13 beste sekstips voor mannen

Leon
Door Leon
15 minuten leestijd

We weten allemaal dat niet elke vrijpartij even goed is. Wie daar genoeg bewustzijn over heeft, weet dat een goede beurt door beide partners als zodanig moet worden beschouwd, en dus niet alleen door de man. Hoe de kwaliteit van de seks door beide partijen wordt beoordeeld, hangt van een hoop factoren af en kan variëren van de onderlinge chemie tot aan de plek waar gevreeën wordt.

Het mooie hieraan is dat een aantal van deze factoren ook kan worden beïnvloed. Voor de mensen die het ultieme uit hun vrijpartij willen halen, hebben wij 13 nuttige tips. Die delen we met een hoop plezier met je, want om als man zijnde het streven te hebben om beter te worden in bed valt natuurlijk alleen maar te prijzen. Op seksueel vlak aan jezelf werken, komt beide partijen immers goed van pas (er uiteraard van uitgaande dat de vrijpartij tussen twee mensen plaatsvindt).

In dit artikel gaan we daarom nader in op een 13-tal sekstips voor mannen waaraan je zult moeten werken om als de ideale seksuele partner te worden gezien. Want welke man wil er nu niet uitzonderlijk zijn in bed?

Dating vol passie?

novamora"Laat je VERLEIDEN tot een pittige date: Novamora is dé datingsite voor singles en stellen die op zoek zijn naar spanning en avontuur."

Waarom elke man deze tips nodig heeft

Toch zullen veel vrouwelijke lezers het erover eens zijn dat de mannen vaak teveel aan zichzelf denken tijdens de vrijpartij en dat kan de boel op lange termijn wel eens opbreken. Want hoe tevreden de man ook mag zijn over z’n eigen prestaties, de kans is aannemelijk dat de vrouw die mening niet altijd deelt.

Dat zal bij langdurige relaties op een gegeven moment wel aan bod komen. Maar wie vaak van partner wisselt, zal lang niet altijd even bewust zijn over het belang van wederzijds plezier. Voor al die mannen die zich nu aangesproken voelen zijn de tips die vandaag aan bod komen, want er is flink wat werk aan de winkel.

Emotioneel net zo belangrijk als fysiek

Wat daarin centraal staat is dat er veel meer bij komt kijken dan alleen het fysieke contact. Vaak is er tijdens de seks te veel focus op het fysieke gedeelte en wordt de emotionele verbinding overgeslagen. Neem bijvoorbeeld een wetenschappelijk onderzoek uit 2017 dat werd gepubliceerd in de Journal of Sex and Marital Therapy.

Onderzoekers interviewden daarbij 1.055 Amerikaanse heterovrouwen in de leeftijd van 18-94 jaar over hun ervaringen met betrekking tot orgasme en seksueel genot. Slechts 18.4% zei dat alleen geslachtsgemeenschap voldoende was om een orgasme te bereiken, terwijl 36.6% aangaf dat stimulatie van de clitoris nodig was voor een orgasme tijdens geslachtsgemeenschap. Nog eens 36% gaf aan dat, hoewel stimulatie via de clitoris niet per se nodig was, hun orgasmen wel beter aanvoelen als dat tijdens de geslachtsgemeenschap gebeurde.

Ook het voorspel is cruciaal

Het meest opmerkelijke is nog wel dat de studie concludeerde dat meer dan de helft van de ondervraagde vrouwen liet weten dat voorspel en emotionele intimiteit tot een beter orgasme leiden. Met andere woorden: de beste seks heeft raakvlakken met zowel de fysieke technieken als de emotionele verbinding tussen de hoofdrolspelers.

13 beste sekstips voor mannen

Met dat in gedachten hebben we deze lijst met de beste sekstips voor mannen gemaakt. Deze gaan in op seksuele standjes tot aan de nazorg, maar bieden ook veel ruimte om na te denken over de intimiteit tussen jou en je sekspartner. We hopen dat ze jou helpen.

novamora
Casual chat tip: Novamora
  • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
  • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

1. Gebruik je mond

Nee, niet op de manier waarop je nu denkt (dat komt zo meteen nog). We hebben het nu even over het gebruik van woorden, het verbale gedeelte. Goede communicatie is namelijk de sleutel tot elk bevredigende seksueel contact. Wees open met je partner over wat je verlangt in bed en luister naar wat zij te zeggen heeft. Praat er van tevoren over of gebruik je lichaamstaal om je partner te sturen naar wat het lekkerst voelt.

