Home Dating Weduwe of weduwnaar daten? Deze tekenen zeggen alles over de kans op succes

Weduwe of weduwnaar daten? Deze tekenen zeggen alles over de kans op succes

6 minuten leestijd
0
hart relatie

Als iemand zijn of haar partner is verloren, met wie diegene mogelijk tientallen jaren lief en leed heeft gedeeld, dan kan het moeilijk zijn om een nieuwe relatie te beginnen. Verandering is niet makkelijk als het om liefde gaat. Toch kan een weduwe of weduwnaar na een periode van rouw weer de wens krijgen om het leven met iemand te willen delen.

Ben jij een weduwe of weduwnaar aan het daten, dan kan bij jou natuurlijk de vraag opkomen of diegene wel klaar is voor een relatie. Gelukkig zijn er een aantal belangrijke signalen waar je op kunt letten om te achterhalen of dit het geval is. We vertellen je meer over deze signalen en geven je tips om een valse start te voorkomen.

Een nieuwe start

Als je een weduwe of weduwnaar aan het daten bent, dan is het belangrijk om te achterhalen of deze persoon wel klaar is voor een relatie. Misschien is hij of zij eigenlijk nog bezig met het rouwproces en is deze persoon nog niet echt op zoek naar een nieuwe relatie.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Als iemand zijn man of vrouw is verloren, dan is het enorm logisch dat hij of zij zich alleen voelt. Dit kan het gevoel geven dat ze een nieuwe relatie ‘moeten’ beginnen om die leegte te vullen. Ze hebben hoogstwaarschijnlijk jaren lang een relatie gehad en zijn er niet meer aan gewend om alleen te zijn. In combinatie met een hoop verdriet, kan dit ervoor zorgen dat ze overhaast aan een nieuwe relatie willen beginnen, terwijl ze daar eigenlijk nog niet klaar voor zijn.

Jij wilt dan natuurlijk niet degene zijn die die leegte opvult – de tijdelijke vervanger van een verloren partner. Je wilt met iemand samenzijn die écht toe is aan een nieuwe start en er met jou samen voor wil gaan. Maar hoe kom je daar achter? Hoe weet je of de weduwe of weduwnaar met wie je aan het daten bent een nieuwe toekomst ziet met jou?

Voorkom de valse start

Een van de belangrijkste dingen om in je achterhoofd te houden, is dat iedereen een rouwperiode nodig heeft na het verlies van een geliefde. Dit is een proces wat soms meerdere jaren kan duren, en in veel gevallen houdt de rouw nooit helemaal op. Hoe ver iemand is in het rouwproces bepaalt grotendeels hoe bereid men is om een nieuwe relatie te beginnen. Dat gezegde hebbende, de weduwes en weduwnaars die actief zijn op datingsites, zijn doorgaans al op dat punt gekomen. Dit zijn de datingsites waar je deze kunt vinden:

In het algemeen zoeken weduwnaars sneller naar liefde dan weduwes. Voor een man kan dit al na ongeveer een jaar na het overlijden van hun partner, terwijl het bij vrouwen wel vijf jaar kan duren om er helemaal overheen te komen. Natuurlijk verschilt dit per persoon en kan het proces langer of korter duren.

Toch is het belangrijk om een valse start te voorkomen en niet te vroeg na het overlijden een relatie te beginnen met een weduwe of weduwnaar. Als iemand na een aantal weken al toenadering zoekt, dan is de kans groot dat dit gebeurt omdat hij of zij zich alleen voelt, en niet omdat ze echt op zoek zijn naar een nieuwe relatie voor de langere termijn.

Verzin geen smoesjes

Een andere belangrijke tip om een valse start te voorkomen is door eerlijk naar jezelf te zijn. Verzin daarom geen smoesjes voor het gedrag van de weduwe of weduwnaar met wie je aan het daten bent. Als er signalen zijn waaraan je merkt dat hij of zij nog niet serieus op zoek is naar een nieuwe liefde, dan moet je er ook niet mee door willen gaan.

Het is dan verstandiger om deze man of vrouw te verlaten, hoe moeilijk dat ook kan zijn, en op zoek te gaan naar iemand die wél klaar is voor de liefde. Je wilt niet maanden of jaren blijven wachten totdat iemand door het rouwproces heen is gekomen.

5 signalen waaraan je merkt dat hij of zij er klaar voor is

Maar wat zijn nu precies signalen waaraan je kunt merken dat de persoon met wie je aan het daten bent echt klaar is voor een nieuwe relatie? Als je met een weduwe of weduwnaar aan het daten bent en je ziet een, of meerdere, van onderstaande signalen, dan is er een grote kans op succes voor jullie relatie.

