C-date opzeggen: hoe kun je je Cdate profiel verwijderen?

Michael Slender
Door Michael Slender
7 minuten leestijd

Casual daten; dat is waar het om draait bij C-date, zoals de afkorting in de naam al aangeeft. Met een handige app en beschikbaarheid via de website, is C-date een veelgemaakte keuze onder singles wereldwijd. Het is misschien niet de allerbeste plek om liefde te vinden, maar als het je gaat om hook-ups of losse contacten… dan kan C-date best wel interessant zijn.

Dat gezegd hebbende, C-date is voor velen een tijdelijke oplossing. Hoewel je tijd op C-date voor nieuwe ervaringen kan zorgen, is het meestal geen app waarop je jaren actief blijft. Dankzij het korte termijn karakter van de seks dating app, komt al snel het moment waarop je ermee wilt stoppen.

Ben je niet succesvol in het vinden van een casual date? Wilde je alleen even rondkijken? Of heb je juist iemand gevonden waarmee je verder wilt ontdekken of het wat kan worden? Stuk voor stuk zijn het geldige redenen om C-date op te zeggen. Maar als je je profiel wilt verwijderen, dan kun je het beter goed doen. Want vaker wel dan niet, verwijderen mensen hun profiel niet – of juist niet op de goede manier. We leggen je uit hoe je je C-date profiel verwijdert.

Dating vol passie?

novamora"Laat je VERLEIDEN tot een pittige date: Novamora is dé datingsite voor singles en stellen die op zoek zijn naar spanning en avontuur."

Bezoek de website

C-date is bereikbaar via app en website, waarbij het verwijderen vooral eenvoudig is als je ingelogd bent op de website. Bezoek daarom eerst de website op www.c-date.nl en log in op je account. Kun je niet meer inloggen omdat je het wachtwoord niet meer weet? Vraag dan een nieuw wachtwoord aan.

C-date profiel verwijderen

Ben je ingelogd op je C-date account? Dan gaan we nu verder met het verwijderen van je profiel. Dit kan overigens zonder opgave van redenen. Eenmaal ingelogd op je account ga je naar Mijn profiel. Dit opent een nieuw menu waarin je op Instellingen tikt. Je komt vervolgens op de Instellingen-pagina van je account.

Scrol helemaal naar beneden, totdat je bent aangekomen bij Uw Lidmaatschap. In dit gedeelte worden de gegevens over je lidmaatschap getoond. Tik op Profiel deactiveren. Op de volgende pagina probeert C-date je te overtuigen om te blijven, maar als je dat niet wilt kun je op deze pagina je profiel deactiveren. Tik daarvoor op Deactiveren. Door deze stappen te volgen worden je profiel en alle gekoppelde gegevens verwijderd.

 1. Log in op je Account.
 2. Tik op Mijn profiel.
 3. Tik op Instellingen.
 4. Scrol helemaal naar beneden.
 5. Tik op Profiel deactiveren.
 6. Tik op Deactiveren.

Let op: je profiel deactiveren betekent niet dat het Premium lidmaatschap wordt opgezegd. Doe dit altijd eerst – voordat je je profiel deactiveert.

c-date profiel deactiveren

Premium lidmaatschap opzeggen

Zoals je waarschijnlijk al weet, heeft C-date een lidmaatschap met meer mogelijkheden dan het gratis lidmaatschap. Dit Premium lidmaatschap is niet verplicht, maar het geeft je wel toegang tot meer functies. Waar veel gebruikers geen rekening mee houden, is dat dit lidmaatschap automatisch wordt verlengd. Dit gebeurt doorgaans voor dezelfde periode; bijvoorbeeld voor 3, 6 of 12 maanden. Als je het abonnement niet opzegt, wordt het betaalde lidmaatschap dus automatisch verlengd. Wil je dit niet?

novamora
Casual chat tip: Novamora
 • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
 • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

Het Premium lidmaatschap opzeggen is mogelijk via de website, app, e-mail en per post. Zelfstandig het lidmaatschap opzeggen is het meest eenvoudig via de website. Als je niet wilt dat het Premium lidmaatschap verlengd wordt, dan dien je dit ten minste 14 dagen voor de dag van verlenging te stoppen. Als het lidmaatschap al een keer (automatisch) verlengd is, dan geldt een opzegtermijn van een maand. Het kan dan wel op elk moment worden stopgezet. Opzeggen is mogelijk door deze stappen te volgen:

 1. Log in op je Account.
 2. Tik op Mijn profiel.
 3. Tik op Instellingen.
 4. Scrol helemaal naar beneden.
 5. Tik op Premium opzeggen.

C-date app verwijderen

De app van C-date is op elk moment te verwijderen, vergelijkbaar met het wissen van elke andere app. Houdt er dan wel rekening mee dat C-date vervolgens alleen nog via de website te bezoeken is. Bovendien is het verwijderen van de app niet voldoende om ook je bijbehorende profiel te verwijderen. Volg daarvoor eerst de bovenstaande stappen. De C-date app verwijder je op deze manier:

 1. Log uit in de C-date app.
 2. Houd het app-icoon ingedrukt.
 3. Tik op de X om te verwijderen of sleep naar de prullenbak.

Houd er rekening mee dat het verwijderen van de app niet gelijkstaat aan stoppen met het Premium lidmaatschap van C-date. Door de app te verwijderen wordt dit lidmaatschap niet opgezegd.

novamora

Alternatief voor C-date

C-date is geen nieuwe dating app. Het is zelfs een van de oudjes in de categorie “casual dating”. Maar zoals je waarschijnlijk wel weet, het is bij lange na niet de enige dating app. Wil je wat anders proberen dan C-date? Dan is Novamora een geschikt alternatief. Zowel voor casual daten als voor alle andere vormen van spannende contacten: Novamora is een pikante datingsite die snel naam heeft gemaakt in dezelfde categorie als C-date:

Bekijken op Novamora

Veelgestelde vragen

Zijn er vergelijkbare datingsites als C-date?

Ja, een andere maar vergelijkbare datingsite is Novamora.

Hoe stop ik de automatische verlenging?

De automatische verlenging van het Premium lidmaatschap kan opgezegd worden via de website, app, e-mail en per post. Opzeggen van het lidmaatschap is mogelijk tot 14 dagen voor het einde van het lidmaatschap.

Kan ik ooit weer een nieuw profiel creëren?

Ja, het is altijd mogelijk om een nieuw profiel aan te maken bij C-date. Ook als je eerder een account hebt gehad, is het mogelijk om opnieuw lid te worden.

Wordt mijn C-date profiel verwijderd als ik de app verwijder?

Nee, je C-date profiel blijft actief als je alleen de app verwijdert. Je profiel blijft zichtbaar voor andere C-date-gebruikers.

Worden mijn gegevens bewaard na het verwijderen?

Nee, na het verwijderen van je profiel worden alle gegevens definitief verwijderd.

Je bent niet de enige...

... die zich afvraagt wat de meest sexy datingsite is. Avontuur, passie en een beetje pittig: wist je dat je ergens discreet en anoniem kunt daten? Er is één datingsite waar dat allemaal kan: Novamora is het geheime online plekje voor de avontuurlijke dater. Nieuwsgierig waarom deze Nederlandse datingsite zo snel in ledenaantal is gegroeid?

Deel dit artikel
Geef je reactie