Home Dating Als iemand deze 10 dingen op een date doet, let dan goed op

Als iemand deze 10 dingen op een date doet, let dan goed op

4 minuten leestijd
0
koffiedate

Een eerste date is altijd ontzettend spannend. Hoe gaat de ander zijn en zou diegene jou wel leuk of interessant genoeg vinden? Eerste dates zijn eerste indrukken, en de eerste indruk is vaak het enige dat telt.

10 dingen die je waarschuwen tijdens een date

Je kunt veel over iemand te weten komen aan de hand van de dingen die ze wel of niet doen tijdens de eerste date. Dit is een handige lijst van 10 punten die je goed in de gaten moet houden tijdens je date. Maakt je date zich schuldig aan een van deze dingen? Dan is het wellicht tijd om jezelf af te vragen of het de moeite waard is om nog een keer met diegene af te spreken. Het antwoord is hoogstwaarschijnlijk nee.

1. Ze zijn te laat

Is er iets ergers dan al meer dan een half uur met je koffie of drankje te zitten voordat je date komt opdagen? Als ze niet eens op tijd kunnen zijn voor een eerste date, verwacht je dan niet dat het in de toekomst alleen maar erger gaat worden? Het toont aan dat ze niet genoeg respect voor je hebben en je kostbare tijd verdoen. Tenzij je date een hele goede reden heeft, is het misschien een beter idee om niet op date nummer 2 te gaan.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

2. Ze bestellen voor jou

Is er iets vervelender dan het moment dat je date namens jou wat te eten of drinken bestelt? Je kunt zelf namelijk heel goed de menukaart lezen en je eigen keuze maken. Als een man dit bijvoorbeeld voor een vrouw doet, dan kan het bijvoorbeeld een teken zijn dat hij bezitterig is.

3. Ze bekritiseren je keuze

Je hebt een vegetarisch of glutenvrij gerecht besteld en je krijgt vervolgens meteen kritiek van je date vanwege je dieet of levensstijl. Dit toont duidelijk aan dat ze niet genoeg respect of interesse voor je hebben. Als ze je keuze voor een drankje of eten meteen bekritiseren op een eerste date, kun je verwachten dat je dit nog je hele leven gaat horen. En daar heeft natuurlijk niemand zin in.

4. Ze stellen geen vragen

Je date heeft het constant over zijn of haar werk, hobby’s en geweldige reizen die ze gemaakt hebben. Toch vraagt je date helemaal niks aan jou. Deze persoon is egoïstisch en niet oprecht in jou geïnteresseerd. Zorg er daarom voor dat je snel wegkomt nu het nog kan. Deze persoon is je tijd zeker niet waard.

“Maar genoeg over mij, wat vind jij van mij?”

5. Ze praten te positief of negatief over hun ex

Je weet uiteraard dat je eigenlijk nooit over je ex moet praten op een eerste date. Mocht dat gesprek toch ter sprake komen, dan kan de reactie van je date veel over hem of haar vertellen. Wil je date helemaal geen woorden vuilmaken aan zijn of haar ex of vertelt je date dat al zijn of haar exen ‘gek’ zijn, dan is dit een behoorlijk rode vlag. Ook als je date te veel doorgaat over zijn of haar ex, of dit nu negatief of positief is, dan is dit ook een rode vlag.

6. Ze geven je ongevraagd advies

Terwijl je elkaar op een rustige manier probeer te leren kennen, probeert je date je constant te vertellen wat je met je leven zou moeten doen. Zo ontvang je ongevraagd advies over hoe je je carrière zou moeten aanpakken, wat je wel of niet zou moeten doen of wat je echt verkeerd doet met je leven. Gelukkig ben je nog op tijd om deze date heel snel te verlaten.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.. Download deze 25 berichtjes

7. Ze bellen aan tafel

Heb je een date met iemand die je echt bij je wil zijn en je oprecht beter wil leren kennen? Of verspil je je avond met iemand die hele tijd aan het bellen is? Ze kunnen zich dan wel excuseren, maar dit betekent niet dat dit netjes gedrag is. Een belangrijke regel op een date is dat je allebei je telefoon aan de kant legt. Je gaat niet lopen appen en bellen met anderen als je op date bent en iemand beter wil leren kennen.

8. Ze zien er niet verzorgd uit

Je hoeft natuurlijk niet in een pak te verschijnen op een eerste date, maar een beetje je best doen is wel belangrijk. Heeft je date niet eens de moeite genomen om minstens de haren te kammen en iets leuks aan te doen? Als iemand dat niet eens kan doen voor een eerste date, voorspelt dit niet veel goeds voor de toekomst.

9. Ze kijken constant naar andere mensen

Terwijl ze ergens met je over praten, dwalen hun ogen altijd af. Je date kijkt constant naar andere mannen of vrouwen. Op een eerste date zou diegene toch alleen maar oog voor jou moeten hebben? Als hij of zij dit al op een eerste date doet, wil je niet weten wat dit in de toekomst gaat brengen.

10. Ze roddelen over anderen

Een grote rode vlag op een eerste date is als je date roddelt over anderen. Zo kan hij of zij slecht praten over zijn vrienden of familie, maar ook over mensen in het café of restaurant waar jullie zitten. Iedereen roddelt natuurlijk wel eens, maar om dit op een eerste date te doen terwijl je elkaar niet eens goed elkaar kent? Dit zegt veel over zijn of haar karakter en het is niet positief. Wat zou diegene achter je rug om over jou zeggen?

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Hoe je de vonk laat overslaan tijdens je dates

Een klein beetje passie van beide kanten kan het verschil maken tussen een leuke en een le…