1. Woorden en daden komen overeen

Een van de eerste signalen waar je op kunt letten, zijn of de woorden en daden van de persoon met wie je aan het daten bent overeen komen. Dit is natuurlijk niet alleen het geval voor als je een weduwe of weduwnaar aan het daten bent, maar in iedere relatie is dit belangrijk.

Als je merkt dat een man of vrouw de woorden nakomt, dan is dit een erg goed teken. Dit betekent vaak dat hij of zij er ook echt voor wil gaan. Merk je dat iemand alleen maar mooie praatjes heeft, maar deze nooit echt nakomt? Dan is het vaak slimmer om de relatie te verbreken en door te gaan.

2. Hij of zij heeft het niet constant over de overleden partner

Natuurlijk is het logisch dat de overleden partner van een weduwe of weduwnaar nog een rol speelt in zijn of haar leven. Ze hebben hoogstwaarschijnlijk jarenlang lief en leed gedeeld, en die liefde zal ook nooit verdwijnen. Toch is het belangrijk dat hij of zij het niet altijd over zijn of haar overleden partner heeft.

Merk je dat in vrijwel elk gesprek de naam van de overleden partner valt? Dat alles een herinnering opwekt? Of dat hij of zij heel vaak begint te praten over mooie momenten uit het verleden? Dan is de kans groot dat hij of zij nog niet klaar is voor een nieuwe relatie.

Merk je dat jullie ook dagen hebben waarop het helemaal niet over hem of haar gaat, dan is dit een goed teken. Natuurlijk is het logisch dat het eens in de zoveel tijd over de overleden partner gaat; dit is dan ook iets wat je zult moeten accepteren als je met een weduwe of weduwnaar aan het daten bent. Het belangrijkste is dat er een balans is; er is aandacht voor het verleden, maar ook een blik op de toekomst en een mooie nieuwe relatie.

3. Er zijn maar een aantal foto’s

Het is logisch dat, na jaren van een prachtig huwelijk of een langdurige relatie, er foto’s terug te vinden zijn uit deze periode. Als er een paar verdeeld door het huis staan, is dit begrijpelijk en dit is wederom iets wat je zult moeten respecteren. Het gaat echter ook weer om de balans; staan er door het hele huis foto’s en heeft hij of zij nog een foto van hun partner naast hun bed staan? Dan is de kans groot dat de persoon nog in het rouwproces zit.

Het is dan ook zeker belangrijk om dit te respecteren en hem of haar de tijd te geven. Het rouwproces is niet iets wat je kunt haasten. Het kost tijd. Vraag dus ook niet om de foto’s weg te halen; hij of zij zal dit uit zichzelf doen – als de persoon er klaar voor is.

4. Hij of zij zoekt contact met je

Als jullie aan het daten zijn, dan wil je elkaar natuurlijk beter leren kennen, met elkaar praten en op dates gaan. Net als in elke relatie, wil je dat er contact met je wordt gezocht en dat de persoon geïnteresseerd is in jou. Merk je dat de weduwe of weduwnaar met wie je aan het daten bent, geïnteresseerd is in wie je bent en wat je doet, dan is dit een goed teken.

Als weduwe of weduwnaar is het namelijk erg makkelijk om alleen contact te zoeken als ze zich alleen voelen. Gezelschap, geen liefde. Merk je dus dat ze bijvoorbeeld wekelijks, of misschien wel dagelijks, met je willen praten, dan kan dit een goed signaal zijn. Consistentie is erg belangrijk voor een nieuwe relatie en kan dus ook een teken zijn of jullie relatie een kans van slagen heeft.

5. Je ontmoet zijn of haar familie

Het laatste signaal waaraan je kunt merken dat de persoon met wie je aan het daten bent oprecht geïnteresseerd is, is wanneer hij of zij je introduceert aan de familie en vrienden. Natuurlijk kan het langer duren voordat je bijvoorbeeld de kinderen ontmoet. De meeste mannen en vrouwen willen namelijk vrij zeker weten dat je voor een lange tijd in hun leven zal zijn, voordat ze je voorstellen aan de kinderen. Geef je nieuwe partner daar dan ook de tijd voor en probeer het niet te overhaasten.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Vrouwen versieren met appen? 8 fouten die mannen maken

Het is je gelukt. Nadat je al lichtelijk verbaasd was dat het een match was, lukte het je …