12 fouten die je maakt met sexting (en hoe het wel moet)

Thomas Lammers
Door Thomas Lammers
8 minuten leestijd

Sexting: het is iets waar ouders hun kinderen voor waarschuwen. Maar het is ook iets dat gewoon gebeurt als je aan het appen bent met iemand die je sexy vindt. Als je de vaardigheid hebt om de temperatuur te laten stijgen met enkele zinnen, dan kan sexting iets geweldigs zijn. En dat is het helemaal als je niet bij elkaar kunt zijn, maar dat wel heel graag wilt.

Het probleem is dat sexting ook heel snel, heel fout gaan. Van lachwekkende pogingen om de ander op te winden tot lugubere voorstellen die je het liefst wilt negeren: sexting kan elke interactie binnen een seconde verpesten als je bepaalde fouten maakt. In feite is sexting niets minder dan een mijnenveld: één verkeerde stap en je bent er geweest.

Mensen maken regelmatig van die vreselijke sextingfouten, en afhankelijk van de fouten die ze maken, kan het zelfs hun (toekomstige) relatie met iemand ruïneren. Als je wilt sexten zonder in de problemen te raken, moet je weten hoe je deze fouten kunt voorkomen.

Dating vol passie?

novamora"Laat je VERLEIDEN tot een pittige date: Novamora is dé datingsite voor singles en stellen die op zoek zijn naar spanning en avontuur."

1. Je overschrijdt een grens

Het is niet moeilijk om je mee te laten slepen in een sensueel gesprek. Maar pas op dat het niet uit de hand loopt – wanneer je te ver gaat met je appjes. Weet je waar de grens ligt van de ander? Of waar de ander zich niet comfortabel mee voelt? Als je deze grens overschrijdt, ben je de ander misschien voor altijd kwijt.

“Probeer eerst met ze te praten om erachter te komen waar hun grenzen liggen. Wat zouden ze leuk vinden en waar zouden ze zich beslist slecht over voelen?”, zegt relatie-expert Neil Wilkie tegen MetroUK. “Daartussenin zit de stretchzone waarin je subtiel kunt ‘spelen’ en kijken hoe ver jullie allebei kunnen gaan…”

2. Je verstuurt ongevraagd naaktfoto’s

Ondanks de media-aandacht zijn er nog steeds mensen die het niet (willen) begrijpen. Dickpics zijn niet welkom, alleen als erom gevraagd wordt – wat in de praktijk nauwelijks gebeurt. Het feit dat dit nog gezegd moet worden, spreekt boekdelen over hoe onwetend sommige mannen zijn. Als vrouw kom je er wellicht nog mee weg, maar als man is dit not done. Het is een van de dingen die je gewoon niet doet, tenzij je wilt dat je dickpic met iedereen en online wordt gedeeld.

3. Je gaat te snel

Niets is zo onaantrekkelijk als iemand die een sextingsessie probeert te starten voordat ze de ander hebben ontmoet. En ja, ook hier maken mannen zich vaker schuldig aan. Ondanks het feit dat het wordt bestempeld als creepy gedrag, hebben veel mannen nog steeds de neiging om seksgerichte gesprekken te beginnen, denkend dat het zal werken. En nee, een match hebben geeft je nog geen toestemming om je zo te gedragen.

4. Je doet te kinky

Een grote fout die sommige mensen maken tijdens sexting is dat ze hun fetisj delen zonder er eerst over gepraat te hebben. Wil je ingesmeerd worden met boter om daarna in folie gewikkeld te worden? Het is niet iets dat je voor het eerst bespreekt tijdens een sexting-sessie. Als je niet weet wat de kinks van de ander zijn, kun je er maar beter niet over beginnen.

5. Je sexy appjes zijn saai

Sexting hoort spannend en uitdagend te zijn. Als het dat niet is, dan is het… saai. “Het is gemakkelijk om vast te lopen in een sleur van steeds dezelfde dingen zeggen”, zegt Wilkie. “Als jij of de ander gaapt als je een sexting-appje leest, ben je ofwel erg moe of heb je iets veel beters nodig.”

novamora
Casual chat tip: Novamora
  • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
  • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

6. Je taalgebruik is een afknapper

Dat je ex van de meest vulgaire taal hield, betekent niet meteen dat iedereen daarvan houdt. Wat voor de een werkt, kan voor de ander aanstootgevend zijn. Het laatste wat je wilt is een berichtje versturen waarvan je denkt dat het de ander opwindt, terwijl je sextingpartner het met afschuw leest.

7. Je appjes kunnen je in verlegenheid brengen

Alles wat je zegt in een appje kan (ooit) tegen je gebruikt worden. Besef dat goed. Dat geldt helemaal voor sextingberichten die je in verlegenheid kunnen brengen als het op sociale media wordt geplaatst. Als je erover droomt om ooit een prominente publieke functie te vervullen, moet je ervoor zorgen dat de appjes er niet voor kunnen zorgen dat je droom in duigen valt.

8. Je weet niet zeker of de ander echt is

In de digitale wereld waarin we leven vertrouwen we soms wat te veel op foto’s, profielen en appjes van anderen. Als je de ander nog nooit in het echt hebt gezien, of hebt kunnen bevestigen dat deze persoon de real deal is, dan is het niet slim om pikante foto’s van jezelf te delen. Of ook maar iets van je persoonlijke seksualiteit en voorkeuren te onthullen.

9. Je hebt de verkeerde timing

Hoewel je het gevoel kunt hebben dat je sextingpartner erop zit te wachten, kan het tegendeel waar zijn. Sexting op het verkeerde moment is niet sexy – het is verkeerd. Is de ander aan het werk? Aan het studeren voor een toets? Dan is het misschien niet het moment om te beginnen met sexting.

10. Je controleert je appjes niet

Een typefout kan een echte moodkiller zijn. Verstuur ‘te vet’ in plaats van ‘te ver’ en de zorgvuldig opgebouwde stemming verandert van hitsig naar steenkoud. Autocorrectie en onhandige vingers kunnen ervoor zorgen dat het momentum verloren gaat. Denk dus na over wat je typt en controleer elk bericht voordat je op verzenden tikt.

11. Je beschermt je appjes niet

Hoe zou je het vinden als je collega’s konden meelezen met je dirty talk? Niet prettig? Nou, je zult je verbazen hoeveel mensen hun appjes laten binnenkomen als pushmelding op het vergrendelscherm. En dat maakt het mogelijk dat je appjes gelezen kunnen worden door ouders, kinderen, collega’s en vrienden. Zorg er zelf dus ook voor dat appjes niet gelezen kunnen worden als je telefoon vergrendeld is.

12. Je doet het als je een drankje op hebt

Een fout waar veel mensen zich schuldig aan maken is sexting terwijl ze dronken zijn. Of in ieder geval aangeschoten genoeg om de grenzen te laten vervagen. Hoewel dit meestal gewoon wordt weggelachen door een partner met wie je een lange relatie hebt, is het wellicht niet de meeste verstandige actie als je aan het daten bent – tenzij je op een Instagram-account met bloopers wilt komen.

Je bent niet de enige...

... die zich afvraagt wat de meest sexy datingsite is. Avontuur, passie en een beetje pittig: wist je dat je ergens discreet en anoniem kunt daten? Er is één datingsite waar dat allemaal kan: Novamora is het geheime online plekje voor de avontuurlijke dater. Nieuwsgierig waarom deze Nederlandse datingsite zo snel in ledenaantal is gegroeid?

Deel dit artikel
Geef je reactie