Home Dating 6 gevaarlijke soorten vrouwen waar mannen voor moeten oppassen

6 gevaarlijke soorten vrouwen waar mannen voor moeten oppassen

5 minuten leestijd
0
gevaarlijk vrouwen

We kennen allemaal de termen en namen die vrouwen gebruiken voor gevaarlijke mannen. Ze worden bad boys genoemd, players, fuckboys en noem het maar op.

Sommige vrouwen kunnen de verleiding niet weerstaan en vallen iedere keer weer voor deze foute types. Maar het zijn niet alleen vrouwen die gepassioneerd hun hart volgen en niet hun verstand gebruiken. Mannen kunnen er ook wat van.

Terwijl vrouwen allerlei catchy namen hebben bedacht, zijn er geen pakkende namen voor de vrouwelijke tegenhangers. Fuckgirls, players, bad girls: geen enkele vrouw wordt zo genoemd, hoewel dat eigenlijk wel zou moeten. Want zoals mannen vrouwen als een deurmat kunnen behandelen, zijn er ook vrouwen die hun man als oud vuil behandelen.

Klaar met de vleeskeuringsapps?

relatieplanet"NIET swipen, MEER diepgang: Relatieplanet is precies dat. Voor mensen met inhoud die een vaste relatie zoeken."

Bekijk de leukste singles
  • ✅ Dating
  • ✅ Relatie
  • ✅ Liefde

Ze zijn spannend, sexy en verslavend. Gevaarlijke vrouwen kunnen je hart sneller laten kloppen, maar hebben ook een schaduwkant: de keerzijde van de blinkende medaille.

Het is de kant die je negeert als je verblind bent door lust. En daarom is het belangrijk dat je deze kant leert herkennen, zodat je weet voor welke vrouwen je moet oppassen. Dit zijn 6 gevaarlijke soorten vrouwen om te vermijden:

1. De bazige controlfreak

Er is een type vrouw dat onheil spelt voor je eigenwaarde: het bazige type dat je wil domineren. In het begin is het leuk, zo’n vrouw die het initiatief neemt. Maar al snel merk je dat je alles doet wat zij wil en niet wat jij wilt. Waarheen op de tweede date? Zij heeft al iets verzonnen. En dat geldt ook voor de derde date en alle volgende dates.

Ze probeert alles onder controle te houden, waardoor zelfs je mening er niet meer toe doet. Je verliest stapje voor stapje het respect voor jezelf, omdat je het nalaat voor jezelf op te komen. Voor je het weet zit je in een relatie waarin je geen beslissingen meer hoeft te nemen. Zij is immers zo “lief” om dat voor jou te doen. En voor je het doorhebt begin je steeds meer op haar schoothondje te lijken die blaft op commando. Woof.

vrouw mes

2. De psychopaat

Op het eerste gezicht lijkt ze een lot uit de loterij: bruut aantrekkelijk, supermodel looks en je knijpt jezelf in de arm als je met haar kust. En als jij dat niet doet, dan doet zij het wel voor je. Want ze heeft van die rare buien waarin ze je letterlijk pijn doet. Het ene moment wil ze een knuffel, het andere moment schreeuwt ze uit van woede. Terwijl je de fotolijstjes ontwijkt denk je terug aan die bekende internetslogan: don’t stick your dick in crazy.

Opeens weet je precies wat al deze wijze internetters bedoelen. En hoewel je altijd dacht dat mannen vrouwen mishandelen en niet andersom, besef je plotseling dat er ook zoiets bestaat als mannenmishandeling. Een vrouw met een agressieve persoonlijkheidsstoornis is er één om te ontwijken, voordat je tussen de vrouwen in een blijf-van-mijn-lijfhuis belandt.

3. De jonkvrouw in nood

De tweede vrouw waarvoor je moet oppassen is de jonkvrouw in nood. Ze heeft je hulp nodig en niet één keer, maar vaak. Het geeft je een goed gevoel om haar te kunnen helpen. Zo kun je laten zien hoe “goed” je bent. Het redden van een probleemgeval is verleidelijk, omdat je dan eindelijk de held mag spelen, maar uiteindelijk levert het je alleen maar meer problemen op.

Vraag jezelf af: waarom heeft ze altijd problemen? Een lastige ex, problemen met schuldeisers en een auto die het opgeeft: waarom gebeurt er altijd iets ergs met haar? Voordat je de kenmerken van het reddersyndroom begint te vertonen, is het belangrijk dat je beseft dat het van twee kanten moet komen. Een relatie die begint met een hulpgever en een hulpontvanger zal namelijk niet snel veranderen. En dat betekent een relatie waarin de balans zoek is.

vrouw zielig

4. De manipulator met de puppy eyes

Ze heeft je precies waar ze jou wil hebben: op een emotioneel eiland. Met haar onschuldige blik spant ze je voor het karretje en laat ze jou dingen doen die je eigenlijk helemaal niet wilt doen. Je voelt een angst als ze weer wat aan je vraagt, een verplichting om het voor haar te doen en een schuldgevoel als je het nalaat. Het ene moment is ze de bully, het andere moment het slachtoffer: ze is een vrouw met meerdere gezichten, een vrouw om te vermijden.

Een van de bekende voorbeelden van manipulatie is het typische man-vrouw gesprek: “Wat is er?” “Niets!” We weten allemaal hoe dat afloopt. Want op een magische manier verwacht ze dat je haar gedachten leest, haar begrijpt, want je zou haar soulmate moeten zijn. Dus behandelt ze je of je niet bestaat: de silent treatment. Je denkt erover na, omdat je ondankbaar zou zijn. “Ben ik dat echt?” Het feit dat je aan jezelf begint te twijfelen zegt genoeg: manipulatieve vrouwen kunnen je zelfvertrouwen ruïneren.

5. De vriendin van het groene monster

Nee, we bedoelen met het groene monster niet de Japanse duizendknoop die overlast veroorzaakt in Nederland.1 En ook gaat dit niet over Shrek of de Hulk. We hebben het over de jaloerse vrouw.

Je platonische vriendschappen met andere vrouwen zijn verleden tijd. Stappen met vrienden? Het lijkt alweer jaren geleden. Privacy? Niet zolang je met haar gaat, want je telefoon controleren en privacy gaan nu eenmaal niet samen. Je merkt dat je je steeds krampachtiger begint te gedragen. De ziekelijke jaloezie van je geliefde werkt verstikkend.

Blijf je naar adem happen in een ruimte waar de zuurstof schaars is of open je een raam om te vluchten uit de benarde situatie? Continu op je tenen lopen is niet goed voor je tenen. Daarom is het advies: ontsnap wanneer het nog kan.

man hoofdwond

6. De pathologische leugenaar

Er zijn van die vrouwen die je dat ‘te mooi om waar te zijn’-gevoel geven. Alles lijkt perfect aan haar te zijn, totdat de waarheid naar boven komt. Ze heeft tegen je gelogen: niet één keer, maar voortdurend. Ja, vrouwen kunnen ook pathologische leugenaars zijn. En vanzelfsprekend is dit een type die je als man beter kunt vermijden.

Hoewel we allemaal af en toe kleine leugentjes om bestwil vertellen, is er een groot verschil tussen iemand die zo nu en dan jokt voor het goede doel en een pathologische leugenaar. We hebben het over een vrouw voor wie liegen natuurlijker is dan de waarheid vertellen. Het kan een onderdeel van haar dagelijkse leven zijn, tot het punt waarop haar hele bestaan ​​een verzinsel is.

Hoe je het herkent? Heel simpel: als ze liegt over de meest simpele dingen waarover ze helemaal niet hoeft te liegen. Wat ze tijdens de lunch heeft gegeten en welke serie ze heeft bekeken: als ze complete onwaarheden verkoopt terwijl dat niet eens hoeft, dan is ze gevaarlijk. Want als je haar niet eens op haar woord kan geloven als ze over deze onbelangrijke dingen praat, dan liegt ze ook over de dingen die wél belangrijk zijn.

Als je met een van deze types aan het daten bent: je bent gewaarschuwd. Het is uiterst belangrijk dat je beseft wat je je op de hals haalt. Denk niet zomaar dat ze een blessing in disguise is, oftewel een vrouw die slecht lijkt, maar achteraf goed blijkt te zijn. Want in de meeste gevallen keten je jezelf vast aan een vrouw die je niets goeds brengt. Uiteindelijk heeft dat weer akelige gevolgen voor je leven: je bent minder gelukkig en het kan rampzalig zijn voor je welzijn.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep voor Relatieplanet kiest. Ontdek zelf waarom deze datingsite al 10 jaar op rij is verkozen tot de 'beste datingwebsite van Nederland'.

Bezoek Relatieplanet
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Daten zonder verwachtingen: 10 manieren om het minder teleurstellend te maken

Ben je op zoek naar een leuke partner op een dating app? Dan heb je gemerkt hoe moeizaam h…