Home Dating apps Dit zijn de 10 dating apps die het meest aan singles verdienen

Dit zijn de 10 dating apps die het meest aan singles verdienen

1 minuten leestijd
0
ship app

Dating apps claimen allen “gratis” te zijn, maar ondertussen verdienen ze bakken met geld. Eind vorig jaar nam Tinder zelfs de eerste plek over in de Google Play Store, op basis van de hoogste omzet van alle apps die wereldwijd beschikbaar zijn (exclusief China en games).

Hoewel het swipen, matchen en chatten geen kosten met zich meebrengen, zijn er in-app aankopen en abonnementen zoals Tinder Plus waar de apps aan verdienen. Vanuit de basis zijn apps zoals Tinder dus gratis, maar zijn het de extra features die hen geld opleveren.

Tinder op één

Analysebureau SensorTower heeft op basis van app-statistieken een overzicht gemaakt met de dating apps die vorig maand het meest hebben verdiend. En daaruit blijkt dat Tinder, niet verrassend, nog altijd de nummer één positie in handen heeft. Tinder behaalde de hoogste wereldwijde omzet voor augustus 2019 met meer dan $ 79,9 miljoen aan inkomsten. Dit staat voor Tinder gelijk aan een groei van 7 procent in vergelijking met een jaar eerder.

Klaar met de vleeskeuringsapps?

relatieplanet"NIET swipen, MEER diepgang: Relatieplanet is precies dat. Voor mensen met inhoud die een vaste relatie zoeken."

Bekijk de leukste singles
  • ✅ Dating
  • ✅ Relatie
  • ✅ Liefde

Ongeveer 43 procent van de omzet van Tinder kwam uit de Verenigde Staten, gevolgd door 7 procent uit Groot-Brittannië en 6 procent uit Brazilië. Nederland is dus verantwoordelijk voor een klein deel van de omzet die Tinder behaalt.

apps omzet 2019

Bumble groeit

Op de tweede plek eindigt Bumble; een dating app die wereldwijd fors aan het groeien is. De dating app waar vrouwen de eerste keuze hebben behaalde afgelopen maand een bruto-omzet van maar liefst $ 20,4 miljoen. In vergelijking met een jaar eerder is de opkomst pas echt goed zichtbaar, omdat het op jaarbasis 55% is gegroeid.

Ongeveer 80 procent van de omzet van Bumble is afkomstig uit de VS, gevolgd door 7 procent uit Groot-Brittannië. De volgende populaire apps zijn Pairs, gevolgd door Badoo en Tantan. Opvallend is de aanwezigheid van Hily, de dating app die zich onderscheidt door het inzetten van kunstmatige intelligentie. De gay dating app met de meeste inkomsten was Grindr, dat al sinds jaar en dag marktleider is in dit segment.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep voor Relatieplanet kiest. Ontdek zelf waarom deze datingsite al 10 jaar op rij is verkozen tot de 'beste datingwebsite van Nederland'.

Bezoek Relatieplanet
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

De ideale Nederlandse man en vrouw, volgens 1.883 singles

Een man met zwart haar, die lang is en gespierd. Of een blonde vrouw met blauwe ogen en st…