Home Seks Sexy geuren: dit zijn de opwindende geurtjes om mee te verleiden

Sexy geuren: dit zijn de opwindende geurtjes om mee te verleiden

4 minuten leestijd
0
parfum geur

De behoeften om een ander te verleiden komt bij iedereen wel eens op. We hebben het dan ook over een mysterieus proces dat soms zelfs de dierlijke instincten in ons losmaakt. Een van de manieren waarop je een ander kan verleiden, ligt echter niet helemaal voor de hard. Want wat als we je vertellen dat je kunt verleiden met… opwindende geurtjes?

Een sexy, uitdagende, en mysterieuze geur maakt namelijk flink wat los in mensen. Sterker nog: een geur kan er zelfs voor zorgen dat de ander seksueel wordt geprikkeld. En dat vinden we weer alle reden om je er meer over te vertellen. Opwindende geuren, ze kunnen inderdaad worden ingezet als verleidingstechniek. Want parfumfabrikanten hebben inmiddels ook door welke stoffen ze allemaal moeten verwerken in hun geurtjes.

Wat maakt een geur sexy?

Zie het maar als volgt: iemands geur kan het verschil zijn tussen een complete afknapper of een heet onderonsje. Over dat eerste willen we het eigenlijk niet eens hebben, maar over een lekkere geur zijn we het allemaal eens: je krijgt toch echt meer de neiging om tegen iemand aan te kruipen. En, jawel, op dat moment begint het ook meteen iets pikanter te worden. We hoeven je immers niet uit te leggen dat innigheid en aanrakingen vaak de eerste stappen zijn naar meer vuur tussen twee personen die elkaar nog niet zo goed kennen.

Dating vol passie?

novamora"Laat je VERLEIDEN tot een pittige date: Novamora is dé datingsite voor singles en stellen die op zoek zijn naar spanning en avontuur."

Bekijk hoe het werkt

Geurtjes als charmeoffensief

Het mooie is dat je alle kanten op kunt met het inzetten van geurtjes in dit charmeoffensief. Denk bijvoorbeeld alleen al aan verschillende soorten geuren, maar denk ook aan bepaalde plekken op je lichaam. Je kunt een geurtje aanbrengen rondom je buik. Daarmee wordt de geur veel minder opdringerig en roept het nieuwsgierigheid op bij de ander. Of wapper je haren maar in een dun wolkje van parfum.

Hoewel dat op zich de reinste onzin mag lijken, nemen je haren dan wel op subtiele wijze de geur op. Elke keer dat jij met je hoofd beweegt, komt die geur weer los en je kunt je wel voorstellen hoe verleidelijk dat is.

De rol van feromonen

Heel belangrijk bij de aantrekkingskracht van geurtjes is de rol die de zogenaamde feromonen spelen. Dat zijn niets anders dan chemicaliën die worden afgescheiden om zo een reactie uit te lokken. Deze feromonen kunnen namelijk het gedrag van de ontvanger (in dit geval dus de ontvanger van de geur) beïnvloeden.

In het kort komt het erop neer dat er allerlei soorten feromonen zijn die het gedrag van mensen kunnen triggeren, zo zijn er waarschuwingsferomonen, maar bijvoorbeeld ook seksferomonen. En die blijken uiterst effectief.

Oerinstinct van de mens

Zo zijn er allerlei experimenten uitgevoerd waarbij vrouwen in contact kwamen met typische mannelijke lichaamsgeuren. De intensiteit en de soort geuren zouden er daarbij voor zorgen dat de vrouw zich sterker voelde aangetrokken tot de man. Grofweg komt dat erop neer dat vrouwen zich met name voelen aangetrokken tot mannen die een andere immuunsysteem heeft dan die van haar. Oftewel: tot mannen die dominant zijn, potent en sterk zijn.

Dit gedrag heeft weer alles te maken met de oerinstinct van de mens, het bijna dierlijke, waarbij vrouwen kiezen voor mannen die het meest aantrekkelijk zijn voor de voortplanting.

De mate van vruchtbaarheid

Andere kenmerken die via feromonen kunnen worden overgebracht naar de andere sekse zijn: het niveau van mannelijke hormonen en de mate van dominantie. Hoe daarop gereageerd wordt door het andere geslacht hangt weer af van de fase van de menstruatiecyclus. Een vrouw die ovuleert, voelt zich veel sterker geprikkeld door mannen die dominant en macho zijn.

Vrouwen kunnen overigens hetzelfde doen jegens mannen. Zo gaat de hoeveelheid mannelijke hormonen sterk omhoog naarmate meer vruchtbaarheid bij een vrouw wordt gevoeld. Bij vrouwen die niet ovuleren is de reactie weer een stuk minder sterk.

geur

Sexy geuren

Na de ontdekking dat seksferomonen in het specifiek een groot verschil kunnen betekenen bij de zoektocht naar een partner, zouden ook de geurtjesfabrikanten zich storten op het verwerken van deze feromonen in hun parfums. Hoewel het menselijke lichaam van nature al feromonen afgeeft, kunnen sommige parfums deze inmiddels zelfs versterken of voor nieuwe varianten zorgen.

De meeste geurtjes voor mannen bevatten om die reden stoffen als androstenol, androstenon, en androstadienone. Laten we zeggen dat deze combi een hoop los kan maken in een vrouw.

Geen wondermiddel, wel stimulerend

Er is zelfs een speciale reeks van feromonenparfums die ervoor moet zorgen dat er reacties worden opgewekt bij mannen en vrouwen. Of om het heel plat te zeggen: om de seksuele drang te verhogen bij anderen die in contact komen met de geur.

Dat klinkt misschien wat fout, maar laten we wel wezen: dit soort parfums moeten we nu ook niet beschouwen als een wondermiddel dat ervoor zorgt dat elke man of vrouw als een blok voor je valt. Uiteraard is daar meer voor nodig. Het werkt in elk geval stimulerend. De rest is nog altijd van jou afhankelijk.

Welke geuren zijn er?

We gaan geen specifieke merken aanbevelen, maar het lijkt ons in ieder geval duidelijk dat je nu weet dat een geurtje daadwerkelijk het verschil kan maken tijdens het daten. Een uniseks geur? Die kun je misschien opdoen als je gaat solliciteren, maar niet als je indruk wilt maken op een ander.

Ga als man maar eens voor de gein op zoek naar geurtjes die een mannelijk en robuust karakter hebben. Kies voor stoffen waarin al natuurlijke lichaamsgeuren zitten en kijk maar eens naar androstenol, androstenon, en androstadienone. Deze geurtjes werken namelijk verleidelijk. Een aantal andere bekende geuren zijn:

  • Muskus: deze stof zien we vaak in oosterse geuren. Muskus stimuleert de liefde met de feromonen die in deze geur zitten verwerkt.
  • Bloemen: denk onder meer aan bloemen als lelie, tuberoos en oranjebloesem. Als je oranjebloesem in een zoete combo stopt, dan wordt de geur ook heel erg verleidelijk.
  • Patchoeli: dit werd vooral gespoten op de sjaals van high class prostituees. Tijdens de jaren ‘60 en ‘70 stond deze geur voor de vrije liefde.

Je bent niet de enige...

... die zich afvraagt wat de meest sexy datingsite is. Avontuur, passie en een beetje pittig: wist je dat je ergens discreet en anoniem kunt daten? Er is één datingsite waar dat allemaal kan: Novamora is het geheime online plekje voor de avontuurlijke dater. Nieuwsgierig waarom deze Nederlandse datingsite zo snel in ledenaantal is gegroeid?

Bekijk hoe het werkt
Laad meer artikelen
Laad meer in Seks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

9 smoesjes die vrouwen gebruiken als ze geen seks willen

Mannen willen vaker seks dan vrouwen. Daarom zeggen mensen ook wel dat vrouwen een reden n…