Home Seks Erotische massage: wat is het en wat kun je ervan verwachten?

Erotische massage: wat is het en wat kun je ervan verwachten?

6 minuten leestijd
0
erotische massage

Iedereen kan op z’n tijd wel een massage gebruiken, want hoe lekker is het wel niet om je even heerlijk te ontspannen en alles en iedereen om je heen te vergeten? Een schemerige ruimte, rustgevende achtergrondmuziek, en een masseuse die je zodanig op je gemak laat voelen dat je… (1) in slaap valt of (2) klaarkomt. Want dat zijn precies de soorten massages waar mensen het snelst aan zullen denken: aan de standaard massages om te relaxen, maar ook aan de erotische massages met happy ending

Jawel, vandaag gaan we het met je hebben over een even rustgevende als pikante bezigheid: namelijk die van erotische massages. Zo gaan we het hebben over de verschillende soorten erotische massages en kom je ook alles te weten over de wel hele gewaagde body-to-body massage. Ben jij al nieuwsgierig? Dat snappen we wel..

Wat is een erotische massage precies?

Een erotische massage (ook wel sensuele massage genoemd) is een veel beoefende massagetechniek met als voornaamste doel om seksueel verlangen op te wekken en/of te versterken. Ze kunnen worden uitgevoerd als voorspel of als deel van het seksuele liefdesspel. Zo’n massage – die wordt omschreven als een erotische massage – kan daarbij als doel hebben om seksuele gevoelens op te wekken, maar kan seksuele stimulering ook juist als bijzaak hebben. Zo kan een massage bedoeld zijn om iemand rustig te laten relaxen, maar daarnaast ook op te winden.

Dating vol passie?

novamora"Laat je VERLEIDEN tot een pittige date: Novamora is dé datingsite voor singles en stellen die op zoek zijn naar spanning en avontuur."

Bekijk hoe het werkt

Bovendien kunnen erotische massages ook optioneel worden aangeboden aan de ontvanger. In dat geval gaat een massage van start als een standaard massage om daarna de optie te bieden om op een erotische manier verder te gaan. De erotische massage is vooral gericht op de erogene zones, welke bij vrouwen uit de borsten en de schaamstreek bestaat, terwijl dit bij mannen de geslachtsorganen zijn. In de Kamasutra is er veel aandacht voor de erotische massage.

Masseren is niet altijd handwerk

Bij massages denken we eigenlijk automatisch aan handwerk, maar dat hoeft bij sommige erotische massages niet eens het geval te zijn. De naam van de body-to-body massage zegt het eigenlijk al, maar het kan voor de leek misschien wat moeilijk voor te stellen zijn: deze massage wordt uitgevoerd met het lichaam.

Het doel is voor de rest hetzelfde: je mag je lekker ontspannen terwijl er ook voor de nodige opwinding wordt gezorgd. Bij deze techniek zal je je volledig ontspannen voelen, terwijl de masseuse met haar blote lichaam jouw lichaam van top tot teen masseert. Dat zal voor een groot deel met de borsten en billen worden gedaan, terwijl de massageolie ervoor zorgt dat het heel intens wordt als de beide lichamen langs elkaar heen glijden.

Een body-to-body massage staat bekend als een erotische massage die je in hogere sferen zal brengen. De letterlijke body-to-body massage is dan ook een uiterst unieke ervaring, omdat je zowel lichamelijk als mentaal gestimuleerd wordt.

Hoe het verloopt?

Elke erotische massage is uniek, maar dat neemt niet weg dat het proces bij elke massagesalon zo ongeveer hetzelfde is. Zo word je verwelkomd door een gastvrouw en heb je doorgaans de keuze uit een aantal dames door wie jij je wilt laten masseren. Die stellen zich aan je voor en daaruit mag je jouw keuze maken. Eventueel heb je al een voorselectie gemaakt als je jouw afspraak bij het salon online reserveert.

Dit gebeurt allemaal op een discrete manier zodat jij je op je gemak kunt voelen. Bij sommige salons kunnen de dames worden uitgenodigd in een hotelsuite zodat je niet speciaal naar een massagesalon hoeft te komen.

Je op je gemak voelen

De gekozen masseuse zal er alles aan doen om je op je gemak te spelen. Zo zal er kalmerende muziek worden afgespeeld en worden de lichten gedimd om je in de juiste stemming te brengen. De juiste stemming is wel belangrijk tijdens de massage, vooral voor de mensen die nog nooit eerder een erotische massage hebben gehad. Doordat de masseuse doorgaans schaars is gekleed, zul je het echter al snel warm krijgen. Jijzelf bent (grotendeels) naakt en kunt eventueel een badjas gebruiken voor en na de massage. Als je er eenmaal klaar voor bent, dan mag je met je buik naar onderen gaan liggen.

Volop olie in het spel

Maak je daarbij op voor de nodige olie. Dat gebeurt vaak met erotische massageoliën, die zich ervoor lenen om je huid te verwarmen. Daarnaast wordt het zo ook makkelijker voor de masseuse om haar handen langs je lichaam te laten glijden. Relax en laat de massagetherapeute de leiding nemen. Geef echter wel aan wat je fijn vindt of juist minder prettig vindt. Ook als de kamertemperatuur of de muziekvolume niet naar wens is, dan kun je dat aangeven. Uiteindelijk is het de bedoeling dat jij je zo goed mogelijk op je gemak voelt.

