7 tips voor flirten en matchen op Bumble

Redactie
Door Redactie
9 minuten leestijd

Iemand laten merken dat je een romantische interesse in diegene hebt is face-to-face vrij eenvoudig. Vrouwen spelen met hun haar en giechelen als kleine meisjes, terwijl mannen zich mannelijker gaan gedragen en plotseling in een alfaman veranderen. En laten we ook het lange oogcontact niet vergeten, waar beide partijen zich schuldig aan maken wanneer ze iemand leuk vinden. Maar hoe vertaal je dit naar een datingapp, wetende dat een glimlach je niet gaat helpen?

Flirten op Bumble

De regels van persoonlijk flirten zijn slechts gedeeltelijk te gebruiken op een datingapp. Daarom deelt Ellie Spencer-Failes van Bumble een aantal tips voor flirten op de datingapp. Je hebt een match, dus je weet dat de ander geïnteresseerd is. Wat doe je daarna als je de connectie tussen jou en je match zou willen ontdekken?

1. Stel vragen

Het lijkt misschien wat cliché om het te zeggen, maar mensen houden ervan om over zichzelf te praten. Een goede tip zou zijn om iets te vinden dat je opviel in het Bumble-profiel van de ander – iets dat je ertoe aanzette om naar rechts te vegen.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

“Of je nu de eerste stap zet of het gesprek voortzet, kies iets uit hun profiel dat je het meest opviel en becommentarieer het”, zegt Ellie. “Hiermee laat je zien dat je echt de tijd hebt genomen om het profiel te lezen en de ander op een dieper niveau wilt leren kennen, wat ze als een groot compliment zullen beschouwen.”

Op deze manier geef je de ander niet alleen de kans om over hun interesses en hobby’s te praten, maar je laat ook zien dat je oprecht geïnteresseerd bent in wat de ander te zeggen heeft.

Ellie: “Zorg ervoor dat je ook wat fun toevoegt. Je kunt domme vragen stellen als: ‘Eet je liever een jaar lang alleen aardappelen, of tien jaar lang aardappelen bij elke maaltijd?’ Of: ‘Hoe zou je een olijf met een pit erin eten op een date?’ Ze laten je match lachen en je speelse kant zien.”

Voor Bumble in het bijzonder kun je gebruik maken van Bumble’s Question Game. Vanuit elk chatscherm hoef je alleen maar op de knop van het vragenspel te drukken. Je kunt de vragen vervolgens in willekeurige volgorde afspelen totdat je er één vindt die je leuk vindt. En als je creatief genoeg bent, kun je een eigen vraag stellen.

2. Complimenten geven

Als je je afvraagt hoe je flirterig kunt zijn op een datingapp, waarom zou je dan geen compliment geven? Net zoals je in het echt zou doen. Iedereen houdt van een compliment, niet? Vooral als het een specifiek compliment is. Bekijk de profielfoto’s en kies er een uit waarover je de ander op een unieke wijze kunt complimenteren. Het laat je match zien dat je de tijd hebt genomen om het profiel te bestuderen. En het compliment zal de ander een fijne ego-boost geven.

“Complimenteer je match met iets dat je aantrekkelijk vindt aan hen. Dit hoeft niet om hun uiterlijk te gaan”, zegt Ellie. “Hebben ze een foto bijgevoegd waarop ze een gewaagde activiteit doen, zoals bergbeklimmen? Complimenteer ze voor hun moed. Hebben ze hun Spotify-account gekoppeld? Vertel ze dat je onder de indruk bent van hun gevarieerde muzieksmaak.”

Volgens Ellie is het verstandig om geen complimenten te geven over het lichaam van een ander. Als je commentaar wilt geven op het uiterlijk, focus dan op het gezicht en houd het kort, lief en casual, zoals:

  • “Wauw, je hebt mooie ogen!”
  • “Ik moest gewoon naar rechts vegen op die glimlach.”

Ellie zegt dat een gedetailleerd, lang bericht te intens kan zijn voor de lezer. En nog erger: een opmerking gericht op het lichaam van de persoon kan ongewenst zijn.

