Home Dating ‘Singles die geïnteresseerd zijn in daten drinken meer alcohol’

‘Singles die geïnteresseerd zijn in daten drinken meer alcohol’

1 minuten leestijd
0
Date Night

Drankje doen? Als je interesse hebt in daten, ben je meer geneigd om erop in te gaan dan wanneer je niet geïnteresseerd bent in daten. Want het feit dat je geïnteresseerd bent in daten leidt tot een grotere neiging om alcohol te drinken, zo blijkt uit onderzoek. Hoewel we na het afgelopen jaar allemaal wel toe zijn aan een drankje, ontdekten wetenschappers dat singles die daten daar meer behoefte aan te hebben.

Onderzoekers van de Washington State University in de Verenigde Staten volgden 700 jongvolwassenen (18 – 25 jaar) die gedurende twee jaar elke maand enquêtes invulden. Door de deelnemers voor een langere tijd te volgen kregen de onderzoekers inzicht in de veranderingen in het alcoholgebruik en welke invloed hun relatiestatus daarop heeft.

“Jongvolwassenen veranderen zo veel op het gebied van sociale relaties dat we dankzij deze maandelijkse gegevens echt nuances konden ontdekken en veranderingen in alcoholgebruik konden zien, afhankelijk van sociale situaties”, zegt Jennifer Duckworth, hoofdauteur van het onderzoek. “Het idee is om te begrijpen of jonge volwassenen alcohol misschien zien als een manier om relaties te vergemakkelijken. Ze zien alcohol misschien als een manier om uitgaan makkelijker of leuker te maken.”

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Singles die daten drinken meer alcohol

Het onderzoek, dat eergisteren is gepubliceerd in het vakblad Substance Use & Misuse, verdeelde de single deelnemers in twee groepen: (casual) dating en niet geïnteresseerd in daten. Dat onderscheid toonde een groot verschil: singles die daten drinken meer alcohol dan singles die niet geïnteresseerd zijn in daten.

Omdat de enquêtes elke maand door de deelnemers werden ingevuld, konden de onderzoekers alle veranderingen bestuderen terwijl de deelnemers veranderden van relatiestatus. “In een maand waarin iemand niet geïnteresseerd is in daten, is ook het alcoholgebruik meestal lager”, zegt Duckworth. “Als ze dan weer gaan daten, is het alcoholgebruik meestal hoger.”

Eerder onderzoek heeft aangetoond dat jongvolwassenen in relaties de neiging hebben om minder te drinken dan singles. Maar deze onderzoeken maakten geen onderscheid tussen de singles – of ze wel of niet geïnteresseerd zijn in daten.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Eerste date tips? De ultieme gids met adviezen

De eerste date: we kunnen er een boek over schrijven. Maar gelukkig hoef je niet naar Bol.…