Hoe werkt een striptease? Dit is hoe mannen het willen

Jay
Door Jay
12 minuten leestijd

Van films tot boeken en van de bar tot aan de slaapkamer, een opwindende striptease is één van de meest sprekende manieren om te laten zien hoeveel seksuele spanning er wel niet kan worden gecreëerd door middel van dans, muziek en je lichaam. Toch kan er één klein probleem zijn bij de stripact: terughoudendheid. Want niet iedereen voelt zich er even comfortabel bij om te strippen voor een ander of om ook maar op een stripact te worden getrakteerd. En da’s zo’n zonde, want het kan zo sensueel zijn.

Strippen voor je partner kan je seksleven bijvoorbeeld een boost geven, vooral als één van jullie nog geen persoonlijke ervaringen heeft met een striptease als voorspel. Dat is weer reden voor ons om je niet alleen alles te vertellen over de striptease, maar ook over over hoe je het beste om kan gaan met de voorbereiding op een stripact. Allemaal zodat jij/jullie de seksuele spanning kunnen creëren en helemaal in de stemming komen voor de liefde. Het doel? Om zoveel mogelijk van alle sensuele prikkelingen te genieten, zowel je partner als jij.

Wat is een striptease?

Iedereen heeft er wel een beeld bij, maar zoals je van ons gewend bent, proberen we het zo duidelijk mogen te houden en er een definitie aan te hangen. Een striptease valt dan ook het best te omschrijven als een erotische of exotische dans waarin de performer zich geleidelijk, geheel of gedeeltelijk, op een verleidelijke en sensuele manier uitkleedt. De persoon die een striptease uitvoert, staat algemeen bekend als een “stripper” of exotische danseres.

Dating vol passie?

novamora"Laat je VERLEIDEN tot een pittige date: Novamora is dé datingsite voor singles en stellen die op zoek zijn naar spanning en avontuur."

Striptease als entertainment

In westerse landen vinden stripteases vooral plaats in stripclubs, hoewel ze ook kunnen worden opgevoerd in pubs, theaters, muziekzalen en… dus in de slaapkamer. Soms kan er zelfs een stripper worden ingehuurd om op te treden op een vrijgezellenfeest of andere gelegenheid. Daarmee kan strippen dus ook worden gezien als een stukje entertainment met een erotische inslag.

Naast het bieden van entertainment voor volwassenen, kan strippen een vorm van seksueel (voor)spel tussen partners zijn. Dat kan als een volledig geïmproviseerde act of als onderdeel van een speciale gelegenheid waarbij de act volledig is voorbereid met kostuums, muziek, speciale verlichting en even speciale dansbewegingen.

Al dansend uitkleden

Want naast de seksuele prikkelingen hebben we het toch ook zeker over een vorm van dansen. Een striptease staat voor langzaam, sensueel uitkleden en de stripper kan het uitkleden juist plagend verlengen met vertragende tactieken om de spanning op te voeren. De nadruk ligt bij het uitkleden op het verleiden van de ander om diegene in de prikkelende mood te krijgen.

Strippen in de slaapkamer zal in heel de wereld voorkomen, maar niet overal ter wereld zijn stripbars toegestaan. Toch is een stripact net zo universeel als seks zelf, maar er moet dus wel een onderscheid worden gemaakt tussen strippen op een publieke plek of in de slaapkamer. Wij zullen ons vandaag richten op het laatste: stripteases in de slaapkamer. Maar eerst iets over de openbare stripshows.

Etiquette en regels

In het openbaar gelden bepaalde regels bij het strippen waarvan verwacht wordt dat ze gerespecteerd worden door de toeschouwer(s): de geschreven en ongeschreven regels. Zo raden we je aan om, vooral bij een openbare stripshow, je te houden aan de volgende etiquette:

  • Niet aanraken: dat er iemand voor jou of voor een publiek stript, betekent niet dat diegene mag worden aangeraakt.
  • Extra controle: natuurlijk kan het ook onderdeel zijn van de show, maar accessoires als handboeien kunnen worden ingezet om de toeschouwer in toom te houden.
  • Fooi: als de stripshow wordt gewaardeerd dan is het gebruikelijk om fooi te geven aan de performer. Hierbij valt aan te raden om dit tijdens de act zelf te geven.
  • Geen seks: in de meeste gevallen is de stripshow alleen bedoeld als entertainment met een erotische knipoog. Daardoor mogen dus geen seksuele handelingen worden verwacht en/of worden opgedrongen aan de stripster.

There is always that one song that brings out your “inner stripper”.

Hoe het verloopt

Zou je zelf een striptease willen proberen? Is het je gevraagd om te doen? Let wel: voor sommige mensen is strippen een heel natuurlijk proces waar weinig voorbereiding voor nodig is. Sommige vrouwen (of mannen) zijn van nature sportief en lenig aangelegd en kunnen zich volledig geven – zonder dat er een rem op zit. Voor de mensen voor wie dit minder vanzelfsprekend is, zullen we een goed geslaagde stripact stap voor stap doornemen. Zo weet jij wat je moet verwachten van een prikkelende stripshow:

novamora
Casual chat tip: Novamora
  • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
  • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

1. Bereid het voor

Ja, bereid het losjes voor, maar probeer er ook niet te veel over na te denken. Strippen moet je voelen en laten gebeuren, zonder je druk te maken om vaste pasjes of rituelen. Vertrouw daarom vooral op intuïtie en de stemming zelf in plaats van een draaiboek. Alleen als de stemming en de setting juist is, kan een stripact goed uitpakken.