‘Spuiten en Slikken’ over erotische massages

Eind vorig jaar, in november 2019, ging Emma’s Peepshow in op de erotische massage. Wat heb je ervoor nodig? Welke bewegingen zijn nodig? En hoe gooi je je lichaam in de strijd? Emma doet het voor in deze special van Spuiten en Slikken:

Wat is een happy end precies?

We kennen de uitdrukking allemaal wel en bij vele mensen gaat er ook een directe link naar (erotische) massages: happy end. De happy end is optioneel en houdt in dat de masseuse de ontvanger aan het einde van de massage aftrekt of op een andere manier naar het klaarkomen stimuleert. Dat kan eventueel ook door wrijving, streling, of andere aanraking. In professionele termen wordt echter vaak het aftrekken bedoeld.

Bij een erotische massage kan eventueel ook expliciet de vraag worden gesteld of het mét of zónder happy ending moet gebeuren. Houd wel rekening met hogere kosten als je voor een happy ending kiest.

De verschillende soorten massages

De bovengenoemde body-to-body massage is meteen één van de meest expliciete massages die er bestaat, maar er zijn een aantal andere varianten die je wellicht zullen interesseren. Wat dacht je van?

Basis massage

Dit is de standaard massage, waarbij je kunt kiezen voor een ontspanningsmassage of een functionele massage die spanningen uit je lijf moet halen. Bij een normale, reguliere, massage kun je rekenen op een deskundige masseuse en zijn erotische prikkelingen een stuk minder relevant.

Teasing Sado Massage

Iets pikanter wordt het bij de Teasing Sado massage. In dit geval is de masseuse de baas en neemt zij het heft in handen. Bij een Teasing Sado Massage ben je daarom onderworpen aan een dominante vrouw en mag je je opmaken voor een soft sm-spelletje. Geef daarbij wel je grenzen aan.

Body-to-body massage

We hebben het al even benoemd, maar bij de body-to-body massage wordt het lichaam ingezet in plaats van de handen. Bij deze massage variant mag je genieten van een intense aanraking door het complete en ook naakte lichaam van de masseuse. Deze massage staat voor ultiem genot en ultieme spanning.

Duo massage

Bij de duo-massage word je onder handen genomen door twee masseuses. Door 4 handen word je nog meer geprikkeld en kun je rekenen op twee keer zoveel plezier.

Erotische partner massage

Dit is een massage waar een stel aan mee doet. In dit geval worden jullie beiden gemasseerd, maar kan het ook voorkomen dat de één wordt gemasseerd en de ander toekijkt.

VIP massage

Bij een VIP massage kun je de meeste bovenstaande varianten nemen, maar krijg je er wel een luxe variant voor. Zo is een hapje en een drankje heel gebruikelijk, terwijl dat vaak ook geldt voor een luxe jacuzzi. Hoe de luxe massage in de praktijk wordt ingevuld, hangt af van de massagesalon in kwestie.

Tantra massage

Dit is een van origine Oosterse massage waar geduld en finesse samenkomen, en het punt van dwang en urgentie zoveel mogelijk wordt losgelaten. De subtiele aanrakingen die bij tantra voorkomen zorgen ervoor dat je zintuigen op scherp worden gezet en je lichaam in extase komt. De gevoelige punten bestaan uit de nek, de middel, de knieholtes, tepels en binnenkant van de dijen. Door aanrakingen op deze specifieke plekken zal de sensuele energie door de rest van je lichaam vloeien.

De wet: is het legaal?

Erotische massages hebben soms een wat louche imago en dat heeft er alles mee te maken dat mensen denken dat de massages in donkere achterkamers worden uitgevoerd door illegale prostituees. Voor een deel beantwoordt dat ook meteen de vraag van hierboven, want als het massagesalon gericht is op prostitutie, dan is het inderdaad niet legaal. Seks moet bijzaak zijn, want als dat het niet is, dan hebben we het simpelweg over prostitutie. In veel landen is dat verboden.

De vraag is daarom of het erotische massagesalon in strijd is met de goede zeden of niet? De salon mag weliswaar erotische massages aanbieden, zolang het masseren maar de voornaamste bedrijfsactiviteit is en niet het seksuele verkeer. In sommige landen is het woord massagesalon ook een alternatieve term voor een bordeel. Zorg er daarom wel voor dat je weet welke soort salon je instapt en laat je ook goed informeren. Waar wij het over hebben gehad, is dan ook enkel gericht op niets anders dan de massages zelf.

Je bent niet de enige...

... die zich afvraagt wat de meest sexy datingsite is. Avontuur, passie en een beetje pittig: wist je dat je ergens discreet en anoniem kunt daten? Er is één datingsite waar dat allemaal kan: Novamora is het geheime online plekje voor de avontuurlijke dater. Nieuwsgierig waarom deze Nederlandse datingsite zo snel in ledenaantal is gegroeid?

Bekijk hoe het werkt
Laad meer artikelen
Laad meer in Seks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

9 smoesjes die vrouwen gebruiken als ze geen seks willen

Mannen willen vaker seks dan vrouwen. Daarom zeggen mensen ook wel dat vrouwen een reden n…