Home Dating apps Pickable dating app geeft de macht én anonimiteit aan vrouwen

Pickable dating app geeft de macht én anonimiteit aan vrouwen

2 minuten leestijd
0
pickable

Met Tinder als marktleider is iedereen bekend met de swipe-stijl van het keuren van potentiële kandidaten. Wat voor velen als een spelletje begint eindigt in sommige gevallen in een huwelijk met kinderen en alles erop en eraan. Verschillende dating apps zijn van mening dat het beter kan dan Tinder en vormen stuk voor stuk een alternatief voor de populaire dating app.

Er is Crown, dat van dating een toernooi maakt, en Bumble die vrouwen alleen het eerste bericht laten versturen. Een nieuwe app wil de game-changer worden met een andere aanpak dan alle andere dating apps, volgens OPW. Met de toepasselijke naam Pickable introduceert het een platform om de blootstelling van vrouwen volledig te verwijderen.

Vrouwen krijgen de macht

Een zichtbare trend in de online datingwereld is de aandacht voor vrouwen. Er is een duidelijk vraag van vrouwen om meer bescherming tegen lastige mannen. Het antwoord van Bumble, ontwikkeld door ex-Tinder oprichter Whitney Wolfde Herd, is dat vrouwen alleen het eerste bericht kunnen versturen. Zelfs Tinder test een dergelijke functie met de naam My Move. Pickable gaat nog een stapje verder. Voor vrouwen vereist Pickable geen foto, geen naam, geen leeftijd en geen beschrijving.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Vrouwen blijven anoniem

Vrouwen hoeven zich zelfs niet eens aan te melden wat een garantie is op volledige anonimiteit. Zij kunnen simpelweg de app openen en de mannen kiezen die ze leuk vinden, zonder de ongewenste aandacht van mannen waar ze niet in geïnteresseerd zijn. Vrienden, ouders of collega’s kunnen bovendien op geen enkele manier het profiel van een vrouw ontdekken.

Mannen zijn “Pickable”

Met de nieuwe werkwijze is Pickable een app die de vrouwen op een voetstuk plaatst. De dating app heeft er echter over nagedacht wat dit voor mannen betekent. Mannen kunnen dus niet swipen tussen de profielen van vrouwen, maar moeten wachten tot een vrouw met hen contact legt. Mannen uploaden een foto, stellen zichzelf beschikbaar door aan te geven dat ze “Pickable” zijn.

Met een actief profiel ontvangt de man real-time updates van de vrouwen die momenteel hun foto’s bekijken en chatverzoeken van vrouwen in de buurt die interesse hebben. Met andere woorden, mannen kunnen rustig achterover zitten tot een vrouw contact opneemt.

Pickable is een interessante optie in een datingwereld waar vrouwen steeds meer de controle krijgen. Het geeft prioriteit aan de veiligheid van vrouwen die de app gebruiken en maakt anoniem daten voor vrouwen mogelijk. Bovendien is Pickable gratis te downloaden en te gebruiken. Aangezien het een nieuwe dating app is zijn de gebruikersaantallen nog laag maar mogelijk dat dit in de toekomst verandert. Pickable is beschikbaar in Google Play en de App Store. Hoe denk jij over deze nieuwe werkwijze? Laat het ons weten in de reacties.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Ongewenste berichten op Tinder: Stoort Dit Jou en Weet Je Het Zeker?

Ontvang je wel eens een ongewenst bericht op Tinder? Binnenkort zou dat minder vaak voor m…