Probeer het wel op een zodanige manier voor te bereiden, dat je wel van jezelf weet waar je goed in bent. Dat doe je bijvoorbeeld door eerst voor een spiegel te oefenen en verschillende bewegingen, muziek en kleding uit te proberen. Het gaat uiteraard ook om je individualiteit en je persoonlijkheid, maar door wat bewegingen te oefenen, kun je wel aan je act werken.

Je moet uiteindelijk wel weten waar je mee bezig bent. Een spagaat proberen als je dat nog nooit hebt gedaan, werkt bijvoorbeeld niet. Probeer een realistische act op te voeren die past bij jou en je fysiek.

2. Laagje kleding

Draag een paar lagen kleding, maar vooral niet te veel, tenzij je een hele act in gedachten hebt (als brandweerlied). Maak het jezelf zo makkelijk mogelijk en doe iets aan wat natuurlijk voelt. De kleding moet niet alleen makkelijk zijn om uit te trekken, het moet ook bij je passen.

Belangrijk daarbij is uiteraard het ondergoed, denk bijvoorbeeld aan een zwarte of rode bh en string, terwijl jarretels misschien ook een idee is. Enfin, je moet je sexy en comfortabel voelen in de outfit (als we het zo kunnen noemen) die jij draagt tijdens jouw stripact.

3. Neem een rol aan

Doe net alsof je een beroemde Franse dominatrix bent, of een sexy Russische spion en waan je in een bepaalde rol. Het moet uiteraard zo natuurlijk mogelijk zijn, maar voor veel mensen is strippen ook een act, een complete verandering in gedaante, waarbij je jezelf even helemaal kunt laten gaan. Zie het maar als volgt: tijdens de werkweek ben je wellicht hartstikke druk op het kantoor als echte carrièretijger, maar tijdens die stripact in de slaapkamer ben je even iemand anders.

striptease

4. Kies de juiste muziek

Dan de muziek, ook alles bepalend bij de stripact. Wat zijn de vijf meest sexy liedjes die je kent? Kies uit die lijst iets met een langzaam tempo waarmee je plagend en sensueel kunt bewegen. Sneller mag natuurlijk ook, maar dan moet je het tempo wel aankunnen. Bovendien zullen veel mensen het ermee eens zijn dat juist het lage tempo iets extra sensueels hebben. Ons aanraden is om daar ook rekening mee te houden.

5. Dim de lichten

Dit is misschien wel één van de belangrijkste momenten van de stripact. Want als de licht er vol op staat is het eenmaal wat minder mysterieus en je hebt ook geen camouflagelicht om je te verstoppen of in ieder geval iets prettiger bij te voelen. Een simpele, maar hele effectieve tip is om het licht uit te doen en één of meerdere kaarsen te gebruiken. Dat maakt het allemaal wel erg sensueel.

6. Wind je partner op

Wat dacht je van een sensuele massage voor de show? Of misschien kunnen jullie samen eerst genieten van een drankje waar een vleugje alcohol in zit om de boel wat losser te maken? Jullie moeten in ieder geval samen in de stemming komen en dat betekent dat jullie elkaar ook moeten opwinden. Met gedimde lichten, lekkere geuren en een sexy massage kun je er wel donder op zeggen dat er voor de juiste sfeer wordt gezorgd.

7. Showtime

Zodra je voelt dat de tijd rijp is, kan de stripact zelf beginnen. Voer de spanning op met bepaalde accessoires en neem vooral de tijd tijdens het dansen. Voeg wat dirty talk toe, fluister in het oor, maar doe vooral waar je je prettig bij voelt en laat je meenemen tijdens je showtje. Je partner zal zwijmelen van verlangen tijdens je act en wat daarna allemaal gebeurt, tja, dat laten we aan jouw eigen verbeelding over.

Het doel

De bedoeling is hoe dan ook om zoveel mogelijk te genieten, dit geldt zowel voor jouw partner als jijzelf. Tijdens het hele proces is het belangrijk om te onthouden dat een striptease natuurlijk hoort te zijn, dus wees niet bang om een fout te maken. Als iets niet volgens plan verloopt, probeer dan gewoon om verder te gaan waar jij je prettig bij voelt.

De sleutel tot het sexy houden van een striptease is te zorgen voor een combinatie tussen erotiek en spontaniteit. Het doel hiervan? Om je partner en jezelf een ervaring te bezorgen die jullie beide harten sneller laat kloppen. Zorg er daarom ook voor dat jij net zoveel van deze striptease-act geniet als je partner.

Het eerste dat je daarbij moet begrijpen, is dat je het niet alleen voor je partner doet, maar ook voor jezelf. Eigenlijk zou alleen de gedachte al over het strippen voor je partner je voldoende moeten opwinden om in de stemming te komen.

Je bent niet de enige...

... die zich afvraagt wat de meest sexy datingsite is. Avontuur, passie en een beetje pittig: wist je dat je ergens discreet en anoniem kunt daten? Er is één datingsite waar dat allemaal kan: Novamora is het geheime online plekje voor de avontuurlijke dater. Nieuwsgierig waarom deze Nederlandse datingsite zo snel in ledenaantal is gegroeid?

Deel dit artikel
Geef je reactie