Home Relatie 9 signalen dat je op het punt staat gedumpt te worden

9 signalen dat je op het punt staat gedumpt te worden

4 minuten leestijd
0
tijdelijk uit

Je hebt al een tijdje een leuke relatie met je partner. Maar je merkt steeds vaker wat dingen op die je niet geruststellen. Meestal is het wel te merken aan iemands gedrag of diegene klaar met je is of twijfelt aan de relatie. Maar soms missen we deze signalen en komen we er pas achter wanneer het te laat is.

De tekenen die je hadden kunnen waarschuwen voor een naderende breuk waren er wel degelijk. Alleen niet duidelijk genoeg om op te merken. Maak je je zorgen over je relatie en heb je het idee dat je partner misschien op het punt staat om het uit te maken?

Angst voor de dump

Gedumpt worden is nooit leuk. Een break-up is een van de meest hartverscheurende gebeurtenissen die we als mens kunnen meemaken. Maar het kan nog ondraaglijker zijn als je het niet zag aankomen. Deze enorme klap in je gezicht kan het lastiger maken om de break-up te verwerken. En dat terwijl er waarschijnlijk wel een aantal subtiele tekenen zijn geweest waaraan je het had kunnen zien aankomen.

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

Bekijk '999 vragen aan jezelf'

Heb je een onderbuikgevoel dat je partner twijfelt over de relatie? Of erover nadenkt om het uit te maken? Dan is het goed om te weten dat dit gevoel er niet voor niets is. Dit gevoel is er om je te waarschuwen. En vaak heeft je intuïtie gelijk.

9 signalen dat je gedumpt gaat worden

Zeker als je al een lange tijd samen bent met je partner kun je aan het gedrag herkennen dat er iets mis is. Als het gevoel er niet meer is, dan verandert het gedrag richting jou. En dit is te merken. Heel goed zelfs. Dit zijn 9 tekenen waaraan je kunt merken dat je partner twijfelt aan de relatie en misschien zelfs overweegt om de relatie te beëindigen.

1. De tijd die je met elkaar doorbrengt voelt als een verplichting

Als je merkt dat je echt je best moet doen om tijd door te brengen met je partner, kan dit het einde van de relatie betekenen. Oké, misschien heeft hij of zij het erg druk en komt je partner met een goed excuus. Maar als je partner nooit zelf met het initiatief komt om quality time met je door te brengen, geeft dit aan dat hij of zij geen tijd meer wilt verspillen aan de relatie.

2. Affectie voelt geforceerd

Als je iemand leuk vindt, heb je meestal geen probleem om affectie te tonen. Ook al ben je geen heel klef persoon, privé heb je altijd wel zin in een kus of een knuffel. Als je partner erover nadenkt om het uit te maken, zal je dit altijd kunnen zien aan zijn of haar gedrag.

Gaat je partner ver weg bij je vandaan op de bank zitten, slaat hij of zij geen arm om je heen, zijn er geen spontane zoenen meer of neemt je partner nooit het initiatief als het gaat om seks? Voelt affectie gedwongen, dan zit de break-up er waarschijnlijk aan te komen.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.. Download deze 25 berichtjes

3. Je partner is gefrustreerd

Je partner is de laatste tijd erg chagrijnig. Alles frustreert hem of haar. Er is niet veel voor nodig om naar je uit te halen. Hierdoor wordt het duidelijk dat je partner van binnen met veel frustratie zit over de relatie. Er wordt geprobeerd om het nog voor je te verbergen, maar dit lukt moeilijk. Onbewust kan je partner je ook wegduwen. Het duurt niet lang meer voordat het besef komt dat dit niet langer zo kan doorgaan.

4. Je partner is gestopt met het geven van complimenten

Naarmate je langer een relatie is het normaal dat je elkaar minder complimenten geeft. Je zit niet meer op een roze wolk zoals in het begin, maar dit betekent niet dat de complimenten compleet horen te verdwijnen. Als je merkt dat je partner je nooit meer een compliment geeft, kan dit betekenen dat hij of zij niet langer verliefd is op jou.

5. Zijn of haar sociale media verandert

Tegenwoordig kan gedrag op sociale media verraden over hoe je partner over je denkt. Post hij of zij normaal gesproken veel foto’s van jullie samen of noemt hij of zij je vaak in zijn posts, maar neemt dit steeds meer af? Of plaatst je partner ineens veel selfies om reacties van anderen uit te lokken? Dit kan betekenen dat je partner iets verbergt. Het kan natuurlijk ook toeval zijn, maar het kan ook een teken zijn dat je partner zich klaarmaakt om weer vrijgezel te zijn.

6. De communicatie is verslechterd

Veel relaties komen op een gegeven moment in een sleur en dan heb je elkaar niet veel meer te zeggen. Maar als de communicatie volledig tot stilstand komt, kan dit betekenen dat er een break op komst is. Als je partner helemaal geen interesse meer heeft om met je te praten, is het duidelijk. Als hij of zij je niet meer spontaan opbelt om bepaalde zaken met je te delen of te vertellen hoe zijn of haar dag was, dan is de relatie helaas op.

7. Je praat nauwelijks meer met elkaar

Als je lang een relatie hebt en je veel tijd met elkaar doorbrengt, heb je natuurlijk niet altijd meer ontzettend veel te vertellen en dat is ook niet erg. Maar als je merkt dat je partner niet meer de moeite neemt om een gesprek te beginnen en dat jullie nauwelijks meer met elkaar praten, is dat geen goed teken.

Als je partner niet eens probeert de stilte te vullen, kan dit een teken zijn dat zijn of haar interesse in jou begint af te nemen. Zo creëert hij of zij een afstand tussen jullie twee, wat het begin is van het einde.

8. Je partner vermijdt gesprekken over de toekomst

Wanneer je partner overweegt om het uit te maken, dan zullen gesprekken over de toekomst zoveel mogelijk worden vermeden. Eventuele toekomstige plannen als vakanties, uitjes of grote dingen als trouwen of kinderen, zullen altijd worden vermeden. En wordt altijd geprobeerd om het gesprek snel van onderwerp te veranderen? Dit is een duidelijk teken dat je partner niet van plan is om de relatie veel langer te laten duren.

9. Je partner verbergt zijn of haar telefoon

Is je partner normaal gesproken erg open met zijn of haar telefoon, maar neemt je partner tegenwoordig de telefoon altijd met zich mee? Dan heeft je partner waarschijnlijk iets verbergen. Misschien gaat je partner vreemd of overweegt hij of zij andere opties.

Meer mensen zoals jij...

... weten niet welke liefdestaal ze spreken. En dat is niet zo gek als je helemaal niet weet dat iedereen een eigen moedertaal der liefde heeft. In ‘De vijf talen van de liefde’ ontdek je welke taal jij spreekt en nog belangrijker: hoe je daarmee je liefdesleven verbetert. Verhelderend, een eyeopener: kom er zelf achter waarom dit boek ‘het best beoordeelde’ relatieboek is.

Bekijk de vijf talen van de liefde
Laad meer artikelen
Laad meer in Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Passie: 11 tekenen van een gepassioneerde relatie 

Passie, hartstocht, liefde, onstuimigheid, begeerte. Je kunt er verschillende namen aan ge…