10. Blokkeer de ander op sociale media

Uit het oog, uit het hart. Het gezegde bestaat niet voor niets. Het is belangrijk om je interactie met de ander te beperken. En als dat niet genoeg is, elke interactie vermijden. Breng bijvoorbeeld niet alleen in het echt minder tijd met ze door, maar blokkeer de persoon ook op sociale media.

Alles gebeurt tegenwoordig op sociale media, mensen worden zelfs verliefd zonder elkaar ooit in het echt te hebben gezien. Door de toegang tot je sociale media en online aanwezigheid te ontzeggen, wordt het grootste deel van hun toegang tot jou als persoon afgesloten. En dat is precies hoe je ongewenste aandacht vermindert.

11. Betrek je vrienden erbij

Als degene die jou leuk vindt de boodschap maar niet wil begrijpen, dan is het tijd om anderen erbij te betrekken. Zeker als het gaat om iemand in je vriendengroep is het geen slecht idee om een aantal gemeenschappelijke vrienden erbij te betrekken. Leg het probleem uit, overleg de opties en organiseer een interventie. Het is misschien wat gênant, maar als je merkt dat de ander niet naar jou wil luisteren dan misschien wel naar anderen.

12. Betrek de politie erbij

De autoriteiten erbij halen: het is wel de laatste optie die je hebt. Maar soms is dat nodig als alle pogingen om redelijk te zijn mislukken. Heb je te maken met iemand die een obsessieve liefde voor je voelt? Of begint de situatie langzamerhand op stalking te lijken? Dan kun je dit niet in je eentje aan.

Houd je vrienden en familie op de hoogte en vertel ze alle details. En voel je je echt onveilig, betrek dan de politie erbij. Vraag hoe je met de situatie om moet gaan en houd in de tussentijd afstand.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Deel dit artikel
Geef je reactie