65 bucketlist activiteiten en ervaringen voor koppels

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
23 minuten leestijd

Een sterke en gezonde relatie moet gevuld zijn met prachtige ervaringen en mooie herinneringen. Zo kunnen bepaalde ervaringen je dichter bij elkaar brengen of de verbinding nog sterker maken. Zorg dat je niet in een sleur raakt of vastloopt in de eentonigheid van je dagelijkse routine: ga op nieuwe spannende avonturen en houd je relatie spannend. Een bucketlist is hiervoor het ideale middel.

Wat zijn de dingen die jullie zeker als stel willen doen voordat je er niet meer bent? Lees snel verder voor 65 bucketlist ideeën en doe inspiratie op voor je eigen bucketlist.

Wat is een bucketlist?

Een bucketlist is een lijst met dingen die je wilt doen voordat je doodgaat. De term werd na de film ‘The Bucket List’ uit 2007 enorm populair. In de film spelen acteurs Morgan Freeman en Jack Nicholson twee personages die stervende zijn aan kanker. Samen stellen ze een lijst op met dingen die ze moeten doen voordat ze doodgaan, de bucketlist.

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

Stel je eigen bucketlist samen

Nu je weet wat een bucketlist inhoudt, is het tijd om je eigen bucketlist te maken. Begin met het opschrijven van dingen die je altijd al hebt willen doen, maar waar je nooit aan toe bent gekomen. Denk bijvoorbeeld aan bungeejumpen, naar Australië reizen of Italiaans leren. Je kunt natuurlijk een bucketlist in je eentje maken, maar een lijst met dingen die je zeker weten moet doen als koppel is nog leuker.

Als je al een tijdje met elkaar samen bent, kun je snel in een sleur raken. Hoe leuk en gezond je relatie ook is, een beetje extra spanning is altijd een goed idee. Ga er gezellig samen voor zitten en schrijf de activiteiten op die jullie altijd al hebben willen doen. Je kunt natuurlijk ook de lijst op je koelkast hangen en er constant dingen bijschrijven die in je opkomen. Als jullie voor altijd bij elkaar blijven, hebben jullie meer dan genoeg tijd om alle dingen van je bucketlist af te strepen.

65 bucketlist activiteiten voor koppels

Kun je wel wat inspiratie opdoen voor je relatie-bucketlist? We geven je 65 ideeën om toe te voegen aan je bucketlist. De lijst is opgedeeld in drie handige categorieën: dingen die je in Nederland kunt doen, dingen die je in het buitenland kunt doen en gewaagde dingen die zeker niet op je bucketlist mogen ontbreken.

In Nederland

Veel mensen hebben het idee dat alle dingen op een bucketlist erg gewaagd of extreem moeten zijn. Dit is zeker niet waar. Je hoeft er helemaal niet veel geld voor te hebben of naar de andere kant van de wereld voor te vliegen. Er zijn namelijk zoveel dingen die je eens gedaan moet hebben: gewoon in Nederland of bij je thuis.

1. Houd samen een tech-vrije dag

Gaat er ooit een dag voorbij waarmee je niet je telefoon, laptop of tv aanraakt? Ga samen de uitdaging aan en probeer een hele dag samen tech-vrij te blijven. Zo kun je elkaar alleen maar meer aandacht geven.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

2. Krijg een koppelmassage

Wat is er romantischer dan zij aan zij liggen met je partner in de meest ontspannende omgeving? Ga voor een rugmassage, full-body of een heerlijke gezichtsmassage.

3. Ga op een double-date

Kies een ander koppel uit om samen mee op date te gaan. In plaats van altijd met z’n tweeën uit eten te gaan, is het net zo gezellig met z’n vieren.

4. Schrijf elkaar een liefdesbrief

Je hebt elkaar wel duizenden lieve appjes gestuurd, maar schrijf nu een liefdesbrief voor elkaar. Liefdesbrieven zijn een fysieke herinnering die een leven lang meegaat.

5. Binge een nieuwe tv-serie

Pak wat popcorn, kruip knus samen onder een deken en vind de perfecte tv-serie om te bingen. Zorg dat je een hele dag of nacht vrijmaakt om een volledige serie af te kijken.

6. Maak een plakboek

Verzamel alle foto’s die je samen hebt. Heb je het bioscoopkaartje bewaard van jullie eerste date? Plak alles in een plakboek waar je al jullie herinneringen in terug kan lezen.

7. Ga picknicken

Pak een mand en stop er al jullie favoriete eten en drinken in. Neem een picknickkleed mee en ga naar het park waar jullie romantisch kunnen picknicken.

8. Houd een filmmarathon

Kies je favoriete film reeks uit, zoals Harry Potter of Lord of the Rings, en houd samen een marathon waarin jullie alle films kijken onder het genot van een drankje en popcorn.

9. Blijf de hele nacht wakker

Herinner je je nog het begin van de relatie toen jullie de hele nacht elkaar appjes stuurden? Probeer deze speciale periode na te bootsen door de hele nacht samen op te blijven.

10. Ga samen koken

Eten en romantiek zijn altijd met elkaar verbonden. Kies samen een recept uit en spendeer de hele avond in de keuken waar jullie samen koken. Na het koken geniet je samen van het (hopelijk) lekkere eten.

11. Zing samen een karaoke-duet

Verzamel de moed om samen op het podium te gaan. Kies een romantisch duet uit, vergeet iedereen om je heen en neem het op. Zo creëer je een geweldige herinnering die je een leven lang kunt herbeleven.

12. Begin samen een nieuwe traditie

Maak je dagelijkse leven wat spannender met een nieuwe traditie. Dit kan van alles zijn, van elke dag beginnen met een liedje tot elk jaar naar een bepaald pretpark gaan.

13. Probeer een wereldrecord te breken

Bekijk het overzicht met Guinness World Records en laat je inspireren door de meest indrukwekkende en vreemde wereldrecords. Kies er een uit die jullie gaan proberen te verbreken. Er is wellicht een kleine kans dat dit gaat lukken, maar het zal je in ieder geval veel plezier opleveren.

14. Schrijf jullie liefdesverhaal op in een boek

Ga weer even terug in de tijd en schrijf samen jullie liefdesverhaal op in een boek. Zo heb je altijd een romantisch boek terug te lezen. Bovendien is dit leuk om later door te geven aan je kinderen en kleinkinderen.

15. Blijf de hele dag (en nacht) in bed

Neem allebei een complete dag vrij en spendeer de hele dag in bed. Kijk series, knuffel, lach en praat. Het zal je dichterbij elkaar brengen.

16. Maak een muziek playlist

Verzamel alle liedjes die betekenis hebben voor je relatie en zet ze deze in een playlist. Welk nummer speelde op je eerste date? Of welk nummer draaide je op je bruiloft? Deze playlist zal je altijd aan mooie momenten herinneren.

17. Woon een concert bij van jullie lievelingsband of artiest

Wat is een band of artiest van wie jullie beiden een grote fan zijn? Koop kaartjes voor een concert, zing en dans samen mee met alle liedjes.

18. Neem samen een bubbelbad

Bubbelbaden bieden een fantastische manier om te ontspannen en om dichterbij je partner te komen. Selecteer wat romantische muziek, steek wat kaarsen aan en voeg een fles champagne toe voor een romantische avond.

19. Dineer in een chique restaurant

Ga voor het meest chique en dure restaurant in de stad of dorp waar je woont. Spaar even en ga helemaal los.

20. Leer een nieuwe dans

Ga samen op een dansles om een nieuwe dans te leren. Zo kun je salsa, tango of bachata leren dansen. Een sensuele dans die je dichterbij elkaar brengt. Tegelijkertijd ben je ook nog eens sportief bezig.

21. Maak een tandemrit

Een succesvolle tandemrit vereist communicatie en samenwerking. Dingen die erg belangrijk zijn in een relatie. Kies een mooie zomermiddag en spring samen de tandem op.

