“Anonieme” gebruikers VictoriaMilan eenvoudig te ontmaskeren dankzij lek

Michael Schouten
Door Michael Schouten
5 minuten leestijd

Het is de nachtmerrie van elke potentiële vreemdganger; je maakt een profiel aan bij een datingsite voor vreemdgaan en je partner komt erachter. Daarom willen alle gebruikers van dit type datingsite zichzelf niet volledig blootstellen. Geen gezicht op de foto’s, geen persoonlijke details in het profiel; alles om herkenning te voorkomen.

Maar hoewel je er zelf alles aan doet om je identiteit te verhullen ben je op een van de bekendste datingsites bijzonder eenvoudig te ontmaskeren. Bij deze datingsite voor buitenechtelijke relaties is het namelijk kinderlijk eenvoudig om erachter te komen of je er een profiel hebt.

We hebben het over VictoriaMilan, een datingsite met naar eigen zeggen 312.245 Nederlandse leden en maar liefst 6.214.023 gebruikers wereldwijd. Dankzij de ‘wachtwoord vergeten’-functie van deze website kun je voor elk willekeurig e-mailadres achterhalen of dit gebruikt wordt voor een VictoriaMilan profiel.

#1 Populair voor Affaires

second love"Willen we niet allemaal weer de spanning ervaren? De nieuwigheid voelen en aandacht krijgen? Discretie en anonimiteit zijn gegarandeerd op Second Love."

Dit overkwam onze tipgever. Nadat zijn vriendin VictoriaMilan tegenkwam in de browsergeschiedenis kon ze binnen enkele seconden verifiëren dat hij actief was op deze website. Als je dus denkt dat je “anoniem” vreemdgaat via deze datingsite, dan kan dus iedereen onthullen dat je er een profiel hebt; met een simpele check.

E-mailcheck

Door het “lek” in het systeem van de datingsite is het mogelijk om op basis van het e-mailadres te controleren of iemand een profiel heeft bij de datingsite. Dit is mogelijk met de functie waarmee je een nieuw wachtwoord kunt instellen, als je deze vergeten bent. Maar deze functie kan misbruikt worden, om erachter te komen of iemand er een account heeft.

Door een e-mailadres in te vullen van de verdachte vreemdganger kun je deze direct ontmaskeren als een VictoriaMilan-gebruiker. Bijvoorbeeld, gebruikt je partner info@voorbeeld.com als e-mailadres? Voer het e-mailadres in op de website en je komt er direct achter of er een account met dit e-mailadres is geregistreerd.

Geen profiel

password reset not found

Wel een profiel

password reset sent

Met andere woorden, de miljoenen vreemdgangers die zich anoniem wanen op de datingsite kunnen met een simpele e-mailcheck ontdekt worden. En hoewel we het zelf niet getest hebben is het mogelijk om dit proces te automatiseren en op deze manier een grote hoeveelheid e-mailadressen te controleren. Dat is niet wat je verwacht van een datingsite die op de homepage adverteert met:

  • Anonimiteit is #1 op VictoriaMilan
  • Privacy en Discretie gegarandeerd
  • 256 bit top-level SSL veiligheid
  • Maak jouw profiel anoniem met onze Anonimity tools

VictoriaMilan is een datingsite voor mensen met een relatie die willen vreemdgaan. De gebruikers willen dus anoniem blijven, om te waarborgen dat de activiteit op de datingsite geheim blijft. Andere datingsites in dezelfde niche geven het goede voorbeeld. Op deze datingsites is het niet mogelijk om een gebruiker te achterhalen met de functie om je wachtwoord te herstellen. Een aantal voorbeelden van hoe de anderen dit aanpakken:

Ashley Madison

If that address is in our database, we’ll send you an email to reset your password.

Second Love

If your email is in our database you will receive an email with the instructions to change your password.

Illicit Encounters

If you do not receive an email with instructions within an hour please try again as you may have entered an incorrect username or email address.

Ontdekking en de gevolgen

Ontdekt worden op een datingsite voor vreemdgaan, terwijl je een relatie hebt, kan mogelijk leiden tot een relatiebreuk, scheiding of grote relationele problemen. Het beste en meest tragische voorbeeld is de Ashley Madison-hack in 2015. Nadat hackers alle klantgegevens hadden gestolen publiceerden zij vervolgens 25GB aan bedrijfsgegevens online, inclusief de persoonlijke gegevens van gebruikers. Als gevolg van het datalek werden deze gebruikers gechanteerd waarna zelfs gevallen van zelfmoord werden geassocieerd met het lek.

Hoewel de systeemfout of onzorgvuldigheid van VictoriaMilan geen namen en adresgegeven bevestigt, kan een e-mailadres eenvoudig aan een persoon worden gekoppeld. Het uitlekken van de actieve gebruikers van VictoriaMilan zou voor deze gebruikers dus grote gevolgen kunnen hebben. Natuurlijk is het verstandig om bij een dergelijke website een fake e-mailadres te gebruiken, maar dat doet lang niet iedereen. Mocht je dus een profiel hebben bij VictoriaMilan, verander dan zo snel mogelijk je e-mailadres; voordat je ontmaskerd wordt als een vreemdganger.

Flirten niet alleen voor...

... singles? De meningen zijn verdeeld. Of je het nu goedkeurt of niet: een tweede liefde, avontuur en passie zijn met één tik op de virtuele knop binnen handbereik. Dankzij het oer-Hollandse Second Love kan dat bovendien in je eigen taal en niet op een schimmige datingsite uit het buitenland. Nieuwsgierig hoe het eraan toegaat op zo’n vreemdgaan datingsite?

Deel dit artikel
Geef je reactie