Home Datingsites Hindoestaanse datingsites van Nederland

Hindoestaanse datingsites van Nederland

5 minuten leestijd
1
vrouw donker

Datingsites komen in allerlei kleuren en smaakjes en da’s op zich best logisch: daten is immers een kwestie van smaak en elke dater heeft zo zijn of haar voorkeuren. Die voorkeuren kunnen er onder meer zijn voor de etnische achtergrond van jouw ideale partner en daarom bestaan er inmiddels ook datingsites in Nederland die zich speciaal richten op de Hindoestaanse gemeenschap. Of in elk geval mensen die op zoek zijn naar een Hindoestaanse date.

Dus of je nu zelf Hindoestaans bent of je juist aangetrokken voelt door mensen uit de Hindoestaanse gemeenschap? Vandaag hebben we een hoop informatie die jou waarschijnlijk zal interesseren. We gaan het vandaag hebben over niets anders dan datingsites voor hindoes.

Hindoe daten in Nederland

Vooral binnen de Surinaamse gemeenschap in Nederland vinden we een hele grote groep Hindoestanen en dat zien we ook terug in de wereld van online daten. De Hindoestaanse gemeenschap is namelijk een hechte gemeenschap en er één met een sterke cultuur.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Ben jij van Hindoestaanse origine? Dan weet je ongetwijfeld wat we hier allemaal mee bedoelen. Ook mensen die zelf niet van Hindoestaanse origine zijn, maar zich wel weer sterk getrokken voelen door mensen uit deze gemeenschap, proberen wij vandaag zover mogelijk te helpen met hun zoektocht naar een Hindoestaanse liefde.

Belangrijk is uiteraard om te melden is dat Hindoestanen vooral niet verward mogen worden met volgers van het hindoeïsme, hoewel het wel weer zo is dat een groot aantal Hindoestanen deze religie volgt.

Een reislustige gemeenschap

De meeste hindoes in Nederland zijn Surinaamse Hindoestanen die op hun beurt allemaal weer van Indiase oorsprong zijn. Wat dat betreft kunnen we dus wel stellen dat deze gemeenschap een flinke reis over de aardbol heeft gemaakt.

De eerste Hindoestanen kwamen al vanaf 1873 vanuit het toenmalige Brits-Indië om zich in te vestigen in de vroegere Nederlandse kolonie Suriname. Na de onafhankelijkheid van Suriname in 1975 besloten veel Hindoestanen zich in Nederland te vestigen en de oversteek te maken vanuit Zuid-Amerika. Vooral in de steden Den Haag, Amsterdam, Utrecht en Rotterdam vinden we tegenwoordig grotere concentraties Hindoestanen. Datzelfde geldt voor de omliggende gemeenten van deze steden.

Naast de van oorsprong Surinaamse Hindoestanen zijn er ook hindoes in Nederland die afkomstig zijn uit India zelf. Als we naar de hindoes in Nederland kijken dan is ongeveer 85% Hindoestaans-Surinaams en de overige 15% komt voornamelijk uit India.

4 Datingsites voor hindoes

Traditiegetrouw staan Hindoestanen erom bekend hun heil vooral bij elkaar te zoeken, al zijn gemengde koppels in Nederland ook steeds gebruikelijker. Je hoeft zelf dan ook niet perse van Hindoestaanse origine te zijn om je in te schrijven op een online dating site die bedoeld is voor hindoes of waar een groot aantal Hindoestaanse leden actief zijn.

We hebben daarom een aantal online opties voor je waar je uit kunt kiezen en die delen we uiteraard met de volste enthousiasme met jou. Want in het almaar groeiende online dating-landschap is er natuurlijk plek voor iedereen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de volgende opties?

radha

1. Radha

Datingsite Radha.nl is specifiek bedoeld voor mensen van Hindoestaanse afkomst en is gericht op mannen en vrouwen die op zoek zijn naar een Hindoestaanse partner. Dat betekent ook gelijk dat je natuurlijk zelf geen hindoe hoeft te zijn om je te interesseren in een Hindoestaanse datingpartner. Het voordeel van Radha is, is dat deze aanbieder werkt met moderators die er keurig op toezien dat alles correct verloopt op deze website.

Niet zo gek dus dat Radha.nl al een tijdje meegaat. Deze partij bestaat namelijk al sinds 13 april 2001 en sindsdien zijn er talloze contacten gelegd tussen vrijgezelle mensen die op zoek zijn naar een Hindoestaanse partner. Radha is daarmee bedoeld voor de serieuze daters en er worden op deze website geen stellen of seksueel getinte profielen geaccepteerd.

Bezoek Radha

Radha Drinks

Ook erg leuk om te melden zijn de regelmatige Radha Drinks, waar de leden van de website samenkomen om een drankje te doen. Uiteraard betekent dat je dan persoonlijk in contact komt met andere vrijgezellen en dat kan misschien een tikkeltje spannend zijn. Volgens de beheerders van Radha zijn er al talloze relaties en vriendschappen ontstaan door deze borrels.

Alhoewel het voor sommige vrijgezellen misschien wat onwennig mag lijken om naar de Radha Drinks-sessie te komen, zal dat in de meeste gevallen best meevallen. De andere daters staan namelijk allemaal in dezelfde schoenen: jullie zijn allemaal single.

mixedmatches

2. Mixed Matches

Nederland is natuurlijk een rijke multiculturele samenleving en dat zien we inmiddels ook terug in het online datinglandschap. Er zijn dan ook verschillende online datingsites die zich speciaal richten op gemixte stelletjes en juist daardoor kan de site MixedMatches handig zijn voor mensen die graag een Hindoestaanse partner willen.

Het prettige van een website als deze is dat de andere vrijgezellen op de website exact dezelfde intenties hebben als jij. Alhoewel, het enige waar je wel rekening mee dient te houden is dat de leden op de site vaak een soort van tegenpool zoeken. Ben jij zelf niet van Hindoestaanse origine? Dan kan het dus zomaar zijn dat er leden op deze site zijn die graag iemand zoals jij willen ontmoeten.

Bezoek Mixed Matches

Overigens is MixedMatches een site die veelal wordt gebruikt in Nederland, België en Suriname. Het gaat dus niet om alleen maar mensen die woonachtig zijn in Nederland. Maar hey, ook in België en vooral Suriname zijn een hoop mensen van Hindoestaanse afkomst.

janaam

3. Jaanam

Jaanam is wel weer speciaal voor Hindoestaanse mensen bedoeld of, zoals we hierboven al eerder aangaven, voor mensen die geïnteresseerd zijn in een Hindoestaanse partner. De website gaat alweer sinds 2006 mee en is zowel gericht op mensen uit Nederland als uit Suriname. Daten met mensen uit dezelfde achtergrond bestaat uiteraard al een stuk langer, maar het is pas sinds deze eeuw dat ook de online mogelijkheden worden benut om een partner te vinden die aan deze kenmerken voldoet.

Bezoek Jaanam

In september 2017 heeft de website van Jaanam.nl een complete make-over ondergaan. Op deze website heb je de mogelijkheid om je gratis aan te melden, maar wil je echt gebruik kunnen maken van alle opties die deze site biedt, dan kies je voor het Premium abonnement. In dat laatste geval kun je onbeperkt berichten versturen en lezen en heb je toegang tot aanvullende opties zoals de chatservice.

4. HindoeDating

De naam van deze site zegt het al: HindoeDating is eveneens bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar andere Hindoestaanse singles. Leuk op deze website is dat je kunt browsen op basis van interesse of geografische locatie en op zoek kunt naar single homoseksuele mannen en single lesbische vrouwen. Op deze site kun je je gewoon gratis aanmelden en met een gratis abonnement kun je een profiel aanmaken, afbeeldingen uploaden, zoeken naar andere singles in je regio en flirts ontvangen en versturen.

Om gebruik te maken van alle opties, waaronder het onbeperkt versturen en ontvangen van berichten, zul je echter wel voor een betaald Premium abonnement moeten gaan. HindoeDating.nl geeft aan zowel Hindoestaanse daters uit Nederland als uit het buitenland aan te trekken. Daarnaast is er de chatroom die je makkelijk in contact brengt met andere leden.

Bezoek HindoeDating

Wat dat betreft heb je dus wel een aantal mogelijkheden om je nieuwe Hindoestaanse crush te vinden. Wij wensen je veel succes toe met je Hindoestaanse date!

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Datingsites

Eén reactie

  1. martin

    15 september 2021 at 08:34

    Zijn er ook bv dating sites waar je niet hoef te betalen maar wel met hindustanen. Ik vind soms zonde als je betaald en na een jaar heb je nog niemand gevonden

    Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Opzoeknaarjou verwijderen: hoe zeg je je profiel op?

Alle singles die online op zoek gaan naar hun perfecte match hebben hun eigen verlanglijst…