Home Algemeen De Vrij Veilige Dating Show: daten met voorbehoedsmiddelen

De Vrij Veilige Dating Show: daten met voorbehoedsmiddelen

1 minuten leestijd
0
vrij veilige dating show

Heb je altijd al op date gewild met een condoom of prikpil? Nee? Dat is niet zo verrassend natuurlijk, omdat er maar weinig mensen zijn die dromen van een date met een voorwerp. Maar dat is wel waar het om draait bij de Vrij Veilige Dating Show: de allereerste datingshow die niet draait om met wie je op date gaat, maar wat je mee naar huis neemt.

Want in tegenstelling tot de gebruikelijke datingshows wordt er niet gedatet met mensen, maar met voorbehoedsmiddelen. Welk voorbehoedsmiddel past het beste bij jou?

Een passend voorbehoedsmiddel

Volgens de overheid zijn veel jongeren niet bekend met de verschillende voorbehoedsmiddelen en wat het beste bij hen past. Daarom hebben verschillende instanties – waaronder het ministerie van VWS – de handen ineengeslagen om jongeren te laten matchen met hun favoriete voorbehoedsmiddel. Dus niet daten met andere jongeren, maar daten met anticonceptiemiddelen in de Vrij Veilige Dating Show.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

“Veel jongeren weten hoe ze onbedoelde zwangerschappen en soa’s kunnen voorkomen. Maar niet iedereen weet wat voor hem of haar het beste voorbehoedsmiddel is of waar ze alle informatie kunnen vinden”, zegt Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS). “De Vrij Veilige Dating Show kan hen de weg wijzen.”

In de datingshow ga je op date en in gesprek met voorbehoedsmiddelen. Presentatrice Eva Cleven, bekend van het tv-programma Het Klokhuis, helpt je op zoek te gaan naar het voorbehoedsmiddel dat het beste bij je past. Het gaat niet alleen over de pil of het condoom, maar ook over minder bekende voorbehoedsmiddelen – zoals het vrouwencondoom, de anticonceptiepleister en het koperspiraaltje.

Speel de Vrij Veilige Dating Show

Jongeren over hun ervaringen

Naast de datingshow die online te spelen is, vertellen jongeren in zes afleveringen
over hun eigen ervaringen met één van de middelen – zowel in een vaste relatie als bij losse contacten. En ook leggen ze uit hoe ze tot die keuze zijn gekomen. Er wordt benadrukt dat het gebruik van een voorbehoedsmiddel een gedeelde verantwoordelijkheid is. Het is niet de verantwoordelijkheid van de vrouw of man alleen, maar van beiden.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Succesvol flirten: de beste manier om flirten die ‘elke keer’ werkt

Als je iemand om flirtadvies vraagt, dan krijg je nooit hetzelfde antwoord. En afhankelijk…