22. Recreëer je eerste date

Ga even terug in de tijd en bedenk hoe jullie eerste date eruit zag. Dupliceer alles, van de activiteit tot het eten en de kleding. Voel weer die spanning die je op de eerste date had. Alsof de tijd heeft stilgestaan.

23. Ren samen een marathon

Ga samen voor een nieuw sport. Zo kun je jullie beiden opgeven voor een halve marathon of een mudrun. Niets leukers om er samen voor te trainen en het eindelijk samen te halen.

24. Zoen in de regen

Ren niet snel naar binnen de eerstvolgende keer dat het regent. Is er iets romantischer dan zoenen in de regen? Wees even dat koppel als in de films en ga voor de passievolle zoen midden in de regen.

25. Maak samen een puzzel

Puzzelen is zeker niet alleen voor kinderen en ouderen. Puzzelen is namelijk hartstikke leuk. Koop een puzzel met een flink aantal stukken en leg het samen in elkaar. Een zeer ontspannende activiteit voor knusse avonden in de winter.

26. Overnacht in een B&B

Brengt een romantische nacht door in een schattige Bed & Breakfast. B&B’s zijn een leuk alternatief voor een hotel. Het is niet alleen goedkoper, maar je geniet ook nog eens van een heerlijk origineel ontbijt.

27. Lees elkaar een boek voor

De laatste keer dat iemand je een boek heeft voorgelezen is vast toen je een klein kind was. Lees nu elkaar een boek voor. Het is erg ontspannend, dus doe dit bijvoorbeeld voor het slapengaan.

28. Ontbijt op bed

Begin je ochtend ontspannen door met een lekker ontbijt op bed. Je kunt natuurlijk roomservice in een hotel bestellen, maar je kunt ook je partner verrassen met een ontbijt op bed.

29. Laat je partner een week lang kiezen wat je draagt

Laat je partner elke ochtend beslissen wat je gaat dragen. Hopelijk heb je geluk en heeft je partner een goede stijl en heeft hij of zij de afgelopen jaren een beetje opgelet.

30. Ontsnap uit een escaperoom met z’n tweetjes

Een goede relatie bestaat voornamelijk uit sterke communicatie en samenwerking. Om dit eens goed te testen kun je naar een escape room gaan. Ontsnappen jullie op tijd?

31. Ga samen naar een feestje en blijf daar tot de zon weer opkomt

Voel je weer even helemaal jong en ga samen naar een feestje. Probeer daar te blijven tot de zon opkomt. Dans, drink en geniet.

32. Ga samen naar een festival

Een festival geeft je herinneringen om nooit meer te vergeten. Ga voor een muziekfestival waar je samen gezellig kunt kamperen en naar jullie favoriete artiesten kunt luisteren.

33. Laat een professional foto’s van jullie nemen

Misschien een beetje ongemakkelijk, maar wel een leuke herinnering voor later: heb een fotoshoot. Laat een professionele fotograaf foto’s van jullie nemen in een studio.

34. Houd een spa dag en geef elkaar een massage

Ben je op zoek naar eenvoudige ideeën die je thuis kunt doen voor een lage prijs? Probeer dan een spa dag bij je thuis. Maak je eigen maskers en scrubs en geef elkaar een massage.

35. Laat matching tattoos zetten

Ben je op zoek naar iets permanent voor op je bucketlist? Overweeg dan een tattoo. In plaats van voor de naam van je partner te gaan, kun je iets laten zetten wat je aan de ander doet denken.

36. Adopteer een huisdier

Ga samen naar het dierenasiel en adopteer een huisdier. Ga voor een lieve kat, konijn of hond. Deze dieren voegen niet alleen een leuk element toe aan jullie relatie, maar je geeft hen ook een kans op een beter leven.

kaart wereld

In het buitenland

Hoewel je heel veel leuke en interessante dingen kunt doen in Nederland, maak je vaak de beste herinneringen in het buitenland of op vakantie. Dit is logisch, je ontsnapt namelijk even aan je dagelijkse sleur en je bent in een andere omgeving: de ideale plek om dingen te ondernemen die je nooit hebt gedaan.

37. Ga samen sterren kijken

Er zijn weinig activiteiten romantischer dan samen naar de sterrenhemel kijken. In het buitenland lijken de sterren altijd net wat indrukwekkender dan in Nederland. Lig in het gras of in het zand en geniet van de prachtige donkere hemel.

38. Ga op reis naar een nieuw land

Kies een bestemming waar jullie allebei nog nooit zijn geweest en ga samen op reis. Is er iets leukers dan het samen ontdekken van iets nieuw land?

39. Doe vrijwilligerswerk

Ga samen vrijwilligerswerk doen in het buitenland. Navigeer naar een daklozenopvang, een dierenasiel of een weeshuis. Samen iets voor anderen kunnen doen voelt altijd goed.

40. Ga wijnproeven

Ga naar Frankrijk, Portugal of Italië en ga naar een wijnproeverij. Geniet van heerlijke wijnen terwijl je samen langzaam een beetje aangeschoten wordt.

41. Klim naar de top van een berg

Het overwinnen van een moeilijke prestatie brengt koppels dichter bij elkaar. Ga naar het buitenland, kies een hoge berg en beklim samen de berg.

42. Ga paardrijden op het strand

Je hebt het vast wel eens gezien, een koppel samen te paard op het strand. Creëer eenvoudig zelf dit überromantische moment met je partner.

43. Maak een spontane roadtrip

Heb je allebei je werk en klusjes klaar? Ga dan spontaan samen op een roadtrip. Dit kan uiteraard gewoon in Nederland, maar je kunt ook eenvoudig over de grens gaan voor een spannend avontuur.

44. Bekijk de zonsondergang en zonsopgang in één dag

Is er iets romantischer dan het samen kijken naar een prachtige op- of ondergang van de zon? Maak er een doel van om dit beide op één dag te doen. Dit kan op strand, een exotische bestemming of gewoon in je achtertuin.

45. Ga kamperen

Pak je tent en je slaapspullen en ga kamperen. Dit kan natuurlijk gewoon in Nederland, maar om het iets spannender te maken, kun je dit uiteraard ook in een ander land doen. Om de ervaring nog specialer te maken kun je ook gaan wildkamperen. Let op: dit kan ook illegaal zijn in enkele landen.

46. Bekijk het noorderlicht

Het noorderlicht is voor vele mensen een herinnering die ze nooit meer zullen vergeten. Dit schitterende natuurverschijnsel kun je een veel Noordelijke landen bewonderen.

47. Plaats een gegraveerd hangslot op een brug naar keuze

In veel steden over de hele wereld is er een brug waar mensen een slotje aan hangen. De gedachte hierachter is dat je zo voor altijd bij elkaar blijft. Graveer jullie namen erin en hang het hangslot op een brug in een land naar keuze.

48. Eet iets dat je allebei nog nooit hebt geprobeerd

Een van de leukste aspecten van reizen is het ontdekken van nieuwe keukens en gerechten. Wees avontuurlijk en probeer iets dat jullie nog nooit hebben geprobeerd.

49. Gooi een munt in de Trevifontein

Boek een trip naar Rome en bezoek de prachtige Trevifontein. Gooi een munt in de fontein en volgens de mythe zul je weer terugkeren in Rome later in je leven.

50. Bekijk de Mona Lisa

Een bezoekje aan Parijs kan uiteraard niet ontbreken op je bucketlist. Ga naar het museum het Louvre en bekijk de wereldberoemde Mona Lisa.

51. Huur een camper en ga op roadtrip

Eens in je leven moet je een keer een camper of caravan huren en op een roadtrip gaan. Ervaar het ultieme gevoel van vrijheid.

52. Ga snorkelen

Vlieg naar een tropische bestemming en ga zwemmen in een prachtige blauwe zee. Ga snorkelen en genieten van de onderwaterwereld vol met koraal en kleurrijke vissen.