3. Wees authentiek

Het is een klassieke datingregel en wel met een goede reden: volledig jezelf zijn. Als je je aan het datingadvies wilt houden en wilt flirten, dan helpt het vooral als je je authentieke zelf bent: zoals jij ook bent voor je vrienden en familie. Houd het gesprek speels en luchtig om het gevoel van een sollicitatiegesprek of geforceerde small talk te vermijden.

“Jezelf zijn op Bumble is het meest aantrekkelijke wat je kunt doen, dus wees niet bang om zo authentiek mogelijk te zijn met je match wanneer je ze een bericht stuurt”, zegt Ellie. “Je persoonlijkheid zal op deze manier duidelijk zijn, en als dat is wat je match zoekt, zal flirten voor jullie allebei vanzelfsprekend zijn als je elkaar leert kennen.”

4. Niet in DM’s sliden

Als het gesprek doodbloedt en je geen reactie meer krijgt op je berichten, neem dan je verlies. Het is geen reden om te vermoeden dat de ander nog contact met je wil, desnoods via een ander platform. Beschouw het als een teken dat diegene niet de juiste persoon voor je is.

Ellie: “Slide niet in hun DM’s op een social-mediaplatform en probeer niet op een andere manier contact te maken. Daarmee overtreed je de grenzen van de ander. Onthoud dat er verschillende redenen zijn waarom iemand kan stoppen met reageren of je unmatchen, dus probeer het niet persoonlijk op te vatten en ga verder met een nieuwe match en gesprek.”

5. Gesprek niet openen met seksuele of intieme vraag

Natuurlijk, je vindt de ander aantrekkelijk. En ja, dat wil je laten merken. Maar dat je naar rechts hebt geveegd is daar het bewijs al voor. Open het gesprek dus niet met een seksuele of intieme vraag.

“Ongevraagde seksuele berichten zijn niet toegestaan ​​op Bumble en als je ze verzendt, word je verbannen van het gebruik van de app. Dit komt omdat het ongepast is om iemand met seksuele bedoelingen berichten te sturen voordat je de grenzen hebt vastgesteld, en kan de ontvanger een onveilig en ongemakkelijk gevoel geven. Houd je aan berichten die je match behandelen als een persoon, niet als een object.”

6. Niet doordrammen

We hebben het allemaal druk. En soms is het zo druk, dat we vergeten te reageren op berichten. Maar als we echt willen reageren op iemands bericht, dan doen we dat – vroeg of laat. Hoewel je misschien denkt dat het verzenden van meerdere berichten laat zien dat je geïnteresseerd bent, kan het als vervelend of ongemakkelijk worden ervaren.

“Als het meerdere uren of meer dan een dag geleden is sinds de laatste reactie van je match, kan een ‘Hoe was je dag?’ kan een lief gebaar zijn dat dient als herinnering aan je match om te antwoorden. Maar als je hier geen antwoord krijgt, laat het dan voor wat het is. Probeer het niet persoonlijk op te vatten en ga verder met een ander gesprek met een andere match.”

7. Expliciete beelden verzenden zonder toestemming

Moeten we het echt nog zeggen? Zonder toestemming expliciete beelden versturen wordt niet getolereerd. Door niemand. Het is al helemaal geen vorm van flirten, hoewel sommigen dat nog steeds denken. Het kan er zelfs voor zorgen dat je verbannen wordt van Bumble.

“Niet alleen is het sturen van een ongevraagde onzedelijke afbeelding naar een match een complete afknapper (en zal hoogstwaarschijnlijk niet goed worden ontvangen), het kan ook aanstootgevend en verontrustend zijn voor je match.”

Iedereen zou zich veilig moeten voelen op een datingapp. Door deze tips te volgen kun je elkaar op een respectvolle manier leren kennen en draag je bij aan een gezondere online datinggemeenschap. En niet onbelangrijk: je komt dan ook een stap dichter bij het vinden van je perfecte match.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Deel dit artikel
Geef je reactie