Home Ex Contact zoeken met ex? 6 manieren om het contact per app te herstellen

Contact zoeken met ex? 6 manieren om het contact per app te herstellen

5 minuten leestijd
0
liefde app

Ben je langzamerhand gaan beseffen dat je ex meer voor je betekent dan je dacht? Ben je gaan twijfelen over de breuk? Zijn de redenen waarom het uit ging eigenlijk best wel onbelangrijk? Dan kun je gaan overwegen om weer contact op te nemen met je ex. Maar… hoe doe je dat?

Het is niet eenvoudig om een gesprek te beginnen met een ex die je al een tijd niet hebt gesproken. Eerder bracht je elke dag samen door met je ex en deelde je alle intieme details met elkaar. Maar nu je een periode van radiostilte achter de rug hebt, lijkt het alweer eeuwen geleden. En als je het verkeerd aanpakt, kan het zomaar betekenen dat je je kansen verspeelt.

Waarom per app?

Het korte antwoord: omdat het laagdrempelig is. Denk er maar eens over na. Als je uit het niets je ex opbelt, denkt deze waarschijnlijk dat je iets van hem of haar wilt. Het is te direct en het schrikt af. Wat je nog meer kunt overwegen is een e-mail versturen naar je ex. Maar laten we eerlijk zijn: verwacht je dan echt een reactie?

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Aangezien we elke dag tientallen e-mails naar de prullenbak slepen, mag je verwachten dat die van jou met hetzelfde gemak wordt verwijderd. Als je je ex een e-mail verstuurt, is het bovendien onmogelijk om een fatsoenlijk gesprek aan te gaan. Heen en weer e-mailen is nu niet bepaald uitdagend. Het lijkt er met een e-mail ook eerder op dat je het voor eens en altijd wilt afsluiten. Een appje, daarentegen, is de perfecte combinatie.

Appen is een indirecte benadering, maar waarmee je toch persoonlijk genoeg kunt zijn. Je hoeft geen gesprek te voeren, het voelt ongevaarlijk en kan genoeg twijfel zaaien zodat je ex zich afvraagt waarom je dat bericht hebt verstuurd. Het brengt je weer top of mind – de herinneringen komen weer terug. Deze nieuwsgierigheid geeft je een nieuwe kans om je ex weer terug te krijgen. Het helpt je om een ​​goede verstandhouding op te bouwen en nog belangrijker: om vertrouwen op te bouwen.

Contact zoeken per app

Appen om je ex terug te winnen is de beste methode, alleen is er wel een addertje onder het gras. Je kunt niet zomaar het gesprek oppikken waar het gebleven was. En ook verpest je de kans op een hereniging als je het verkeerde appt.

“He, ik wil je terug. Wil jij mij terug?”

“Alsjeblieft [Naam], kunnen we heel misschien even praten?”

“Hey, het spijt me. Ik had geen seks moeten hebben met je vriend(in). Kom alsjeblieft terug bij mij.”

Zeg nu zelf: hoe zou jij reageren op zulke wanhopige appjes? Ze vertellen misschien precies hoe je je voelt, maar ze gaan je niet helpen om het contact met je ex te herstellen. Je kunt niet zomaar alles zeggen wat er in je opkomt. Dit zijn 6 manieren om die tweede kans wel te verdienen.

1. De positieve herinnering

Dit appje verwijst naar iets wat je zojuist hebt meegemaakt en dat je herinnerde aan iets van wat er in de relatie is gebeurd: een positieve herinnering. Geen zware emotionele herinnering, maar iets leuks of grappigs. Het doel is vrij simpel: laat je ex in gedachten teruggaan naar die positieve herinnering. En als het kan, gebruik een beetje humor. Bijvoorbeeld:

“Hé, ik liep net langs de C&A bij ons in de stad. Toen herinnerde ik mij die keer dat we samen zo druk aan het praten waren, dat we tegen een raam aanliepen. Hoe is het met je? Nog tegen ramen aangelopen de laatste tijd?”

