Home Nieuws Communicatie geeft je seksleven een boost: verbaal én non-verbaal

Communicatie geeft je seksleven een boost: verbaal én non-verbaal

1 minuten leestijd
0
hoe vaak seks

Er zijn van die dagen dat één keer niet genoeg is en je het zo lang mogelijk wilt verlengen. Aan de andere kant zijn er dagen dat je het zo snel mogelijk achter de rug wilt hebben, om wat voor reden dan ook. En als dit te vaak gebeurt dan vraag je je af of je seksleven wel ‘normaal’ is.

Ben je wel tevreden met je seksleven? Volgens onderzoekers is er een manier om meer tevreden te zijn met je seksleven: communicatie. Nieuw onderzoek toont aan dat communicatie een belangrijke rol speelt in bed en hoe tevreden je bent met je seksleven.

Volgens het onderzoek, dat is gepubliceerd in het vakblad Sex & Marital Therapy, is er een directe link tussen communicatie en de seksuele bevrediging. Hoe communicatiever je bent in bed, hoe meer seksueel tevreden je zult zijn. En zo kan betere communicatie je seksleven een boost geven.

Dating vol passie?

novamora"Laat je VERLEIDEN tot een pittige date: Novamora is dé datingsite voor singles en stellen die op zoek zijn naar spanning en avontuur."

Bekijk hoe het werkt

Communicatie en seksuele tevredenheid

Voor het onderzoek analyseerden de onderzoekers het seksleven van 398 volwassenen en stelden daarbij de vraag: “Voorspelt communicatie tijdens de seks, zowel verbaal als non-verbaal, de seksuele tevredenheid?”

“De resultaten van dit onderzoek tonen aan dat meer communicatie tijdens seks geassocieerd wordt met een grotere tevredenheid over de seksuele communicatie. Het gaat dan zowel om de verbale als non-verbale communicatie door de persoon zelf, en de non-verbale communicatie van de partner. En tevredenheid over seksuele communicatie voorspelt seksuele tevredenheid”, zo wordt vermeld in het onderzoek.

Met andere woorden, hoe meer je communiceert tijdens de seks, hoe meer tevreden je bent over deze communicatie. En dit zorgt er weer voor dat je seksuele tevredenheid verbetert.

Geen one-size-fits-all tip

Het onderzoek vermeldt niet welke specifieke vorm van communicatie je seksleven een boost kan geven. De onderzoekers zeggen dat er geen one-size-fits-all tip is die voor iedereen werkt om meer tevreden te zijn. Volgens hen is dit vooral afhankelijk van je persoonlijkheidstype.

Als je je niet op je gemak voelt om open en direct te praten over je seksuele genot dan helpt het dus ook om tijdens de seks non-verbale communicatie te gebruiken om je voorkeuren en wensen aan te geven. Zo kun je alsnog laten weten wat je wil, zonder het te vertellen.

Je bent niet de enige...

... die zich afvraagt wat de meest sexy datingsite is. Avontuur, passie en een beetje pittig: wist je dat je ergens discreet en anoniem kunt daten? Er is één datingsite waar dat allemaal kan: Novamora is het geheime online plekje voor de avontuurlijke dater. Nieuwsgierig waarom deze Nederlandse datingsite zo snel in ledenaantal is gegroeid?

Bekijk hoe het werkt
Laad meer artikelen
Laad meer in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Twee woorden die je nooit in een profieltekst of bio mag zetten

Het samenstellen van het perfecte datingprofiel is voor niemand een makkelijke taak. Dankz…