Home Datingapps Tinder neemt nummer één positie Google Play over: grootste omzet in 2018

Tinder neemt nummer één positie Google Play over: grootste omzet in 2018

1 minuten leestijd
0
tinder app spend

Dat Tinder de populairste dating app ter wereld is weet iedereen. Waar de app jarenlang volledig gratis te gebruiken was volgde in 2015 de introductie van Tinder Plus, het betaalde abonnement waarbij je toegang krijgt tot exclusieve functies. In ruil voor meer mogelijkheden konden gebruikers een maandelijks abonnement afsluiten. Inmiddels zijn niet alleen de Tinder Plus-functies die je kunt benutten uitgebreid maar is Tinder Boost erbij gekomen, de Super Like en als kers op de taart is er nu Tinder Gold.

Al deze uitbreidingen van de mogelijkheden hebben Tinder, onderdeel van Match Group, geruisloos naar de top van de Google Play Store geduwd als er gekeken wordt naar de totale omzet. Ter gelegenheid van de tiende verjaardag van de Google Play Store heeft App Annie, een toonaangevende aanbieder van app-marktgegevens, een rapport samengesteld met de hoogtepunten uit het afgelopen decennium.

Volgens het rapport heeft Tinder binnen drie jaar tijd de nummer één positie in de Google Play Store overgenomen, met de hoogste omzet van alle apps die wereldwijd beschikbaar zijn (exclusief China en games). Dit is de aanval van Tinder om uiteindelijk de Google Play Store te domineren:

  • 2015: positie 7
  • 2016: positie 2
  • 2017: positie 2
  • 2018: positie 1

Volgens App Annie heeft “het succes van Tinder in consumentenuitgaven tot een wereldwijd fenomeen van mobiele matchmaking geleid.” Alle gegevens zijn gebaseerd op de wereldwijde markt, maar het sluit wel Chinese activiteit uit. In China is de Google Play Store niet te gebruiken en ook wordt het niet standaard op smartphones en andere mobiele apparaten geïnstalleerd.

De dating app van Match Group heeft in 2018 de eerste positie overgenomen van LINE, een instant-messenger dat vooral in Japan gebruikt wordt. LINE wordt gezien als een concurrent van Whatsapp en stond vanaf 2013 al bovenaan in de lijst met apps gerangschikt op consumentenuitgaven. Tinder staat niet alleen in 2018 op de eerste plek maar ook is het de op één na grootste app aller tijden gebaseerd op consumentenuitgaven.

Tinder neemt nummer één positie Google Play over: grootste omzet in 2018

5 (100%) 1 stemmen

Wil je de tips op deze website in het echt uitproberen? Uit de statistieken blijkt dat 68% van onze bezoekers de traditionele datingsite Relatieplanet kiest. Jij ook?

Bezoek Relatieplanet
Laad meer artikelen
Laad meer in Datingapps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Dit zijn de top 10 ‘musthave’ en ‘dealbreaker’-kwaliteiten van een partner

Singles die een relatie zoeken hebben het niet makkelijk. Je bent op zoek naar de felbegee…