Home Datingsites Match Group aangeklaagd voor nepprofielen en misleiding in e-mails

Match Group aangeklaagd voor nepprofielen en misleiding in e-mails

1 minuten leestijd
0
match group

E-mails waarin je verleid wordt om lid te worden van een datingsite, wie kent ze niet. En vaak hebben ze een uiterst pakkende titel als “Ze vindt je leuk: 1 match wacht op jou!” Als je er ooit in bent getrapt, je bent niet de enige. Want volgens een nieuwe aanklacht aan het adres van Match Group zijn meer dan 500.000 mensen op dezelfde manier misleid.

De Federal Trade Commission (FTC) klaagt Match Group aan voor het gebruik van nepprofielen en misleiding in e-mails. Volgens de Amerikaanse toezichthouder heeft de Tinder-eigenaar nepprofielen gebruikt om mensen te misleiden zodat zij een betaald abonnement zouden nemen. Dit zou zijn gebeurd in de periode tussen juni 2016 en midden 2018, zo meldt de NYPost.

Miljoenen mensen hebben in deze periode e-mails ontvangen van het bedrijf met de uitnodiging om lid te worden van Match.com, een van de datingsites van Match Group.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

“Gratis” datingsite

Match.com is een gratis te gebruiken website, maar een betaald abonnement is nodig om berichten uit te wisselen met andere gebruikers. De prijzen van deze abonnementen variëren van $20 tot meer dan $30 per maand, afhankelijk van de tijd dat gebruikers zich abonneren. Er zijn ook verschillende add-ons die kunnen worden gekocht.

Om nieuwe leden te werven verstuurde Match.com, overigens een van de oudste datingsites ter wereld, miljoenen e-mails naar niet-abonnees om hen te vertellen dat ze een reactie hadden ontvangen op de website. En dat deden ze dus met nepprofielen en misleidende teksten, zo is de FTC van mening.

‘Hij heeft je net een e-mail gestuurd! Je trok zijn aandacht en nu heeft hij interesse getoond in jou … Zou hij degene kunnen zijn?’

‘1 vrouw heeft deze maand interesse in je getoond! En het beste van dit alles is dat je 25% MINDER BETAALT wanneer je je vandaag inschrijft.’

Misleiding met nepprofielen

De misleidende e-mails zouden volgens de toezichthouder goed zijn geweest voor 25 tot 30 procent van het aantal nieuwe aanmeldingen op de datingsite. “Wij denken dat Match.com mensen heeft misleid door ze te laten betalen voor abonnementen via berichten waarvan het bedrijf wist dat het om nepprofielen ging,” zegt FTC-directeur Andrew Smith.

Match Group zegt dat het 96% van de bots en nepaccounts binnen een dag blokkeert. Volgens het bedrijf zijn de beweringen van de FTC ‘schandalig’, heeft de toezichthouder de e-mails ‘verkeerd geïnterpreteerd’ en is het van plan zich ‘fel’ te verdedigen in de rechtszaal.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Datingsites

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

‘Condoom niet vanzelfsprekend tijdens onenightstand of losse seks’

Het gebruik van een condoom is geen gewoonte voor jonge mannen die losse seks hebben. Dat …