Home Dating Zal ik ooit iemand vinden? 9 manieren om er NU wat aan te doen

Zal ik ooit iemand vinden? 9 manieren om er NU wat aan te doen

5 minuten leestijd
0
man vrouw romantiek

Vraag je jezelf regelmatig af of je ooit iemand gaat vinden? Heb je al een aantal mislukte relaties achter de rug en wil je liefde opgeven? Of heb je nog nooit een relatie gehad? Hoe wanhopig jij je nu ook voelt: het is nog niet verloren.

Dankzij de sociale druk van familie, vrienden en de samenleving kun je het idee gaan krijgen dat je nooit liefde gaat vinden. Terwijl anderen allang zijn begonnen aan het huisje-boompje-beestje, wil het jou maar niet lukken. Het goede nieuws is dat je grote stappen kunt zetten om de kans op het vinden van liefde te vergroten.

9 stappen om er nu wat aan te doen

Met ruim zeven miljard mensen op deze planeet kun je niet verwachten dat je de liefde van je leven zomaar tegen het lijf loopt. Hoewel de datingapps het wat makkelijker hebben gemaakt om nieuwe mensen te ontmoeten, ben je er nog niet als je een match hebt. Dat is slechts het begin. Waar het om gaat is dat iedereen kansen krijgt in het leven, ook op het gebied van liefde. En als dat gebeurt, dan kun je er maar beter klaar voor zijn.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

1. Realiseer je dat je het verdient om liefde te vinden

Onthoud dat je het verdient om liefde te vinden. Als je meerdere mislukte relaties of juist nog nooit een partner hebt gehad, kunnen vervelende gedachten in je hoofd opkomen. Ze kunnen je vertellen dat je niet genoeg bent en dat je de liefde niet waard bent. Dit is totaal niet waar, dus vervang deze gedachten tot positieve, bemoedigende gedachten.

Als je gelooft dat je liefde verdient, dan zul je deze energie ook uitstralen. En als we iets weten over aantrekkingskracht, dan is het dat positieve energie je woest aantrekkelijk maakt. Weet wie je bent en wat je te bieden hebt in een relatie.

2. Onthoud dat je al compleet bent

Het klinkt misschien wat cliché, maar de liefde van je leven ben jij zelf. Voordat je liefde van een ander kunt ontvangen, is het belangrijk dat je ook genoeg van jezelf houdt. Laat je geluk niet afhangen van een ander en verwacht niet dat je pas compleet bent als je een partner hebt. Zorg ervoor dat je aan jezelf genoeg hebt, want dan is een partner een toevoeging aan je leven… niet een opvulling.

3. Zorg dat je weet wat je zoekt

Maak een lijst met de kwaliteiten die je zoekt in een partner en de eigenschappen die je wenst in een partnerschap. Vind je het belangrijk dat je partner zorgzaam is? Wil je een partner die kinderen wil en trouwen? Of ben je op zoek naar iemand die net zo graag als jij de wereld wil verkennen? Maak een lijst en ga na welke punten prioriteit hebben.

Verdoe niet langer tijd aan mensen die totaal niet aan deze lijst voldoen. Je kunt wel verliefd worden op iemand die niet aan deze punten voldoet, maar zodra de roze wolk weg is zullen deze verschillen tot dealbreakers leiden. De lijst zal je helpen om duidelijk te krijgen wat voor partner je zoekt, wat zal helpen hem of haar te vinden.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.. Download deze 25 berichtjes

4. Kijk naar je relatie- en datingverleden

Hoe zijn je eerdere relaties verlopen? Welke dates gingen goed en welke gingen minder? Zijn er patronen te ontdekken die zich steeds voordeden? Blijf je bijvoorbeeld emotioneel onbereikbare personen daten? Of houd je jezelf tegen om een serieuze relatie aan te gaan? Ben jij altijd degene die gedumpt wordt, maar heb je geen idee waarom? Zorg ervoor dat je niet in dezelfde valkuilen stapt en leer van je fouten in het verleden.