2. De vraag om advies

Om advies vragen kan een onschuldig ogende manier zijn om weer met je ex in contact te komen. Heb je het ooit over een vakantieplek gehad waar je ex is geweest? Dan wil je daarnaar vragen. Of als je ex een expert is in iets, kun je namens jezelf of een vriend contact opnemen voor advies. Dit is een indirecte manier om ervoor te zorgen dat je ex reageert op je eerste appje. Bijvoorbeeld:

novamora
Casual chat tip: Novamora
  • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
  • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

“Hé, toevallig heb ik met Kerst een lootje getrokken waarin wordt gevraagd om een boek over relaties. Nu ben ik aan het zoeken naar aanbevelingen, maar herinner ik me dat jij toen ook zo’n goed boek las. Welk boek kun jij mij aanraden?”

3. De levensupdate

Het is niet erg om te vragen naar hoe het met iemand gaat. Vooral als het om een ex gaat die een levensverandering heeft doorgemaakt, zoals een andere baan of verhuizing. Het is menselijk om je af te vragen hoe het met iemand gaat. Bijvoorbeeld:

“Hé, ik moest net aan je denken toen ik The Queen’s Gambit keek op Netflix. Hoe gaat het met je? Heb je de FIDE-titel al binnen?”

4. De attente vriend(in)

In plaats van advies vragen, kun je ook advies geven. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar je moet er wel wat moeite voor doen. Aangezien je waarschijnlijk precies weet waar de ander van houdt, kun je op zoek gaan naar nieuwtjes die daarmee te maken hebben. Zulke come-back appjes lijken heel attent én bieden werkelijk waarde. Bijvoorbeeld:

“Hé, hopelijk gaat alles goed me je. Ik ving net toevallig op dat Rihanna volgend jaar naar Nederland komt. Het leek me dat jij dat wel als eerste zou willen weten.”

5. De verleiding

Een van de riskante manieren om weer contact op te nemen met je ex is de verleiding. Het is eigenlijk een vervelende manier om een reactie uit te lokken, een soort van clickbait, maar het kan wel degelijk werken. Als je het er alleen om gaat om je ex te laten reageren, dan is dit bericht verleidend genoeg om dat doel te bereiken. Bijvoorbeeld:

“Hé, ik zou je dit eigenlijk niet moeten vertellen. Maar ik moet iets bekennen…”

6. De pijnlijke plek

Maar wat als de breuk heel zwaar was, denk je? Wat als je allemaal verkeerde dingen hebt gezegd, die je zou willen terugnemen? Als de laatst gedeelde woorden regelrechte beledigingen waren, dan kun je niet zomaar weer beginnen met appen alsof er niets is gebeurd. Eerst moet je een pleister op de pijnlijke plek leggen. Bijvoorbeeld:

“Hé, ik moet dit tegen je zeggen. Het spijt me hoe ik mij heb gedragen. Als ik terug kon nemen wat ik heb gezegd, dan zou ik dat direct doen. Maar dat kan niet. Weet dat je dat niet hebt verdiend. De tijd zonder jou heeft me laten inzien dat ik niet eerlijk was. Zelfs na alles wat er is gebeurd, mis ik het om met je te praten. Ik zou je graag weer in mijn leven hebben, ook al is het als vriend. Maar als je meer ruimte en tijd nodig hebt voordat je dat wilt overwegen, dan begrijp ik dat volledig.”

Nu zal het bovenstaande appje misschien niet op je unieke situatie van toepassing zijn, maar het geeft je wel een goed idee van wat je moet sturen. Zodra je een positieve reactie hebt ontvangen op je eerste bericht, begint het weer spel weer opnieuw. Aan jou de taak om het vertrouwen en aantrekkingskracht op te bouwen, zoals je dat ooit eerder ook gedaan hebt – alleen nu nog beter.

Alleen lukt het niet...

... om je ex terug te krijgen? Er is een manier die je kans op succes extreem vergroot, maar het werkt alleen als je het écht wilt. Relatietherapeute Michelle heeft haar 18+ jaar ervaring omgezet in een succesvolle handleiding om je ex terug te krijgen. Ontdek zelf waarom 1 op de 2 relaties worden gered met haar methode.

Bekijk de handleiding
Laad meer artikelen
Laad meer in Ex

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Hou ik nog van hem? 8 tekenen dat de liefde voor je ex er nog is

Relaties zijn vaak tijdelijk. Terwijl we aan relaties beginnen met de gedachte om altijd b…