Home Flirten Hoe mannen aantrekken? 5 wetenschappelijke trucs, volgens onderzoek

Hoe mannen aantrekken? 5 wetenschappelijke trucs, volgens onderzoek

5 minuten leestijd
0
flirten

Laten we eerlijk zijn, het kan best moeilijk zijn om een man te lezen. Dat neemt niet weg dat het voor een vrouw makkelijker is om een man aan te trekken dan andersom. Daarbij is het belangrijk dat er niet teveel mind games worden gespeeld, maar dat je als vrouw zijnde gewoon recht voor je raap bent en je intenties duidelijk maakt.

Hoewel hard to get spelen best amusant kan zijn, kan het ook averechts werken en daarom willen we je aanraden om het vooral zo eenvoudig mogelijk te houden. Reden om je een vijftal tips en trucs te geven over hoe je mannen kunt aantrekken. Het mooie van die tips is dat ze allemaal te maken hebben met natuurlijk gedrag.

Hoe mannen aantrekken?

Als het gaat over mannen aantrekken, zijn er gelukkig best veel opties die je als vrouw hebt. We kunnen natuurlijk een hele hoop foute tips geven, maar we beperken ons tot een vijftal tips die onderzocht zijn en ook uiterst effectief blijken — ook voor de lange termijn. Daarbij valt één ding op en dat is dat zo’n beetje elke tip te maken heeft met natuurlijk gedrag.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Je aanpak moet natuurlijk zijn en niet geforceerd. Mannen aantrekken, moet je dan ook zien als een eerste stap om daarna de aandacht van de man vast te blijven houden. Dat aanvankelijke flirten en aantrekken kan namelijk de basis leggen voor een potentiële relatie en voor veel vrouwen zal dat toch zijn waar ze naar op zoek zijn.

Belangrijk is daarom om het niet te wanhopig te laten lijken en al helemaal niet te sletterig, want in dat geval zijn de mannen namelijk net zo snel weer vertrokken als dat ze bij je waren.

Wat onderzoeken zeggen

Laten we wel wezen: er is geen waterdichte manier om elke man smoorverliefd op je te laten worden. Veel mannen hebben echter wel dezelfde soort behoeften als het gaat om het zoeken naar de juiste vrouw, dus er zijn talloze trucs om de aandacht van bijna elke man te trekken. We nemen er 5 met je door:

1. Vriendelijkheid

Juist, vriendelijkheid. In een onderzoek dat werd uitgevoerd door David M. Buss van de Universiteit van Texas in Austin, werd ontdekt dat vriendelijkheid op wereldwijde schaal één van de belangrijkste eigenschappen was die zowel door mannen als vrouwen het meest gewenst waren. Heel gek is dat natuurlijk niet, maar vriendelijk zijn kan zo on-ge-loof-lijk aantrekkelijk zijn.

Dit is wat de studie er zelf over zegt:

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.. Download deze 25 berichtjes

“Vriendelijkheid hangt samen met een meegaande instelling, interesse in langdurige relaties, en het vermogen om een band te vormen en empathie voor elkaar te hebben.”

Daarom:

 • Toon interesse in hem.
 • Behandel hem altijd met respect.
 • Doe hem kleine gunsten.

Dat klinkt natuurlijk alsof je ‘m op een voetstuk moet plaatsen en als een koning moet behandelen, maar niets is minder waar. In principe mag je als vrouw ook precies hetzelfde verwachten van een man.

2. Rondingen

Als je die klassieke zandlopervorm hebt (à la Marilyn Monroe bijvoorbeeld), dan heb je geluk. Persoonlijkheidskenmerken werken natuurlijk tot zekere hoogte, maar mooie rondingen trekken toch echt de aandacht. De figuur van een vrouw speelt nou eenmaal een grote rol als het aankomt op aantrekkingskracht. De zandloperfiguur is een type figuur waar mannen instinctief positief op reageren. 

Onderzoekers hebben ontdekt dat mannen zich sterk aangetrokken voelen tot vrouwen met een taille-tot-heup verhouding van 0.7 — wat op een lastige manier staat voor niets anders dan het klassieke zandloper figuur.

Eerste indrukken zijn belangrijk

Uit een eye-tracking-onderzoek van een paar jaar geleden blijkt dat mannen de zandlopervorm van een vrouw beginnen te evalueren binnen de eerste 200 milliseconden nadat ze het zien. Dus ja, je zou kunnen zeggen dat de eerste indruk belangrijk is. Lang niet elke vrouw heeft echter een zandlopervorm en dat is ook oké. Cruciaal als het gaat om de fysieke aantrekkelijkheid voor het andere geslacht, is namelijk ook je eigen vertrouwen over hoe je lichaam eruit ziet.

Hier zijn een paar andere tips:

 • Draag kleding die de troeven van jouw lichaam accentueert.
 • Houd van je lichaam. Als jij dat niet doet, hoe kun je dan verwachten dat iemand anders dat wel doet?
 • Wees niet geobsedeerd met je gewicht. Er zijn gelukkig mannen die van elk lichaamstype houden.

3. Positieve instelling

Je hoeft geen wetenschapper te zijn om te weten dat een positieve instelling ook aantrekkelijk is. Tegelijkertijd levert negativiteit maar bar weinig op. Mannen voelen zich immers aangetrokken tot prettige, positieve, en over het algemeen, opgewekte vrouwen. Jij als vrouw voelt je waarschijnlijk ook aangetrokken tot mannen met dezelfde kenmerken. Logisch.

Wees positive minded

Er zijn nou eenmaal mensen die een hoop negativiteit in zich hebben en slecht praten over anderen. Het is belangrijk om de wereld door roze lenzen te lezen en positief minded te zijn. Dat werkt als een magneet. Ook hier is namelijk onderzoek naar gedaan.

In de studie kregen mannen afbeeldingen te zien van vrouwen met verschillende lichaamsgroottes. De controlegroep ontving geen informatie over de persoonlijkheid van elke vrouw, terwijl de andere groepen dat wel kregen. De groep die positieve informatie ontving over de persoonlijkheid van de vrouw, vond een groter aantal lichamen fysiek aantrekkelijk, terwijl deelnemers die negatieve persoonlijkheidsinformatie kregen een kleiner aantal lichaamsgroottes als aantrekkelijk beschouwden.

Hoe je je positieve houding kunt laten stralen?

 • Weersta het delen van elke negatieve gedachte die ook maar in je opkomt.
 • Praat niet over je ex. Dit onderwerp zorgt namelijk steevast voor negatieve gedachten: bij jezelf, je huidige partner, of jullie allebei.
 • Als je vriend negatief is, verander dan juist van onderwerp.

4. Eerlijkheid

Heel verrassend is het niet, maar uit onderzoek blijkt dat mensen die als eerlijk worden beschouwd, ook fitter, gezonder en vriendelijker lijken. Als je lange-termijn-intenties met iemand hebt, heeft het overigens ook geen enkele zin om oneerlijk te zijn, omdat leugens of valse informatie vroeg of laat toch wel boven tafel komen. En, eerlijkheid is ook sexy:

 • Weet daarbij dat de juiste persoon jouw waarheid aankan.
 • Als er in het begin iets is waar je je ongemakkelijk bij voelt, laat het hem dan weten in plaats van erover te liegen.
 • Vraag hem ook om altijd eerlijk tegen je te zijn.

5. Glimlach

Dit is één van de gemakkelijkste manieren om je uiterlijk een boost te geven en erin te slagen om mannen aan te trekken. Een glimlach is eigenlijk een onmiddellijke upgrade. Heel simpel: glimlach tijdens het praten en je zult zien wat het teweeg brengt. Sommige mensen hebben hier moeite mee, maar het is iets dat je kunt oefenen wanneer je aan het praten bent en je zult ook beter worden in praten, mocht je van nature al niet glimlachen tijdens het praten.

Het is verbazingwekkend hoe positief mannen over je denken als je meer lacht. Glimlachen duidt op geluk en gemak. Als je moeite hebt om te onthouden dat je moet glimlachen, stel dan een mentale herinnering in om te glimlachen wanneer hij praat en jij luistert.

Streef er bijvoorbeeld ook naar om elke dag naar pakweg 5 of 10 mensen te glimlachen. Dit brengt je in een soort van vast patroon. Want dat zou glimlachen moeten zijn: een gewoonte. Wedden dat je er mannen mee aantrekt?

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Flirten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Dit is de beste ‘pick-up line’ die vrouwen kunnen gebruiken

Zodra je het woord ‘pick-up line’ hoort, denk je waarschijnlijk meteen aan een afgezaagde …