6 tekenen dat je overkomt als een wanhopige single

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
8 minuten leestijd

Ben je al een lange tijd single en lijkt iedere date een steeds grotere mislukking te worden? Heb je de hoop dat je ooit je soulmate gaat tegenkomen bijna opgegeven? Dan kun je je aardig wanhopig gaan voelen: de angst om altijd single te blijven neemt het over. Logisch, niet?

Soms kun je echt het gevoel hebben dat er niemand in deze wereld is met wie jij die broodnodige klik hebt. Iemand waarmee je een toekomst samen zou zien. Zo’n man of vrouw waar de chemie van af spat. Maar ook al heb je misschien dat hopeloze gevoel, je wil natuurlijk niet overkomen als een wanhopige single.

Ben je al een tijdje single en ben je bang dat je momenteel overkomt als een wanhopige vrijgezel? Eentje die dolgraag een relatie wil, maar ondertussen als “zielig” wordt bestempeld? Als een single die té graag wil en daardoor té beschikbaar is? We vertellen je wat de 6 tekenen zijn waardoor je overkomt als een wanhopige vrijgezel.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Wanhopig is niet aantrekkelijk

Als je liefdesleven momenteel compleet stil blijkt te staan, kun je je daar natuurlijk aardig ellendig over voelen. Iedere date is een mislukking en je lijkt met niemand een leuke klik te hebben. Soms vliegt de gedachte door je hoofd dat je misschien wel áltijd alleen zal blijven en er simpelweg geen deksel op jouw potje past.

Nu kun je je daar natuurlijk wanhopig over voelen en geen hoop hebben voor de liefde in de toekomst. Maar onthoud ten eerste dat dit gevoel een momentopname is en dat het heus wel goed komt. Ten tweede gaat je wanhopige gedrag je niet verder helpen bij je zoektocht naar de liefde. Wanhopig, moedeloos en onzeker: het zijn over het algemeen geen aantrekkelijke trekjes.

6 tekenen dat je overkomt als wanhopig

Mensen worden vaak aangetrokken door het zelfvertrouwen dat een persoon uitstraalt, wat het tegenovergestelde is van hoe je je nu voelt. Dit zijn 6 tekenen dat je overkomt als een wanhopige single.

1. Je reageert te snel op berichtjes

Wanneer je met iemand die je leuk vindt aan het flirten bent, kan dit heen en weer appen heel spannend zijn. Maar let wel op dat je niet altijd binnen een paar seconden antwoordt op een berichtje. Als je in de flow zit dan kan dat best, maar niet bij elke gespreksopener. Dit kan namelijk nogal wanhopig overkomen. Het kan lijken alsof je niks anders te doen hebt. Alsof je de hele dag vast aan je telefoon bent gekluisterd.

Misschien zit je wel de hele dag aan je telefoon gekluisterd omdat je aan niks anders meer kunt denken. Maar er is ook wat voor te zeggen om een beetje mysterieus te blijven en de andere persoon te intrigeren door niet té beschikbaar te lijken. In het begin van het daten is juist dit spel van flirten het leukst.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

2. Je flirt met iedereen die je tegenkomt

Flirten is leuk. Maar als je altijd met iedereen die je maar tegenkomt flirt? Dat kan al snel verkeerd overkomen. Je komt over als een vlotte prater en iemand die alleen maar lol wil hebben in het leven, maar niet iemand die iets serieus nastreeft. Zo kun je mensen een verkeerde indruk geven, terwijl je wel degelijk een relatie zou willen.

Je hoeft dus niet altijd met de caissière, barman of collega te flirten. Flirt alleen met mensen waar je echt een romantische interesse in hebt. Zo kom je een stuk minder wanhopig over – door niet iedere persoon als een potentiële flirt te zien.

3. Je gaat teveel aandacht aan je uiterlijk besteden

Als je het idee hebt dat je datingleven niet de goede kant opgaat, kun je daardoor soms extra veel aandacht aan je uiterlijk gaan besteden. Je bent al zó lang single en je kunt niemand vinden met wie je echt een emotionele klik hebt: vandaar dat je maar de nadruk op je uiterlijk kunt gaan leggen.

Door je bijvoorbeeld uitdagend te kleden als vrouw, trek je juist de verkeerde types aan – die alleen voor je gaan vanwege je uiterlijk. Is dat wel echt wat je wilt?

4. Je gaat te snel

Ben je op een eerste date en ben je je date al aan het ondervragen over ieder aspect van zijn of haar leven? Heb je het al snel over baby’s en trouwen? Dan betekent dit dat je waarschijnlijk veel te snel gaat. Slow down: zet de versnelling een tandje lager.

Je weet nooit tijdens een paar dates al of diegene je zielsverwant gaat zijn. Maar daarvoor is daten juist bedoeld: geniet van het leren kennen en maak langzaam stappen vooruit. Je hoeft niet meteen te weten hij of zij ‘the one’ is.

5. Je bent altijd te vinden in een kroeg, bar of club

Zodra de uitsmijter en de barman je bij je naam beginnen te begroeten, weet je dat je overdreven vaak uitgaat. Je hebt misschien het idee dat kroegen en clubs de plekken zijn waar jij je toekomstige geliefde gaat vinden, maar dit is helaas niet altijd waar. Juist op deze plekken gaat het vaak om alleen het fysieke uiterlijke van mensen en gaat het vaak om slechts een kort avontuurtje, zoals een one-nightstand.

Door zoveel energie en geld uit te geven aan het stappen en uitgaan, zorg je er ook voor dat je je niet verder ontwikkeld op andere gebieden waar misschien wel je potentiële partner rondloopt. En laten we eerlijk zijn: dating apps zijn tegenwoordig toch veel effectiever?

6. Je vraagt constant om aandacht via je sociale media

Social media is een leuke manier om contact te houden met vrienden en op de hoogte gehouden te worden van wat er verder gaande is in de wereld. Maar let op dat je niet constant selfies en andere foto’s van jezelf gaat plaatsen om zo aandacht te krijgen van anderen. Hashtag #single is niet sexy, het is wanhopig.

Je krijgt dan misschien wel veel likes en berichtjes van vrouwen of mannen die ingaan op je mooie foto’s. Maar heb je daar wat aan als je liefde wilt vinden? Deze personen geven je alleen aandacht vanwege je uiterlijk. Er is daardoor ook een kleinere kans dat zij een diepere connectie met je willen opbouwen.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Deel dit artikel
Geef je reactie