gaydar
Gaydar; het is de naam voor de sixth sense van gay mannen maar ook is het één van de bekendere dating apps voor gay en bi mannen. Al vele jaren biedt Gaydar gay en bi mannen een plek aan om elkaar te ontmoeten. Waar je jaren geleden nog naar homobars ging of openbare plekken om andere mannen te leren kennen hebben datingsites zoals Gaydar dit verandert. Het is niet meer nodig nu je binnen enkele minuten met een andere man kunt chatten. Waar de dating app wereldwijd miljoenen leden heeft is het gebruik ervan in Nederland jammer genoeg minder dan enkele andere datingsites en apps. Zo heb je in Nederland datingsites zoals Gaybuddy en GayParship die een goed alternatief vormen voor Gaydar.

Voor wie is het?

Deze dating app is er voor een specifieke doelgroep en dat zijn gay en bi mannen. Er zijn geen vrouwen aangemeld waardoor je er enkel en alleen mannen vindt. Het maakt verder niet uit wat je zoekt; een leuke chat, spannende date of liefdesrelatie; alles is mogelijk. Als je bijvoorbeeld iemand zoekt om mee op reis te gaan dan kan dit ook, of als je interesse hebt in gay mannen uit een andere cultuur.

App StoreGoogle Play

Hoe werkt Gaydar?

Met de jarenlange ervaring van het bedrijf achter Gaydar weet je dat alles op de gebruikers aangepast is zodat de zoektocht zo makkelijk mogelijk verloopt. Het aanmelden kan met je e-mailadres maar ook door de Facebook koppeling. Wees niet bang dat er iets op je tijdlijn geplaatst wordt. De koppeling met Facebook is alleen voor het aanmelden. Eenmaal ingelogd kun je profiel invullen en foto’s toevoegen. In je profiel heb je ruimte om je hobby’s te delen en te laten weten waar je interesses liggen. De informatie die je in je profiel deelt wordt door Gaydar benut om je te matchen met andere leden van de app. Met behulp van status berichten in je profiel kun je aangeven waar je naar op zoek bent; of dit nu een chat is of een no-strings-attached relatie. Dit zijn de twee voornaamste redenen waarom mannen Gaydar gebruiken. Met je profiel volledig afgerond ben je klaar om op zoek te gaan. Laat je verrassen door de inkomende berichten of houdt de touwtjes in handen door zelf op zoek te gaan.

Je kunt chatten met de mannen die je in de app tegenkomt, foto’s delen en als je er klaar voor bent om af te spreken kun je je locatie delen. Met behulp van de huidige locatie functie kun je zien wie er op dit moment bij je in de buurt is. Je kunt ook ergens anders zoeken; in een andere stad, land of continent. Veeg naar boven en beneden om meer foto’s van een profiel te bekijken en naar rechts en links om van profiel naar profiel te gaan. Stuur een persoonlijk bericht als je interesse in een man hebt of een knipoog als je niets leuks kunt verzinnen.

gaydar app

De app en website

Al meer dan 18 jaar biedt Gaydar diensten aan voor de LGBT community. Het is wat dat betreft zeker geen nieuwkomer in de gay dating wereld. In eerste instantie bood Gaydar de diensten aan via de website maar later kwam daar de app bij. Welke datingdienst kan op dit moment immers nog zonder een volledig functionerende app? Gaydar is het met de tijd meegegaan met een attractieve en gebruiksvriendelijke dating app. Bovendien integreert de dating app naadloos met de webversie zodat je ook op je laptop of computer door kunt gaan als je dat wilt.

Gratis?

Het is een gratis app maar heeft behoorlijke beperkingen waar je tegenaan loopt als je het gebruikt. Al snel na bekijken van een aantal profielen word je geconfronteerd met een limiet. Met andere woorden, deze dating app is niet helemaal gratis zoals het zichzelf wel adverteert. De chat is beperkt tot maximaal 8 berichten als gratis lid. Dit biedt je echter niet veel mogelijkheden om een interessant gesprek te hebben. Bovendien kun je slechts 30 profielen per dag bekijken.

Gaydar VIP

Met aardig grote beperkingen voor het gratis lidmaatschap is er Gaydar VIP om deze beperkingen te verwijderen. Je krijgt hiernaast extra features tot je beschikking om meer succes te hebben. Zo kun je ongelimiteerd profielen bekijken, advertenties uitschakelen, online mannen bekijken, geavanceerd zoeken, zien wie je profiel bekeken heeft, incognito browsen en meer foto’s uploaden dan de gratis leden. Het betaalde lidmaatschap is af te sluiten voor 1, 3, 6 of 12 maanden. Hoe langer de periode van het abonnement, hoe goedkoper de gemiddelde prijs per maand. Let er wel op dat het abonnement automatisch verlengd wordt. Dit zijn de maandelijkse prijzen van het abonnement:

  • 1 maand – € 5,49
  • 3 maanden – € 12,99
  • 6 maanden – € 19,99
  • 12 maanden – € 35,99

Privacy

Voor als je een tijdje niet actief wilt zijn op de dating app is er de instelling waarmee je je profiel voor anderen kunt verbergen. Je zet je profiel hiermee op privé en niemand komt je profiel vervolgens tegen tijdens het zoeken of doorbladeren van de resultaten. Hetzelfde geldt voor je foto’s. Deze kun je afschermen van het grote publiek met behulp van de privacy instellingen in de app. Verder is het natuurlijk mogelijk om ongewenst gedrag van leden te rapporteren.

Over Gaydar

Met de oprichting in 1999 is Gaydar inmiddels al bijna twintig jaar oud. Het is lange tijd één van populaire gay gemeenschappen op het internet geweest. In 2017 is er een update van de website en app geweest waarna de magie een beetje verloren is gegaan. Sommige features waar men altijd op leunde zijn verdwenen en wat over is gebleven heeft nog maar weinig unieks te bieden. Dat neemt niet weg dat het platform nog altijd een effectief hulpmiddel is om potentiële dates te vinden.