Home Dating apps Nieuwe Netflix-docu toont de gevaren van digitale liefde

Nieuwe Netflix-docu toont de gevaren van digitale liefde

1 minuten leestijd
0
tinder swindler

Je kunt een beetje van alles vinden op Tinder, maar één snelle swipe… kan je leven veranderen. Dat is wat een nieuwe Netflix-documentaire aan mensen wil laten weten. In The Tinder Swindler wordt het verhaal verteld van een legendarische oplichter die slachtoffers maakte via de populaire datingapp Tinder.

Door zich voor te doen als de zoon van een rijke zakenman, wist deze datingoplichter meerderen vrouwen in te palmen en hen miljoenen euro’s te ontfutselen. Terwijl de volledige Netflix-documentaire pas vanaf 2 februari te zien is, heeft Netflix nu al wel de trailer gepubliceerd.

De nieuwe Netflix crime-documentaire werpt een licht op de manipulatieve praktijken van de Israëlische datingfraudeur Shimon Hayut die zijn slachtoffers vond op datingapps. Hij kreeg meerdere Scandinavische vrouwen zover om vele duizenden euro’s aan hem over te maken door zich voor te doen als een zoon van een Russische diamanthandelaar genaamd Simon Leviev op datingapp Tinder.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Netflix publiceert trailer

De documentaire, van dezelfde makers als die van Don’t F*** With Cats, volgt de vrouwen die werden opgelicht door Hayut terwijl ze zijn ware identiteit blootleggen en hem voor het gerecht brengen. De Noorse krant VG voerde een uitgebreid onderzoek uit naar de Hayut. Het verhaal dat zij schreven over de Tinder-oplichter ging de wereld rond en de reportage is nog steeds het meest gelezen artikel aller tijden van de Noorse krant.

De eerste teaser van The Tinder Swindler schetst een beeld van het waargebeurde verhaal van Shimon Hayut en zijn slachtoffers. En in feite laat de documentaire dus ook zien wat de gevaren zijn van digitale liefde. Bekijk de trailer van The Tinder Swindler hieronder:

De perfecte Tinder-match

Hayut lichtte zijn slachtoffers op door hen, na een periode van een vooral digitale relatie, te vragen een krediet voor hem af te sluiten. Hij zou zelf vanwege zijn veiligheid tijdelijk niet meer in staat zijn geweest om zelf een rekening te hebben, zo liet hij de vrouwen weten. In werkelijkheid was het verhaal compleet verzonnen en liet Hayut de vrouwen betalen voor zijn extravagante en elitaire levensstijl.

De zelfverklaarde ‘Prince of Diamonds’ leek een luxe leven te leiden met verblijven in vijfsterrenhotels, privéjets en dure restaurants. Voor zijn slachtoffers leek hij de perfecte Tinder-match, totdat ze ontdekten dat het allemaal een illusie was. Hayut, die de bijnaam The Tinder Swindler kreeg, werd in 2019 in Israël berecht en kreeg een gevangenisstraf van 15 maanden (waarvan hij iets meer dan vijf maanden uitzat).

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Succesvol flirten: de beste manier om flirten die ‘elke keer’ werkt

Als je iemand om flirtadvies vraagt, dan krijg je nooit hetzelfde antwoord. En afhankelijk…