Wat te doen op de tweede date? 16 dingen om te doen

Michael Schouten
Door Michael Schouten
7 minuten leestijd

Met de eerste date achter de rug is het tijd om de zenuwen thuis te laten en je weer jezelf te laten voelen. Stel jezelf gerust: als je op een tweede date gaat, dan is de eerste date goed gegaan. De tweede date geeft je de mogelijkheid om de ander nog beter te leren kennen.

In de praktijk is de eerste date meestal wat ongemakkelijk en niet erg diepgaand. De tweede date vertelt je meer over de persoon met wie je op date gaat en kan helpen als je twijfelt of iemand wel helemaal aansluit op wat je wilt. De tweede en daaropvolgende dates zijn er om te bepalen of je een relatie met die persoon wilt beginnen… of niet.

Volgens een onderzoek van Match.com onder 5.500 singles is 74 procent van de singles bereid om een date een tweede kans te geven. De helft van de singles gaf hierbij aan dat ze denken dat iemand die ‘wel oké’ is tot een betere partner kan groeien. Dit geeft maar aan hoe belangrijk de tweede date is. Het kan de date zijn waarin je de ander overtuigt dat je een blijvertje bent, of juist niet.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Wat te doen op de tweede date?

Als je iemand voor de eerste keer ontmoet, dan heb je simpelweg niet genoeg tijd om een goed beeld te vormen. De kleinste details vallen het eerst op, terwijl je delen van het grotere geheel mist. Combineer dit met de gebruikelijke spanning en zenuwen en je begrijpt dat het altijd slim is om een tweede date te doen als je twijfelt. Bovendien: hoe vaker je iemand ziet, hoe groter de kans dat je iemand leuk gaat vinden.

Nu je de tweede date gepland hebt, vraag je je waarschijnlijk af wat je deze keer moet doen? Dit zijn voorbeelden van wat je op de tweede date kunt doen.

1. Ga picknicken

Waarschijnlijk lees je dit in meer lijstjes wat te doen voor de tweede date, maar de picknick is nog altijd een uitstekende mogelijkheid om elkaar beter te leren kennen. Pak de lunch in, neem een dekentje mee en ga naar een bos of natuurgebied bij je in de buurt. Laten we eerlijk zijn, er zijn maar weinig die dit idee daadwerkelijk tot uiting brengen. Het is romantisch en biedt je alle vrijheid en gezelligheid om je date alles te vragen wat je wil weten.

2. Bezoek een pretpark

Is je date een thrillseeker en altijd op zoek naar de adrenaline rush? Neem je date dan mee naar het pretpark en houdt elkaar goed vast in de wildwaterbaan om niet nat te worden. De gezelligheid creëert een band en samen met de opwindende ritten in de achtbaan is het een dag om nooit te vergeten. In de rij terwijl je wacht is er genoeg tijd om elkaar te leren kennen.

3. Ga naar de dierentuin

Is je date verre van een thrillseeker maar wel een dierenliefhebber? Neem je date dan mee naar de dierentuin. Het hoeft tegenwoordig niet meer duur te zijn om toegang te krijgen tot een dierentuin plus je kunt tijden het rondlopen elkaar beter leren kennen. Of je nu aapjes gaat spotten in Apenheul, dolfijnen gaat bekijken in Dolfinarium of naar de nieuwe Wildlands Adventure Zoo in Emmen; het is een garantie op een leuke middag.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

4. Ga naar een show

Als je de lokale agenda van je woonplaats in de gaten houdt, kom je erachter dat er veel meer te doen in je eigen stad dan je voor mogelijk hield. Ieder weekend is er wat anders te doen. Dat is niet alleen het geval in een grote stad zoals Amsterdam, maar ook in kleinere plaatsen zoals Enschede en Helmond.

Het kan een professionele show zijn, maar ook een voorstelling door amateurs of een optreden van een liveband. Dit zijn de shows die je kunt benutten om van je tweede date een succes te maken.

5. Samen eten maken

Wat is er leuker dan samen koken? Het is gezellig en je komt er meteen achter wat de kookkunsten van je date zijn. Als je niet kunt koken, dan is het de perfecte mogelijkheid om het te leren. Je hebt genoeg tijd om elkaar te leren kennen tijdens de voorbereiding, het koken zelf en natuurlijk tijdens het eten van de maaltijd.

Wat je nog meer kunt doen

 1. Laat je opsluiten in een escape room
 2. Maak een wandeling door een bos dichtbij
 3. Ga een stukje fietsen door de lokale natuur
 4. Speel samen een spelletje
 5. Ga samen een dag vrijwilligerswerk doen
 6. Ga naar een foodtruck festival
 7. Volg samen een les (koken, schilderen en meer)
 8. Spreek thuis af om gewoon wat te drinken
 9. Ga samen lunchen in een onbekende stad of dorp
 10. Bezoek een wijnproeverij
 11. Ga samen sporten (hardlopen, fitness)

De tweede date hoeft niet anders te zijn dan een eerste date. In deze lijst met de beste date ideeën vind je nog meer inspiratie over wat je kunt doen tijdens de tweede date. Wat je in ieder geval ook doet, doe niet hetzelfde als wat jullie deden tijdens de eerste date. Gebruik de tweede date om een andere kant van jezelf te laten zien en voorkom dat het na twee dates al eentonig wordt.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie