Home Mixed Matches

Mixed Matches

mixedmatches
Interracial: het is een term die van alles bij je kan oproepen, maar in dit geval hebben we het toch echt over interraciaal daten. En ook daar bestaan weer datingsites voor. Niet zo heel erg gek overigens, want er bestaan immers ook al websites voor 50+ers, vreemdgangers, homoseksuelen, en zelfs mensen met een bepaalde religie. Dus een website die speciaal is gericht op mensen die interraciaal willen daten, ook dat kan! We hebben het over Mixed Matches: naar eigen zeggen ‘de kleurrijkste datingsite’ van Nederland.

Mixed Matches is bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar, laten we zeggen, tegenpolen. Althans, in ieder geval op het gebied van kleur. Dus blanke mannen die op zoek zijn naar donkere vrouwen, of blanke vrouwen die op zoek zijn naar donkere mannen en andersom. Daarmee verdient deze wel hele kleurrijke datingsite wat ons betreft de nodige aandacht.

Het enige dingetje dat niet in het voordeel spreekt, zijn de lage gebruikersaantallen. Daarom raden we voor nu een andere datingsite aan zoals de onderstaande, welke veel meer Nederlandse leden heeft.

Bezoek Badoo

mixedmatches app

Voor wie is het?

We leven in Nederland in een multiculturele samenleving, maar lange tijd was dat nou niet bepaald te merken op het gebied van online daten. Tuurlijk, je kon als online dater best je interesse uiten in iemand van een andere cultuur, maar als er datingsegmenten bestonden voor zo’n beetje alles wat je maar in je hoofd kunt halen, waarom dan ook niet een site voor multiculti leden? Dat moeten de oprichters van Mixed Matches ook tegen elkaar hebben gezegd.

In het geval van MixedMatches betekent dat je als gebruiker specifiek op zoek gaat naar een date uit een andere cultuur of in elk geval met een ander kleurtje. Het fijne daarvan? Dat de andere leden precies dezelfde bedoelingen hebben als jij. MixedMatches is daarmee uitgegroeid tot misschien wel de bekendste datingsite waar multicultureel Nederland (en ook België en Suriname) samenkomt.

Op de kleurrijkste datingsite van Nederland kun je terecht voor nieuwe vriendschappen, leuke dates, en langetermijnrelaties. Wel is Mixed Matches alleen gericht op individuele leden, stellen zijn dan ook niet welkom op deze website, net als erotische profielen. Het gaat in eerste instantie dus echt om het daten.

Hoe werkt het?

Mixed Matches claimt zelf de eerste datingsite van Nederland te zijn die zich puur richt op interraciaal contact. Zo ontmoeten blank en gekleurd Nederland elkaar via dit online platform en dat begint allemaal met het aanmaken van een profiel. Om gebruik te kunnen maken van de diensten van MixedMatches dien je namelijk eerst een account aan te maken. Wel kun je op de homepagina de profielen bekijken van de bestaande leden en kijken of de website jou wat lijkt of niet.

Op de homepagina kun je basisinformatie zien van leden zoals een korte introductie, de woonplaats, in sommige gevallen zelfs één of meerdere foto’s. Ook kun je gebruikmaken van het zoekformulier waarin je kunt zoeken op kleur, geslacht, en leeftijd.

Bezoek Badoo

Gratis lidmaatschap

In principe hebben leden de optie om gratis gebruik te maken van de diensten van MixedMatches, maar dan heb je daarmee wel gelijk met een aantal beperkingen te maken. Met een gratis lidmaatschap kun je als lid bijvoorbeeld wel onbeperkt profielen bekijken, en kun je eveneens berichten ontvangen en lezen van zowel betalende als niet betalende gebruikers. Ook kun je dagelijks maximaal vijf interesse berichten naar andere leden sturen.

Betaalde opties: gouden en zilveren lidmaatschap

Wil je onder die beperkingen uit? Dan kun je kiezen voor de betaalde zilveren of gouden lidmaatschap. Het verschil daarbij is dat je met een gouden lidmaatschap gebruik kan maken van alle functionaliteiten, terwijl dat bij de zilveren variant slechts tot bepaalde hoogte mogelijk is.

  • Goud: met een gouden lidmaatschap kun je onbeperkt berichten versturen en ontvangen, interesse berichten versturen, en gebruik maken van de Instant Messenger. Met deze service kun je met elkaar chatten en eveneens gebruikmaken van de camera. Op die manier krijg je een beter beeld met wie je te maken hebt.
  • Zilver: met een zilveren lidmaatschap heb je alleen de optie om onbeperkt interesse te tonen in andere leden via de zogeheten interesse berichten. Als een gebruiker met een gouden lidmaatschap iemand met een zilveren lidmaatschap benadert voor een chatsessie, dan kan er eveneens worden gechat tussen beide gebruikers.

braziliaanse vrouw

App, website of beide?

Helaas zul je het bij Mixed Matches moeten doen met de website. De beheerders van de datingsite hebben namelijk geen mobiele app in huis. Of dat gelijk betekent dat je de website niet kunt gebruiken op je smartphone of op een ander mobiel apparaat? Niet helemaal. De website is namelijk gewoon toegankelijk op je mobiel en werkt ook best naar behoren. De website is duidelijk en overzichtelijk, dus onhandig scrollen en zoomen is gelukkig niet aan de orde.

Kijken we naar de website zelf dan moeten we er wel meteen bij zeggen dat sommige oud-leden ons hebben gewaarschuwd voor nepprofielen. Nu kunnen nepprofielen of gebruikers met verkeerde bedoelingen natuurlijk nooit helemaal worden geweerd, maar je doet er in ieder geval goed aan om oplettend te zetten. Pas op jouw beurt ook op met het onthullen van gevoelige informatie en intiem beeldmateriaal. Mocht je denken dat een profiel van een bepaalde gebruiker niet helemaal in orde is? Dan kun je dat melden. De beheerders van Mixed Matches zijn op zich heel snel om dit soort meldingen op te pikken.

google playstore

Over MixedMatches

MixedMatches is in 2004 opgericht en bestaat daarmee al een tijdje. Grappig daarbij is dat de oprichters Arnaud Ruighaver en Danielle Neslo zelf ook een gemixt stel zijn. Arnaud is een blanke Nederlandse man en Danielle is weer van Surinaamse komaf. Zij kregen het idee om een Amerikaans model te kopiëren die mensen met verschillende culturele achtergronden samenbrengt. En met succes.

MixedMatches telt inmiddels rond de 20.000 leden die vooral in Nederland en België actief zijn. Pakken we de profielen erbij dan zien we echter ook een hoop leden uit Paramaribo. Nog altijd groeit de website en komen er dagelijks nieuwe leden bij. Blijkbaar is er in Nederland dus flink behoefte aan multicultureel daten. Hoe zit het bij jou? Zie jij jezelf al met een date of partner met een compleet ander kleurtje?