9 dingen die elke single een keer gedaan moet hebben

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
8 minuten leestijd

Ben je vrijgezel? Of je nu net uit een relatie komt of al een langere tijd als single door het leven gaat, single zijn heeft zo z’n voor- en nadelen. Maar hoe je je ook voelt over je status als single, één ding blijft zeker: je bent vrij. Op een dag vind je weer de liefde. Dat lukt iedereen. Althans, als je ervoor openstaat.

Single zijn is de beste situatie om aan jezelf te werken. Dus probeer niet hopeloos of verdrietig door het leven gaan. Tijdens deze periode zijn er een aantal dingen die je zeker gedaan moet hebben. Zie het als een soort bucketlist en probeer het uit. Lees snel verder en doe inspiratie op voor je eigen lijst.

Tijd, vrijheid en blijheid

Het moment dat je single wordt kan aardig pijn doen. Je kunt je alleen voelen en een break-up is altijd een moeilijke periode. Toch is het belangrijk er niet te lang in te blijven hangen. Laat het achter je en focus je op jezelf. Single zijn betekent ook dat je ineens ontzettend veel tijd over hebt voor andere dingen. Zoals voor dingen die je altijd al hebt willen doen.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

9 dingen die elke single zou moeten doen

Je hoeft niet langer rekening te houden met een ander. Je kunt gaan en staan waar je wilt. Het ultieme gevoel van vrijheid. Als je een vervelende relatie of break-up had, zul je merken dat je je nu een stuk beter en opgeluchter voelt. Geniet van dit gevoel en doe dingen waar je weer gelukkig van wordt. Dit zijn 9 dingen die elke single zou moeten doen.

1. Vind jezelf

De meest eenvoudige weg naar een gelukkige, gezonde relatie is begrijpen wat je zelf leuk vindt en wat je gelukkig maakt. Neem de tijd om jezelf te (her)ontdekken terwijl je single bent. Ontdek waar je gelukkig van wordt, ontdek je doelen en ambities en schrijf je prioriteiten op. Zorg ervoor dat je in elke toekomstige relatie compleet jezelf kan zijn en je individuele doelen kan najagen, de kans krijgt om volledig jezelf te zijn en je doelen te bereiken.

2. Ga alleen op reis

Wees moedig en ga alleen op reis. Het ultieme gevoel van vrijheid. Ga en sta waar je wilt. Je hebt tenslotte niemand waar je rekening mee moet houden. Pak je backpack en bezoek Europa, Zuid-Amerika, Azië of Australië. Het zal bevrijdend en avontuurlijk aanvoelen. Wil je ook niet van die geweldige en interessante verhalen vertellen op die eerste date?

3. Werk aan oude vriendschappen

Relaties zijn niet altijd handig voor het onderhouden van vriendschappen. Nu je weer single bent, heb je meer dan genoeg tijd om opnieuw contact te maken met oude vrienden. Creëer een sterke band die blijft bestaan, ongeacht je relatiestatus. Gebruik vrienden niet om de leegte te vullen die je nu wellicht voelt als single. Maar zoek naar manieren om ervoor te zorgen dat je vrienden en familie deel kunnen blijven uitmaken van een nieuwe relatie.

4. Ontmoet nieuwe mensen

Ontmoet elke dag nieuwe mensen of leer in ieder geval meer over de mensen die je kent. Het is gemakkelijk om te mokken en je geïsoleerd te voelen als je relatie is afgelopen. Wees niet bang voor online daten en gebruik alle beschikbare tools om nieuwe mensen te ontmoeten. Maar daar blijft het niet bij.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

Praat met mensen op kantoor, in de winkel, in de sportschool en ja.. in de trein. Het is een geweldige manier om sociaal te blijven zonder druk. Het gaat niet alleen om het vinden van een nieuw iemand, zo blijf je jezelf namelijk ook ontwikkelen als sociaal persoon.

5. Werk aan je lichaam

Als je single bent, wil je er op je best uitzien en je goed voelen. Ga naar de sportschool en kom in vorm. Je zult je niet alleen beter in je vel voelen, maar ook meer zelfvertrouwen krijgen. Dit zelfvertrouwen gaat je zeker van pas komen op het moment dat je weer op iemand af gaat stappen in de kroeg. Ga surfen, tennissen of golfen: wie weet kom je wel iemand tegen met gedeelde interesses.

6. Ga op reis met je beste vriend

Tijdens een relatie kun je soms je vriendschappen wat laten verwateren. Ze zijn tenslotte niet prioriteit nummer één. Nu je weer single bent, zijn je vrienden waardevoller dan ooit. Versterk die relaties. Ga een weekendje weg met je beste vriend, bezoek een nieuwe stad of ga op vakantie naar het buitenland.

7. Blijf minstens een aantal maanden vrijgezel

Het kan moeilijk zijn om niet meteen op zoek te gaan naar een nieuwe relatie. Een rebound kan de perfecte afleiding bieden voor je gebroken hart, maar neem de tijd. Als je net uit een relatie komt, is het verstandig om te leren om weer alleen van het leven te genieten. Ontdek de dingen die je gelukkig maken, doe dingen die je altijd al graag wilde doen, maar nu zonder je partner.

Date als je dat wilt, maar doe dat slechts casual. Leer wat je wel en niet leuk vindt en blijf een aantal maanden vrijgezel. Je zult merken dat je minder snel een relatie zult aangaan om verkeerde redenen als je tevreden bent met het single zijn.

8. Wees kieskeurig

Leer ‘nee’ te zeggen. Het is veel te gemakkelijk om meteen weer een relatie aan te gaan als je net single bent. Het is een bekende valkuil waar mensen keer op keer intrappen. Grijp de kans om iemand te vinden die je echt aanvult, met wie je een diepe band hebt en die je aantrekkelijk vindt.

9. Geniet van het single zijn

Single zijn kan ontzettend leuk zijn. Beschouw het als een uitdaging. Leer meer over jezelf, pak je kansen en ga op reis. Single zijn hoeft helemaal niet eenzaam te zijn. Het is een kans om te ontdekken wat je leuk vindt, meer over anderen te leren en de tijd te nemen om de persoon van je dromen te vinden, dus geniet ervan.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie