Tinder Swindler: Netflix koopt documentaire over Tinder-oplichter

Michael Schouten
Door Michael Schouten
4 minuten leestijd

Bodyguards, privéjets en Tinder: het zijn drie woorden die het verhaal van Tinder-oplichter Shimon Hayut beschrijven. De Israëlische playboy die zichzelf de ‘Prince of Diamonds’ noemde – terwijl hij vrouwen over de hele wereld oplichtte – speelt de hoofdrol in een nieuwe documentaire van Netflix genaamd ‘Tinder Swindler’. De videostreamingdienst heeft de wereldwijde rechten van de documentaire gekocht, zo meldt Variety.

Hayut, inmiddels 30 jaar, werd twee jaar geleden gearresteerd in Griekenland nadat hij jonge vrouwen had verleid en opgelicht via datingapp Tinder. Hij vond zijn slachtoffers op de datingapp en verleidde ze vervolgens met reizen per privéjet, luxe hotels en dure diners. Ze dachten allemaal dat ze relatie een relatie hadden met een rijke zakenman, Hayut die zich voordeed als de miljardairszoon van een diamanthandelaar. Maar wat al deze vrouwen niet wisten, was dat de extravagante levensstijl van de zakenman werd bekostigd door andere vrouwen – die net als zijzelf dachten een relatie te hebben met Hayut.

De oplichter gebruikte de creditcards van de vrouwen als een vorm van ponzifraude om indruk te maken op zijn andere dates met Gucci-cadeaus, limousines en verblijven in het Ritz Carlton. Een van zijn vele slachtoffers was Cecilie Fjellhoy, een 29-jarige vrouw uit Noorwegen, die zei dat Hayut haar ervan overtuigde dat hij rijk was toen ze elkaar in Londen ontmoetten. Ze was overweldigd door zijn uitgaven aan privéjets, hotels, diners en personeel, waaronder een lijfwacht.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

‘Goedemorgen, schat’

Elke ochtend wordt Cecilie wakker met een bericht van Simon: “Goedemorgen, schat. Heb je goed geslapen?” Ze praten ze elke dag. Als de Israëlische gentleman haar om een ​​creditcard vraagt – vanwege het feit dat hem geadviseerd wordt geen digitaal spoor achter te laten – geeft ze toe aan de overtuigingskunsten van Hayut. In de 54 dagen die volgen geeft de knappe jonge Israëliër twee miljoen Noorse kronen uit met de creditcard, omgerekend bijna 200.000 euro, op kosten van Cecilie. Ze krijgt het geld nooit terug. De hele relatie was nep.

De grootste krant van Noorwegen, VG, bracht 6 maanden door met het achtervolgen van de ‘Tinder Swindler’ over verschillende continenten. Ze vonden hem in Duitsland, in een van de meest trendy hotels van Europa. Het verhaal over de Tinder-oplichter werd over de hele wereld gelezen en gedeeld. De reportage van VG, die hier te zien is, is het meest gelezen artikel aller tijden van de Noorse krant.

Shimon Hayut werd in juli 2019 gearresteerd in Griekenland voor het gebruik van een vals paspoort. Hij zat vast in de gevangenis in zijn thuisland Israël, waar hij een straf uitzat voor de fraudemisdrijven die daar zijn gepleegd. Vorig jaar werd hij vrijgelaten, tot ongenoegen van zijn slachtoffers.

De documentaire, die geregisseerd is door Felicity Morris, volgt de vrouwen die werden opgelicht door Hayut terwijl ze zijn ware identiteit blootleggen en hem voor het gerecht brengen. De ‘docu is geproduceerd door de makers van ‘Three Identical Strangers’ en ‘Don’t F*** With Cats’. Wanneer ‘Tinder Swindler’ te zien is op Netflix is nog onbekend.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie