Vragen die je een man of vrouw die je leuk vindt per WhatsApp kunt stellen

Redactie
Door Redactie
10 minuten leestijd

Vragen stellen via WhatsApp of elke andere chat-app is compleet anders dan in real life. De vragen die je iemand face-to-face zou stellen werken niet via je favoriete chat-app. In het echt zijn sommige vragen grappig, maar online wordt er niets van begrepen. Zo gaat het met veel vragen die perfect zijn voor een persoonlijk gesprek, maar totaal niet werken in een app waar korte antwoorden de regel zijn.

Vragen voor WhatsApp

Deze lijst met vragen is handig te gebruiken in ieder WhatsApp-gesprek met iemand die je leuk vindt. Het zijn lichte vragen die je niet ver laten nadenken over de zin van het leven. De vragen leggen de nadruk op het gesprek, waarbij je interactieve media kunt delen om elkaars voorkeuren te leren kennen. Dit zijn de vragen die je via WhatsApp kunt stellen aan de man of vrouw die je leuk vindt.

1. Wat is de meest gebruikte app op je smartphone?

Smartphone apps, er is bijna niemand die nog zonder kan. De één is gekluisterd aan Facebook, de ander scrolt uren door de Instagram feed; welke apps gebruikt je gesprekspartner? Met deze vraag kun je meer te weten komen over waar de persoon veel tijd aan besteed.

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

2. Waar bestel je graag je eten als je geen zin hebt om te koken?

Pizza, kebab en chinees; we bestellen wat af in Nederland dat vervolgens zonder enige moeite bij de voordeur afgeleverd wordt. Vraag je gesprekspartner naar de geliefde bezorgmaaltijden en kom erachter of het in lijn ligt met wat jij lekker vindt.

3. Welk muzieknummer speel je het meest af?

Iedereen heeft een favoriet nummer dat ervoor zorgt dat je nog wat langer in de auto blijft zitten als het toevallig op de radio is. Bovendien is iedereen gepassioneerd over de muziek die men leuk vindt; de perfecte manier om een gesprek over muziek te starten.

4. Wat is de beste foto die je de laatste tijd gemaakt hebt?

Met de smartphone dag en nacht binnen handbereik hebben we allemaal lange lijsten met foto’s op het toestel staan. Er zitten er zelfs vaak een aantal tussen waar we uiterst trots op zijn. Je gesprek op WhatsApp is het moment om er naar te vragen. Het biedt de persoon de kans om te showen en te laten zien hoe goed men foto’s kan maken. Uiteraard geeft dit jou de kans om complimenten te geven en inzicht te krijgen in het leven van de ander. Aanvullende vragen zijn wat de grappigste foto is en de mooiste foto van zichzelf.

5. Wat is de leukste film die je gezien hebt?

Deze vraag gaat over een specifieke film, maar het loopt al snel uit op een opsomming van de leukste films. Het is ook een handige vraag om door te vragen over het genre. Dit geeft je waardevolle informatie over de smaak van je gesprekspartner. Met WhatsApp kun je bovendien snel links en trailers van films delen. Vergeet ook niet te vragen om welke film de persoon het laatste gehuild heeft.

6. Wat is het meest interessant object dat nu in je omgeving is?

Het is een originele vraag om een nieuw onderwerp te starten als je vraag naar iets in de omgeving van je partner. Door een foto te vragen van het object en het bijbehorende verhaal krijg je een beeld van wat de ander interessant vindt.

7. Wat is de grappigste video die je onlangs hebt gezien?

Dit is een handige vraag om erachter te komen of de humor van de persoon met die van jou overeenkomt. Misschien is het wel precies jouw soort humor, maar misschien ook niet. Zorg ervoor dat je zelf al een paar leuke video’s achter de hand hebt om te delen.

novamora
Casual chat tip: Novamora
 • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
 • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

8. Welke series kijk je graag op Netflix?

Wie heeft er tegenwoordig geen Netflix? Volgens recente cijfers zijn er maar liefst 2,4 miljoen Netflix abonnees in Nederland. Grote kans dat je gesprekspartner ook series kijkt op de streamingsdienst. Als je zelf ook geregeld een serie kijkt, dan is deze vraag een garantie voor een leuk gesprek over de verschillende series die Netflix aanbiedt. Bovendien kom je erachter of jullie smaak overeenkomt. Misschien eindigt het zelfs in een avondje Netflix and Chill.

9. Wat is het gekste dat je ooit hebt gedaan?

Met deze vraag geef je de persoon de kans op te scheppen over de gekke dingen die hij of zij heeft gedaan zonder er echt over te moeten opscheppen. Het verleden van iemand zegt veel over de persoon en deze vraag geeft je daar inzicht in. Vaak kan deze vraag uitlopen op een grappig gesprek waarbij je mogelijk zelfs verrast wordt.

10. Wat zou je op dit moment graag willen kopen?

Dit is een interessante vraag omdat je niet alleen een leuk gespreksonderwerp om te delen hebt maar ook inzicht krijgt in de financiële situatie van de persoon. In veel gevallen wordt er namelijk bij verteld waarom dit product op dit moment niet gekocht kan worden. Deze vraag nodigt bovendien uit om voorbeelden te delen met de gewenste producten die men graag wil kopen.

11. Wat is je raarste gewoonte?

Of je nu boeren laat terwijl je aan het werk bent met collega’s om je heen of alle schilderijen richt wilt hangen; iedereen heeft gewoontes die anderen vreemd vinden. Het juist deze gewoontes die iemand uniek en speciaal maken. Vraag je gesprekspartner welke rare gewoontes deze heeft om de persoon écht beter te leren kennen.

12. Wat zijn je hobby’s waar je het meest van houdt?

Iedereen praat graag over zijn of haar passie. Door deze standaard vraag te stellen laat je je gesprekspartner niet alleen weten dat je geïnteresseerd bent maar ook ontdek je of je misschien gemeenschappelijke passies hebt die je kunt delen. Pas echter op dat je niet alleen maar van dit soort standaard vragen stelt.

13. Wat vind je het leukst aan je werk (of school)?

Terwijl de één de uren tot het einde van de werkdag aftelt wil de ander het liefst na werktijd nog even doorgaan met werken. Heb je te maken met een workaholic, een luiaard of iemand die werk en privé goed gescheiden houdt? Deze vraag vertelt het je.

Deze vragen kun je aan iedere man of vrouw die je leuk vindt per WhatsApp stellen om meer over de persoon te weten te komen. WhatsApp is een uitstekend communicatiemiddel om te delen; links, foto, video’s en nog veel meer. Beperk jezelf niet tot de bovenstaande vragen en zie de vragen meer als gespreksonderwerpen om op door te vragen en samen informatie te delen over wat je leuk vindt en wat niet. Kun je nog wel wat extra vragen gebruiken? Dit zijn nog eens 15 vragen om je goed op weg te helpen:

 1. Wat is je favoriete sport?
 2. Wat maakt je altijd aan het lachen?
 3. Waar ben je het meest trots op?
 4. Wat inspireert je?
 5. Waar ben je het meest bang voor?
 6. Hoe is de band met je familie?
 7. Wat zou je nooit meer doen?
 8. Geloof je in het idee van een soulmate?
 9. Wat wil je ooit nog bereiken?
 10. Wat is je mooiste herinnering?
 11. Wat maakt jou gelukkig?
 12. Waar in de wereld zou je willen wonen?
 13. Welk boek heeft de meeste indruk op je gemaakt?
 14. Waar kun je niet zonder?
 15. Waar ben je het meest geïnteresseerd in?

Dit is niet het enige artikel dat we hebben geschreven over vragen stellen. Als je iemand beter wilt leren kennen, dan is deze lijst met vragen uiterst geschikt. Hiernaast hebben we lange lijsten met dit of dat vragen, zou je liever vragen, maar ook vragenlijsten voor Tinder.

999 vragen...

... aan je partner. Want wat is er nu leuker dan vragen over jezelf? Juist, vragen stellen aan iemand anders. Open vragen, ja/nee vragen en tweekeuzevragen in boekvorm: met 999 extra vragen voor de liefdesdetective om iemand het hemd van het lijf te vragen. Gegarandeerd stof tot nadenken met maar één échte regel. Wat die regel is?

Deel dit artikel
Geef je reactie