5. Accepteer jezelf zoals je bent

Iedereen heeft sterke en zwakke punten. Er zijn dingen die mensen leuk aan je zullen vinden en andere dingen die mensen niet zullen waarderen. Dit geldt zowel voor je dates als in je relaties. Zelfacceptatie is accepteren wie je bent, inclusief je tekortkomingen. En hoe meer je jezelf accepteert, hoe minder je je zult focussen op die tekortkomingen.

6. Zorg goed voor jezelf

Of je nu wel of geen date in de planning hebt. En of je nu wel of niet een relatie hebt. Je hebt maar één lichaam waar je het de rest van je leven mee moet doen. Zorg dus goed voor je eigen gezondheid, zowel mentaal als fysiek. Gezondheid is aantrekkelijk. Het laat zien dat je om jezelf geeft. Want als jij dit zelf niet doet, hoe kun je dan verwachten dat een ander dit wel doet?

7. Wees niet te kieskeurig

Als jij je altijd afvraagt of je ooit liefde zult vinden, kan het zijn dat je te kieskeurig bent. Het is onmogelijk om de perfecte partner te vinden. Iedereen heeft z’n gebreken. Een checklist met twintig punten om af te vinken is niet erg realistisch. Leg de lat dus niet te hoog, want dan zul je inderdaad nooit de liefde vinden.

Liefde is niet zwart-wit. De persoon op wie je uiteindelijk verliefd wordt, kan er anders uitzien dan het soort man of vrouw die je op papier hebt beschreven. Neem geen genoegen met minder, maar sta wel open voor types waar je normaal gesproken niet voor zou vallen.

8. Wees online en offline actief

Online daten is een geweldige manier om in contact te komen met singles die je normaal gesproken niet zou ontmoeten. Je kunt gebruik maken van de handige filters om gericht te zoeken naar je ideale partner. Het is misschien niet je favoriete manier om mensen te ontmoeten, maar ze bieden je wel de mogelijkheid om meer mensen te leren kennen. En uiteindelijk hoeft er maar één tussen te zitten met wie het klikt.

Tegelijkertijd blijft het belangrijk om open te staan voor de mensen die je in real life tegenkomt. Spendeer bijvoorbeeld niet alle avonden swipend op de bank, maar blijf ook rondkijken in het echte leven. Je kunt namelijk zomaar de liefde van je leven ontmoeten in de supermarkt, trein, kroeg of sportschool. Of je nu online of offline beschikbaar bent: het gaat erom dat je aanwezig bent in de datingscene.

9. Wees sociaal

Zeg je voortdurend ‘nee’ op uitnodigingen en spendeer je al je avonden thuis door in de hoop om de liefde online te vinden? Helaas lukt het niet iedereen om een leuke man of vrouw te ontmoeten op een app. Sommige mensen krijgen het gewoon niet voor elkaar. Als je het gevoel hebt dat jij zo’n type bent, dan doe je er goed aan om je sociale leven te upgraden.

Zeg ‘ja’ op uitnodigingen van vrienden en familie, ga naar feestjes, wandel een blokje om en probeer speeddaten. Of probeer een nieuwe sport of een leuke hobby waarbij je nieuwe gelijkgestemde mensen kunt leren kennen. Het helpt enorm als je je inzet om socialer te zijn, ook als je van jezelf wat verlegen of introvert bent.

Hoe vaker je dit doet, hoe makkelijker het wordt. Je zult merken dat je zult groeien als persoon door constant uit je comfortzone te komen. En misschien is er wel iemand die je tegenkomt wanneer je het niet verwacht.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Waarom mensen online ontmoeten? 9 redenen voor een online relatie

Nog niet zo heel lang geleden was het idee van ‘mensen online ontmoeten’ een schandelijke …