53. Heb seks op elk continent

Een echte uitdaging voor elk stel: probeer seks te hebben op elk continent. Je krijgt extra punten als je ook Antarctica erbij kan tellen.

54. Leer een nieuwe taal en bezoek vervolgens het land

Een leuke uitdaging is om samen een nieuwe taal te leren. Ga voor Japans, Portugees of Russisch en bezoek vervolgens het land zodat je je nieuwe skill gelijk in praktijk kan brengen.

55. Bezoek Disneyland

Een bezoekje aan een van de leukste pretparken in de wereld kan uiteraard niet ontbreken op jullie bucketlist. Je kunt naar Disneyland in Parijs gaan, maar ook in de Verenigde Staten.

56. Vier kerst in Londen

Londen is de ultieme stad om een knusse kerst te hebben. Geniet van alle versieringen, kerstliedjes en koop al je kerstcadeautjes in in deze levendige stad.

57. Ga gokken in Las Vegas

Misschien ben je nog niet klaar om te gaan trouwen in Las Vegas, maar een bezoekje aan deze Amerikaanse stad kan zeker niet ontbreken. Ga gokken en wie weet win je wel de jackpot.

58. Ga op een cruise

Een unieke manier van reizen en de wereld zien is per boot. Boek een cruise en geniet samen van deze geweldige ervaring.

waterdruppels

Gewaagde activiteiten

Een bucketlist is uiteindelijk bedoeld om je uit je comfortzone te halen. Dit zijn de dingen waar je normaal gesproken niet aan moet denken of al je hele leven uit de weg gaat. Toch zijn er een aantal dingen die je echt gedaan moet hebben voordat je er niet meer bent. Anders krijg je er misschien nog wel eens spijt van. Bovendien kun je deze dingen samen met je partner doen, wat alles gelijk een stuk minder eng maakt.

59. Zwem met haaien

Wie is er niet bang voor haaien? Boek een vliegticket naar een tropische locatie met een oceaan vol haaien. Je kunt zwemmen met haaien die je niks kwaad zullen doen of je kunt voor de ultieme spanning gaan en in een kooi met witte haaien zwemmen.

60. Ga skydiven

Naast bungeejumpen is skydiven vaak iets wat mensen op hun bucketlist hebben staan. Spring samen met je partner het vliegtuig uit en creëer een herinnering die je voor altijd bij zal blijven.

61. Ga in de allerengste rollercoaster

Kijk je angsten in de ogen en ga naar een pretpark. Daar ga je samen met je partner in de allerengste rollercoaster. Gelukkig kun je de hand van je partner vasthouden terwijl je over de kop gaat.

62. Maak een ballonvaart

Een iets rustigere, maar nog steeds spannende activiteit is een ballonvaart. Vlieg samen met je partner in de wolken terwijl je van een prachtig uitzicht geniet.

63. Bedrijf de liefde op een spannende locatie

Ga de slaapkamer uit en bedrijf de liefde op een andere locatie. Ga naar een spannende locatie in het openbaar en voeg een spannend element toe aan jullie seksleven.

64. Ga bungeejumpen

Wat is een bucketlist zonder bungeejumpen? Een zeer gewaagde activiteit, maar zeker iets wat je samen met je partner moet uitproberen.

65. Ga skinny dippen

Trek al je kleren uit en ga samen skinny dippen. Is er iets wat je meer vrij zal laten voelen? De ultieme bucketlist goal.

Meer mensen zoals jij...

... weten niet welke liefdestaal ze spreken. En dat is niet zo gek als je helemaal niet weet dat iedereen een eigen moedertaal der liefde heeft. In ‘De vijf talen van de liefde’ ontdek je welke taal jij spreekt en nog belangrijker: hoe je daarmee je liefdesleven verbetert. Verhelderend, een eyeopener: kom er zelf achter waarom dit boek ‘het best beoordeelde’ relatieboek is.

Deel dit artikel
Geef je reactie