Home Flirten Flirten met je ogen: 7 manieren om dat te doen als vrouw

Flirten met je ogen: 7 manieren om dat te doen als vrouw

4 minuten leestijd
0
vrouwen

Flirten is een heel spel op zich en er zijn tal van manieren om interesse te tonen aan iemand tot wie je je aangetrokken voelt. Dat kan door woorden uit te brengen, maar veel vaker gebeurt het flirten ook in een non-verbale manier; via de ogen met name. De blik in jouw ogen laten zien of iemand afstand moet houden of dichterbij moet komen. Sterker nog: er is niets zo krachtig als de blik in iemands ogen.

Als het op een goede manier gebeurt, kan het zelfs krachtiger zijn dan de woorden die je uitbrengt. Of laten we het zo zeggen: het is in ieder geval een stuk soepeler dan met een openingszin moeten komen en voor de meeste mensen ook laagdrempeliger. Toch beheerst niet iedereen het flirten met de ogen even goed en dat is voor ons reden om 7 manieren te geven van hoe je dat als vrouw succesvol kunt doen. Wedden dat hij na het volgen van deze stappen niet meer om je heen kan?

1. Maak je ogen (nog) aantrekkelijker

Je ogen zijn de ster van deze show, dus ze moeten er wel goed uitzien. Je wilt iemands aandacht trekken met in dit geval alleen je lichtbollen en hoewel de meeste ogen van nature mooi zijn, kunnen ze nog aantrekkelijker worden gemaakt door precies de juiste kenmerken te benadrukken. Als vrouw kun je je natuurlijke wimpers verbeteren met een volumegevende, mascara bijvoorbeeld. Toch wel een groot voordeel voor vrouwen. Maak de look vervolgens af met een subtiele eyeliner en je bent klaar om te schitteren.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

2. Zorg ervoor dat hij je kan zien

Je volgende uitdaging is om jezelf binnen het gezichtsveld van je potentiële partner te plaatsen. Helemaal verstopt in het hoekje zitten werkt natuurlijk niet, en zorg er ook voor dat je met je gezicht naar hem toe zit. Verander bijvoorbeeld van stoel met je één van je vrienden om ervoor te zorgen dat hij je kan zien.

Zorg ervoor dat je op een afstand zit waar jij je comfortabel bij voelt; niet te ver weg om niet gezien te worden, maar niet te dichtbij om de drempel te hoog te maken. Dus sit back, relax and let the game begin.

3. Staar hem af en toe subtiel aan

De volgende stap is om oogcontact te maken, ervan uitgaande dat hij je nog niet in de gaten heeft. Je wilt in dit geval zo nu en dan nonchalant zijn kant op kijken, genoeg om hem geïnteresseerd te laten worden in je blik. Als hij in jouw richting kijkt, laat jouw ogen dan eventjes de zijne ontmoeten en kijk dan ergens anders naar.

Zorg ervoor dat je niet blijft hangen bij dit eerste oogcontact. Het zou niet langer dan een seconde of twee moeten duren, net genoeg om hem te doen vermoeden dat je inderdaad aan het flirten was. Dit zorgt ervoor dat je in zijn hoofd gaat zitten, en dat is precies wat je wilt.

4. Kijk in het rond, maar focus dan op hem

We gaan ervan uit dat je op een openbare plek bent; in een bar, restaurant, café of iets van die aard. Je kunt dus gewoon nonchalant in het rond kijken, maar nog wel laten blijken dat hij jouw aandacht heeft getrokken en jij de zijne wilt. Terwijl je op een natuurlijke manier in het rond kijkt, moet je wel weer op de ander inzoomen als het ware om de focus daar te houden.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.. Download deze 25 berichtjes

Zie je eigen ogen in dit geval als een soort van camera die in het rond kijkt om vervolgens in te zoomen op een object. In dit geval is jouw potentiële partner het object. Met een goede focus heb je hem nu in je grip — zonder ook maar één woord te zeggen.

5. Vang z’n blik weer en glimlach terughoudend

Het is duidelijk dat jullie aan het flirten zijn en dus mag er ook een bevestiging komen. De beste manier om met een bevestiging te komen is door naar hem te glimlachen. Je bent al een aardig eind gekomen zonder te glimlachen, maar als onderdeel van het spel mag deze uiteraard niet ontbreken. Let wel op: het gaat in dit geval om een glimlach waarbij je je tanden vooral niet moet laten zien. Laten we het een terughoudende glimlach noemen.

6. Kijk nog eens, maar deze keer nog overtuigender

Tot nu toe is alle oogpunt vluchtig, verlegen of terughoudend geweest. We zijn echter op het punt beland om er een schep bovenop te doen. Dat betekent in dit geval dat je nog een keer moet kijken, maar net even iets overtuigender. Die blikken van een seconde of twee mogen worden uitgebreid naar iets langer en de intensiteit van je blik moet ook overtuigender worden. Hij kan er niet meer omheen, jij bent geïnteresseerd in hem en alleen in hem. Van alles wat er in de ruimte zich afspeelt, is hij degene die je aandacht heeft.

7. Geef een knipoog

Met al dat oogcontact is het veilig om te zeggen dat je al een soort van onderling contact hebt. Dit is een goed moment om je eraan te herinneren dat oogflirten een startpunt is en niet eeuwig moet duren. Het is tijd voor de volgende actie en hoe je dat invult is aan jou. Een subtiele tussenweg is bijvoorbeeld een knipoog, want dat kan leiden tot een glimlach bij waarschijnlijk jullie allebei waarna het ijs definitief is gebroken.

Wat er vervolgens gebeurt, hoef je je eigenlijk geen zorgen meer om te maken, want dit is waar de spontaniteit het overneemt. Doe wat er in je opkomt, zeg wat er in je opkomt. Maar zorg er in ieder geval dat het net zo leuk is, zo niet leuker, dan het flirten met je ogen.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Flirten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Succesvol flirten: beste manier om te flirten die ‘elke keer’ werkt

Als je iemand om flirtadvies vraagt, dan krijg je nooit hetzelfde antwoord. En afhankelijk…