2. Gebruik nu écht je mond

Of je handen. Of misschien zelfs je bovenlichaam. Enfin, je kunt zelfs je voeten aan het werk zetten als dat je partner opwindt. Wat we eigenlijk proberen te zeggen is dat het belangrijk is om de seksuele ervaring te diversifiëren. Standaard penetratie levert lang niet altijd de seksuele bevrediging aan alle partijen. Zoals we hierboven al lieten weten, hebben vrouwen juist een verscheidenheid aan seksuele stimulatie nodig om tot een orgasme te kunnen komen. Orale seks is daarbij heel belangrijk, dus inderdaad, gebruik nu écht je mond.

3. Verplaats de seks van de slaapkamer naar andere plekken

Mensen hebben de neiging om meer seks te hebben op vakantie dan wanneer ze thuis zijn. Voor stellen die al langdurig bij elkaar zijn is vakantieseks letterlijk en figuurlijk heter. De reden? Nieuwe plekken bieden nieuwe inspiratiebronnen, al zal een goede en relaxte vakantiestemming natuurlijk ook zorgen voor net iets meer zin in een vrijpartij.

Nu genieten we niet allemaal van de luxe om te kunnen reizen waar en wanneer we dat willen. Begin daarom klein om toch meer seksuele inspiratie te hebben en verander een keer van seksplek. Probeer de woonkamer eens uit, ga samen onder de douche, of sleur je partner eens mee naar de garage. Kleine veranderingen in routinematig gedrag kunnen een enorme impact hebben op de seks.

4. Val niet in een routine

Daarover gesproken; misschien ben je van nature wel een gewoontedier en heb je ook op seksueel vlak een beweging gevonden die je jezelf helemaal eigen hebt gemaakt. Het is goed om beter te worden in de dingen waar je een gewoonte mee hebt opgebouwd, maar misschien denkt je partner daar juist anders over. Veel mensen snakken namelijk wel naar nieuwigheid, vooral wanneer het een langdurige relatie betreft. Laat de seks daarom vooral niet te eentonig worden. Doe een poging om de boel eens om te gooien.

5. Gooi er af en toe een vluggertje tussendoor

Het niet vast blijven zitten in routines geldt ook voor het niet willen overdrijven. Als je er echt zeker van wilt zijn om alleen even de hoogtepunten van de vrijpartij te beleven, zou je ook kunnen overwegen om vaker een vluggertje te doen. Hoewel dat misschien niet altijd evenveel hoogtepunten bezorgt bij je vrouw of vriendin kun je daarna wel over op de orde van de dag.

Af en toe stoom afblazen is wel belangrijk om zo niet teveel van elkaar te verwachten bij elke beurt. Je kunt immers niet voor elke vrijpartij een half uur aan voorspel inplannen, anders voelt ook dit als dwangmatig aan en kan het zelfs gaan tegenvallen.

seks gezocht

6. ​​Doe samen wat sexy onderzoek

Nieuwe ideeën in de slaapkamer brengen kan een beetje intimiderend zijn. Doe jezelf een plezier en nodig je partner uit om met je mee te gaan op die zoektocht. Samen wat porno kijken bijvoorbeeld. Lees gezamenlijk eens erotische verhalen en bespreek wat jullie beiden aanspreekt. Samen op onderzoek uitgaan en nieuwe ideeën opdoen, zorgt namelijk al voor meer seksuele prikkelingen en vaak ben je dan al meteen in de stemming.

7. Maak voor de tijd een ritje op de handwagen

Als je je zorgen maakt over te vroeg klaarkomen, probeer dan van tevoren even een ritje te maken op de handwagen. Na de ejaculatie ervaren mannen namelijk voor een langere tijd een ongevoelige periode, wat een tijdspanne is waarin het lichaam zich kan herstellen. Door van tevoren even de druk eraf te halen, kun je tijdens de vrijpartij langer door.

Maak van het rukken geen gewoonte, want dan kun je je brein juist alleen maar stimuleren om klaar te willen komen. Dat kan ook averechts werken voor je uithoudingsvermogen.

8. Onthoud: het beste voorspel begint buiten de slaapkamer

Seks begint en eindigt vaak niet in de slaapkamer. Doe daarom je best om tijdens de dag de seksuele communicatie op gang te houden, vooral als je plannen hebt om het vlak na werk te doen met je partner. Dat betekent niet dat het een obsessie moet worden, want als je brein op hol is, wordt het maar wat moeilijk om je op werk te concentreren. Maar stuur maar eens een pikant appje, zo ergens in de middag. Laat je partner weten dat je zin in haar hebt en flirt vooral maar even met je meis. Houd de seksuele energie vast.

9. Probeer wat speeltjes voor haar uit

De meerderheid van de vrouwen heeft clitorale stimulatie nodig om een orgasme te bereiken. Voor sommige van die vrouwen geldt dat de stimulering ook heel erg stevig moet zijn en dan kan een speeltje wel eens van pas komen. Nu willen we niet suggereren dat je het in je eentje niet aan kan (ouwe tijger dat je bent), maar het kan nooit kwaad om er een speeltje bij te gebruiken als extra wapen.

Denk maar eens aan een klein seksspeeltje zoals een vibrator. Dit geeft je de ruimte om zelf op iets anders te focussen en het geeft haar de intensiteit om sneller tot een orgasme te komen tijdens de penetratie.

10. Vergeet de seksuele hygiëne niet

Ja, seks hoort een beetje dirty te zijn, maar er zijn grenzen aan hoe vies je zou moeten zijn. Als jij en je partner monogaam zijn, hoef je je niet per se zorgen te maken over condooms en soa’s, maar zorg wel dat je schoon en geschoren bent. Zorg ervoor dat je je handen wast voor en nadat je aan de slag gaat en het liefst ook even een douche neemt. Leg die eikel van je vooral maar een keer onder de kraan en was ‘m maar eens goed.

11. Onderschat de veelzijdigheid van haar genot niet

Sommigen geven de voorkeur aan interne stimulatie, wat in wezen meer gericht is op de G-spot. Er zijn echter ook vrouwen die genieten van cervicale stimulatie, en dit kan weer worden bereikt door diepe penetratie. Andere vrouwen geven er juist de voorkeur aan om hun hoogtepunten te bereiken door middel van anale penetratie

Wat we hier in principe mee bedoelen te zeggen is dat er een hoop verschillende manieren zijn om een vrouw te laten klaarkomen. Praat met je partner over haar specifieke voorkeuren en handel daarnaar. Houd daarbij uiteraard ook rekening met je eigen voorkeuren. Niet elke man heeft er namelijk zin in om in de anus van de ander te moeten roeren.

12. Focus niet teveel op het orgasme

We hebben het de hele tijd over het stimuleren van een orgasme, dus we zijn misschien wat hypocriet als we zeggen dat het wel belangrijk is om te onthouden dat seks niet enkel een race moet zijn naar een orgasme. Door de nadruk te leggen op het hoogtepunt, wordt de intimiteit en intensiteit die de ervaring kan bieden namelijk wel wat weggenomen.

Te veel focus op het orgasme van de vrouw alleen kan jouw eigen hoofd namelijk ook in de war brengen. Probeer je niet te concentreren op de eindbestemming en geniet van de rit.

13. Vergeet de nazorg niet

De seks stopt niet na een orgasme, ook niet als jij inmiddels voldaan bent. Veel mannen hebben de neiging om na de seks meteen de douche in te stappen en daarna weer verder te gaan op de orde van de dag, maar houd er wel rekening mee dat ook de nazorg een belangrijk punt is van de vrijpartij. Je partner na de daad bijvoorbeeld omhelzen maakt deel uit van het proces.

Een fijne knuffel helpt om intimiteit en genegenheid naar je partner te communiceren, en dat zijn twee hele belangrijke dingen die eigenlijk wel de prioriteit moeten krijgen in elke relatie — of dat seksueel is, emotioneel of beide.

Je bent niet de enige...

... die zich afvraagt wat de meest sexy datingsite is. Avontuur, passie en een beetje pittig: wist je dat je ergens discreet en anoniem kunt daten? Er is één datingsite waar dat allemaal kan: Novamora is het geheime online plekje voor de avontuurlijke dater. Nieuwsgierig waarom deze Nederlandse datingsite zo snel in ledenaantal is gegroeid?

Deel dit artikel
Geef je reactie