Home Datingsites e-Matching introduceert videochat voor een virtuele eerste date

e-Matching introduceert videochat voor een virtuele eerste date

1 minuten leestijd
0
e-matching

Terwijl sommigen het “geluk” hebben om in quarantaine te zitten met hun lief, zitten singles noodgedwongen thuis door het coronavirus en de ingestelde maatregelen. Alleen en eenzaam. Thuiswerken en je eigen ding kunnen doen is fijn en relaxt gedurende de eerste dagen, maar daarna gaat het al snel vervelen. De behoefte aan contact is daardoor extra groot, omdat sociaal contact voor de meeste mensen een belangrijke behoefte is.

Geen first dates

Voor singles is deze periode buitengewoon moeilijk, omdat face-to-face afspreken voorlopig nog niet mogelijk is. Daarom heeft e-Matching, de datingsite voor hoogopgeleiden, een nieuwe feature geïntroduceerd: videochat. Vanaf vandaag kunnen gebruikers van de datingsite virtueel met elkaar daten.

“De grote behoefte aan contact zorgt voor veel datingsites voor meer activiteit, ook bij ons”, zegt Jasper Jan de Konink, mede-oprichter van e-Matching. “Maar een contact leggen zonder dat je elkaar kunt ontmoeten, dat blijft behelpen. Het is lastig voor singles om de eerste date uit te moeten stellen vanwege de coronamaatregelen.”

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Videochatten

Om de behoefte van de singles in deze moeilijke tijd te vervullen, is het op e-Matching nu mogelijk om te videochatten met elkaar. Gebruikers van de datingsite kunnen elkaar zo al een keer ‘ontmoeten’ om een beeld te krijgen van de persoon met wie ze te maken hebben, nog voordat ze elkaar in het echt hebben ontmoet. Het is een welkome maar tijdelijke vervanging voor het uitstellen van een eerste date.

Zoals het er nu naar uitziet moeten alle singles hun eerste dates tot na 28 april uitstellen. Mochten de maatregelen verlengd worden, dan zou een fysieke date zelfs uitgesteld moeten worden naar een latere datum. En gezien het verloop van de verspreiding is dat niet eens ondenkbaar.

De Konink: “Een videochat zal een echte date niet helemaal kunnen vervangen. Maar door de interactie kan men al wel een betere inschatting maken of er sowieso een match in zit, en of een face-to-face ontmoeting überhaupt zin heeft.”

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Datingsites

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Succesvol flirten: de beste manier om flirten die ‘elke keer’ werkt

Als je iemand om flirtadvies vraagt, dan krijg je nooit hetzelfde antwoord. En afhankelijk…