Happn introduceert overeenkomsten tussen eigenschappen en passies

Michael Schouten
Door Michael Schouten
3 minuten leestijd

Datingapp happn introduceert vandaag een nieuwe functie in de app: overeenkomsten, een manier om te zien wat jij en de ander gemeen hebben. Een liefde voor koken? Work hard, play hard? Of een voorliefde voor K-pop? Wat je ook graag doet of leuk vindt, met de overeenkomsten-feature kun je ontdekken welke dingen je gemeen hebt met andere singles in de app.

De feature nodigt je uit om verder te kijken dan de profielfoto, wat normaal gesproken het allerbelangrijkste onderdeel van een profiel is. Het stelt je in staat om de aandacht te vestigen op andere delen van het profiel, omdat het een preview geeft op de gelijkenissen tussen persoonlijkheden en passies. En volgens happn leiden die juist vaak tot een Crush – de naam voor een match op happn.

Relevante gelijkenissen

Gebruik de overeenkomsten-feature als reden om de ander te liken of als een manier om het ijs te breken. Of allebei. Uit onderzoek van de app blijkt dat 84,2% van de gebruikers zegt dat het delen van passies en interesses met hun Crushes essentieel is. Bijna 30% van de gebruikers voelt zich bovendien meer op hun gemak bij het liken van een profiel als relevante gelijkenissen worden benadrukt.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Om er gebruik van te maken hoef je helemaal niets te doen. De nieuwe feature is een update van de functies van de app. Het spoort automatisch de overeenkomsten tussen twee gebruikers op waarbij het kijkt naar de profielinformatie, zoals persoonlijkheidskenmerken en plekken waar jij en de ander elkaar (bijna) ontmoet hebben. Deze overeenkomsten worden als een badge aan hun profiel toegevoegd.

Houden jij en de ander van uitgaan? Dan zien jullie dat beiden in het profiel van de ander. Allebei carrière aan het maken in de keuken? Als je het als passie of eigenschap opgeeft, dan toont happn dit als overeenkomst in het profiel.

happn app overeenkomsten

Relevante gelijkenissen

“Met deze nieuwe functie willen we de date-ervaring van onze gebruikers blijven verbeteren. We zijn voortdurend op zoek naar wat een ontmoeting met iemand in het echte leven zo geweldig maakt: natuurlijk een gezicht, maar ook persoonlijkheid, passies en overeenkomsten waardoor we iemand leren kennen,” zegt Marine Ravinet, hoofd Trends bij happn. “Wij adviseren happners om hun profiel compleet te maken. Zelfs het kleinste stukje informatie kan het startpunt zijn voor een prachtig liefdesverhaal!”

De nieuwe functie van happn toont gelijkenissen met Tinder’s Passions-feature, waarmee je passies en interesses op je profiel kunt tonen. Maar het verschil met de variant van Tinder is dat happn de overeenkomsten tussen deze passies en interesses op het profiel toont, terwijl Tinder dat niet doet. Afgelopen maand kondigde happn ook al nieuwe spraakfuncties aan voor de app. Welke functies dat zijn of worden, is nog onbekend.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie