Home C-date

C-date

cdate
Als je op zoek bent naar een open relatie, een avontuurtje of een spannende erotische date zijn er tegenwoordig een groot aantal datingsites en apps waar je terecht kunt. Datingapps zijn de afgelopen jaren een stuk populairder geworden. Zo heb je tegenwoordig datingapps voor jongeren, serieuze relaties, specifieke religies en nog veel meer. Wil je geen lange termijn relatie of een date zonder enige vorm van verplichtingen? Dan ben je bij C-date aan het juiste adres.

Waarschuwing: terwijl C-date ooit een plek was waar veel singles konden chatten, lijkt het er nu sterk op dat C-date gebruik maakt van fictieve profielen. Dit zorgde er mede voor dat C-date niet meer beschikbaar is in de appstores. Daarom raden wij voorlopig deze alternatieven aan met veel meer Nederlandse leden:

Deze datingsites geven aan geen fictieve profielen te gebruiken.

Hoe werkt C-date?

De website werkt eigenlijk op precies dezelfde manier als reguliere datingsites, al heeft C-date natuurlijk een andere insteek als het gaat om de duur van de relaties. Je kunt je gemakkelijk kosteloos registreren, waarbij je aan kunt geven of je een man of vrouw bent en in wie je geïnteresseerd bent. Als je je aanmeldt kun je ervoor kiezen of je foto’s voor iedereen zichtbaar zijn, of alleen voor leden van C-date. Nadat je een profiel hebt aangemaakt krijg je al contactsuggesties en kun je op zoek gaan naar je ideale date voor je avontuurtje.

Je kunt een foto toevoegen, waarbij je zelf kunt instellen wie je foto mag zien. Daarnaast kun je je ‘erotische type’ aanpassen. Hier kun je duidelijk aangeven naar wat voor iemand je op zoek bent. Er zijn verder nog een aantal andere manieren om je profiel verder aan te vullen. Ook kun je je zoekcriteria aanpassen zoals het geslacht, seksuele voorkeur, regio en de uiterlijke kenmerken van je mogelijke partner.

De website en het overzichtsscherm

Als je je profiel hebt ingevuld, dan kun je echt beginnen met daten. Je ontvangt van C-date een aantal matches op de homepage. Je kunt hier gemakkelijk door al je matches scrollen, favorieten kiezen of matches afwijzen. De contactsuggesties zijn gekozen op basis van jouw persoonlijke profiel en de zoekcriteria die je hebt ingevuld. Als je gratis lid bent kun je helaas verder niet veel doen. Het is dan niet mogelijk om de profielen van matches te bekijken en ook kun je geen berichten sturen. Dit wordt pas mogelijk met een abonnement. Dit is in het kort hoe C-date werkt, maar we leggen het ook in detail uit.

Bekijk het beste alternatief

Aanmelden

Bij elke datingapp is een registratie nodig, zo ook bij C-date. Het is de enige manier om een actief profiel van jezelf te hebben die je continu kunt gebruiken om te daten. Registreren is dus een moetje, omdat het niet anders kan. Hoewel je relatief anoniem kunt daten op C-date, is het verstandig om bedachtzaam alles in te vullen op de datingapp. Registreren is eenvoudig en door middel van een stapsgewijze aanmelding is het binnen een minuut voor elkaar. Tijdens de registratie vraagt C-date om de volgende gegevens:

 • Je locatie
 • Geboortedatum
 • Relatiestatus
 • Lengte
 • Figuur
 • Haar
 • Kleur ogen
 • Hoe je C-date hebt leren kennen
 • Nickname (zelfbedacht)
 • E-mailadres
 • Wachtwoord (zelfbedacht)

Wanneer je het intuïtieve aanmeldproces hebt doorlopen, kom je automatisch terecht in je account. Het is niet nodig om eerst je e-mailadres bevestigen: je kunt meteen inloggen op je account.

c-date profielen

Anoniem blijven

Omdat C-date een datingapp voor casual dating is, wil niet iedereen publiekelijk getoond worden op het platform. Het is in sommige kringen nog steeds een taboe om openlijk op zoek te gaan naar een vervulling van je seksuele behoeften en dat betekent dat degenen die daarmee te maken hebben liever anoniem daten. Mensen met een hoge functie, veel volgers hebben of op een andere manier in-the-picture staan willen liever dus niet herkenbaar zijn op een datingapp. En dat is begrijpelijk.

Als je anoniem wilt daten, dan is het verstandig om het meteen goed aan te pakken. Dat begint al bij de registratie van je account, maar het gaat veel verder – zoals je merkt als je voor eerst inlogt. De foto’s die je upload naar de app kun je aanvinken zodat deze in de app worden vervaagd en daardoor wazig zijn. Het garandeert dat je niet herkenbaar bent, terwijl andere leden wel weten dat je foto’s hebt geüpload. Daarnaast kun je ook denken aan deze tips om anoniem te blijven op C-date.

 • Verzin een nickname die niet verwijst naar je identiteit.
 • Gebruik een moeilijk-te-raden wachtwoord.
 • Geen referenties naar je functie, titel of hobby.
 • Gebruik een volledig nieuw e-mailadres voor C-date.

“Slechts 3% van alle vrouwen reageert op profielen zonder foto’s.” – C-date

Profiel invullen

Het is enorm uitdagend om niet meteen op zoek te gaan, maar dat is wel de beste manier. Want met een niet-ingevuld profiel heeft zoeken naar andere leden helemaal geen zin. Want stel dat je iemand tegenkomt, dan maak je totaal geen indruk met een onafgemaakt profiel. En het is juist dit profiel wat de C-daters moet aantrekken en verleiden om contact met je te hebben. Sterker nog: meer dan 90% van je succes op C-date is afhankelijk van je profiel en foto’s.

Je profiel op C-date bestaat uit verschillende delen: foto’s, type, zoekcriteria en over mij. Vul alle onderdelen in om jezelf op de beste wijze te presenteren. Het kost maar enkele minuten werk. Bij het aangeven van je type hoef je bijvoorbeeld alleen maar een aantal afbeeldingen te selecteren, terwijl je bij het ‘over mij’-gedeelte allerlei gegevens over jezelf kunt invullen en kiezen. Daarnaast is het belangrijk om je zoekcriteria aan te passen naar je wensen en voorkeuren.

Zoek je een biseksuele, getrouwde vrouw in de regio Amsterdam met een leeftijd tussen de 25 en 45 jaar? Of een hetero en single man die langer is dan 1.85 m? Door de zoekcriteria in te vullen voorkom je dat leden worden voorgesteld die niet aan je eisen voldoen. Wat betreft het uiterlijk van je match kun je bovendien filteren op figuur, haarlengte, haarkleur en oogkleur.

c-date profielfoto

Foto’s

C-date laat je redelijk vrij in de keuze van een profielfoto. Wil je helemaal geen profielfoto gebruiken? Dan mag dat ook, alleen houdt er dan wel rekening mee dat je niet veel reacties krijgt op je profiel. Er zijn geen harde regels waaraan een profielfoto moet voldoen, hoewel er natuurlijk wel wat dingen zijn die niet zijn toegestaan. Over het algemeen komt het erop neer dat als je een foto van jezelf plaatst, dat deze gepubliceerd wordt. Foto’s met seksueel getinte inhoud, geweld, contact informatie, kinderen, strips, beroemdheden, dieren of landschappen worden niet geaccepteerd. Je kunt tot maximaal 5 foto’s toevoegen aan je C-date-profiel.

Welke foto’s je upload naar C-date is volledig je eigen keuze. Geen foto is prima. Een foto waarop je deels te zien bent is ook akkoord. Maar als je daadwerkelijk iets wilt hebben aan je verblijf op C-date, dan is het raadzaam om een foto te kiezen waarop je gezicht te zien is. En dat kan eenvoudig door je foto wazig te maken. Je bepaalt dan zelf aan wie je je volledige foto’s wilt laten zien.

“We laten je zo lang als je wilt anoniem blijven. Dat betekent dat je zelf beslist wanneer een match je foto voor het eerst te zien krijgt. Bij het uploaden van je foto kun je ervoor kiezen om deze alleen op verzoek aan anderen te laten zien.” – C-date

Zoeken

Swipen? Dat is helaas geen optie bij C-date. In plaats van de swipe naar links en rechts krijg je contactsuggesties bij deze datingapp. De contactsuggesties worden geselecteerd op basis van je zoekcriteria. Er zijn dus geen lange lijsten met profielen die je kunt afgaan, maar een klein aantal contactsuggesties per dag. Elke 24 uur worden de contactsuggesties vernieuwd. In tegenstelling tot veel andere datingapps kun je dus niet eindeloos swipen.

C-date zelf zegt daarover: “Ons algoritme is uitgebreid getest en effectief gebleken, maar de formule wordt nog altijd verder doorontwikkeld. Intussen heeft het al velen geholpen aan een goede match en dit kan het ook voor jou doen.”

Handig om te weten: wanneer je je profielgegevens aanpast, worden de wijzigingen meteen doorgevoerd in de database en meegenomen in alle toekomstige matchvoorstellen. Het kan tot 24 uur duren voordat de wijzigingen zijn doorgevoerd.

Contact leggen

Je kunt de contactsuggesties benaderen via de knop naast hun naam in je lijst, of door hun profiel te openen en op de berichtenknop te klikken. Op de hoofdpagina vind je je berichteninbox: dit is de plek waar je gesprekken komen te staan wanneer je contact legt met de andere C-date-leden. Met een gratis lidmaatschap kun je geen berichten versturen of lezen.

cdate profiel

Voor wie is het?

C-date is een matchmaker die volwassenen samenbrengt op basis van hun seksuele behoeften. In dit segment van de datingmarkt is het een wereldwijde marktleider. C-date richt zich op mannen en vrouwen van 25 jaar of ouder die op zoek zijn naar een open relatie of een spannende erotische date. Maar iedereen ouder dan 18 jaar wordt toegelaten tot de datingapp.

De datingapps is bedoeld voor singles, niet-singles en getrouwde mensen die op zoek naar een (seksueel) avontuur. Maar de site is bijvoorbeeld ook bedoeld voor stellen die op zoek zijn naar anderen, swingers. Voor ieder spannend, erotisch avontuur ben je bij deze datingsite dus aan het juiste adres. Het maakt hierbij ook totaal niet uit of je hetero of homoseksueel bent, alles is mogelijk. Het is belangrijk om te weten dat je hier niet op zoek moet gaan naar een serieuze relatie, aangezien C-date daar totaal niet voor bedoeld is. Vrijwel alle leden hebben er ook dezelfde instelling en zijn op zoek naar kortstondige relaties.

Dagelijks meer dan 25.000 nieuwe leden

Hoewel C-date naar eigen zeggen geen fictieve profielen gebruikt, is het altijd verstandig om niet te hard van stapel te lopen. Hoe goed de controle van een datingapp ook is, nepprofielen zullen altijd blijven bestaan. Al is het alleen maar om het feit dat geen enkele beveiligingsmaatregelen 100% waterdicht is. Mocht je dus benaderd worden door iemand die ver out of your league is, houd er dan rekening mee dat niet iedereen goede bedoelingen heeft.

“Meer dan een gezellige date.” – C-date

Gratis en betaald

Bij C-date is het mogelijk om zonder kosten lid te worden. Een profiel aanmaken is gratis, net als het toevoegen van foto’s en het verder invullen van je datingprofiel. Je kunt zien wie ‘online’ is, nieuwe leden ontdekken en je contactsuggesties inzien – allemaal gratis. Wat je echter niet kunt is het bekijken van de profielfoto’s van de andere leden, deze zijn wazig gemaakt. En daarnaast kun je ook geen berichten versturen of lezen. Daarvoor is een Premium lidmaatschap nodig. Dit zijn alle functies van het gratis lidmaatschap bij C-date:

 • Registratie
 • Profiel aanmaken
 • Foto’s toevoegen
 • Zoekcriteria instellen
 • Nieuwe en Online profielen bekijken
 • Contactsuggesties
 • Profielen bekijken
 • Wazige hoofdfoto’s bekijken

Bekijk het beste alternatief

Premium

Zoals hierboven al staat vermeld kun je je geheel gratis en vrijblijvend aanmelden bij C-date. Echter, dan kun je nog geen gebruik maken van alle functies die de datingsite te bieden heeft. Als je onbeperkt toegang wilt hebben tot alle functies zul je daarom een betaald lidmaatschap moeten afsluiten. C-date noemt dit Premium.

Je kunt kiezen uit verschillende Premium lidmaatschappen die elk een aantal voordelen hebben: je kunt berichten lezen en sturen, foto’s bekijken van andere gebruikers, en bij een volledig lidmaatschap kom je bovendien mogelijk in aanmerking voor de succesgarantie. Dit is een overzicht met de verschillen tussen het gratis lidmaatschap en Premium.

GratisPremium
E-mail berichten ontvangenJaJa
Bekijken wie je profiel heeft bezochtJaJa
Type definiërenJaJa
Foto’s uploadenJaJa
Berichten ontvangenJaJa
Contactsuggesties ontvangenJaJa
Eigen profiel makenJaJa
Verzonden berichten altijd leesbaarJaJa
Ongelimiteerde toegang tot berichten (>24 uur)NeeJa
Ongelimiteerde toegang tot matches (>24 uur)NeeJa
Contacten aan Favorieten toevoegenNeeJa
Contacten en berichten bewarenNeeJa
Gehele galerijen bekijkenNeeJa
Foto’s bekijkenNeeJa
Volledige profielen bekijkenNeeJa
Berichten versturen en lezenNeeJa

Prijzen

De prijzen voor een Premium lidmaatschap zijn maandprijzen en worden goedkoper naar gelang je meer maanden neemt. Betalen kan in een beveiligde omgeving binnen de website met creditcard en PayPal als de voornaamste betaalmethodes. Wil je gebruik maken van de berichtenfunctie en alle foto’s zonder blur zien? Het Premium lidmaatschap is beschikbaar in periodes van 3, 6 en 12 maanden.

 • 3 maanden voor € 119,70 (€ 39,90 p/m)
 • 6 maanden voor € 179,40 (€ 29,90 p/m)
 • 12 maanden voor € 238,80 (€ 19,90 p/m)

Houdt er rekening mee dat bijna alle abonnementen voor datingdiensten automatisch worden verlengd na de vervaldatum. Dat geldt ook voor het Premium lidmaatschap van C-date. Nadat de vervaldatum is bereikt gaat de nieuwe looptijd voor weer een nieuwe periode. Heb je bijvoorbeeld het 6 maanden lidmaatschap gekozen? Na de 6 maanden wordt hetzelfde bedrag opnieuw afgeschreven, omdat het lidmaatschap automatisch wordt vernieuwd. Iedere keer weer: besef dat goed.

De opzegprocedure van een betaald lidmaatschap

Een van de nadelen van deze datingsite is de moeite die het kost om je abonnement bij C-date op te zeggen. Online is er daar ook veel negatieve kritiek over gekomen, aangezien het vrij lastig blijkt om je abonnement stop te zetten. Er zijn bepaalde termen verbonden aan de opzegging en meestal kan dit alleen schriftelijk geregeld worden. Je moet tenminste 4 weken voor het einde van het lidmaatschap je abonnement opzeggen, anders wordt het namelijk gelijk verlengd met dezelfde periode als het eerdere abonnement. Het abonnement is op elk moment op te zeggen.

c-date app

App en website

Er is niet alleen een website van C-date, maar ook een mobiele versie beschikbaar. Met de app is het nog gemakkelijker om snel singles bij jou in de buurt te vinden die op zoek zijn naar een avontuur. Ook bij de app wordt er streng gecontroleerd op leeftijd en zullen alleen volwassenen boven de 18 jaar worden geaccepteerd. Via de app krijg je iedere dag nieuwe matches, kun je zoeken naar leden die op dit moment online zijn en kun je gebruik maken van een live chat. Ook wordt je privacy goed gewaarborgd en kun je anoniem gebruik maken van de app.

Bekijk het beste alternatief

Betrouwbaarheid van C-date

Aangezien de datingsite speciaal gericht is voor intiem contact, is het van groot belang dat dit ook discreet kan gebeuren. De datingsite garandeert dat je op een anonieme en discrete manier met elkaar kunt communiceren. Om de gegevens te beschermen maakt C-date gebruik van 128-bit SSL encryptie zodat deze niet onderschept kunnen worden via het netwerk waarop je actief bent.

Daarnaast is het platform ook alleen toegankelijk voor leden, dus je profiel zal niet zomaar zichtbaar zijn voor iedereen. Ook worden je gegevens niet aan iedereen getoond, maar alleen aan contactsuggesties. Niet iedereen heeft inzage in je profiel, waardoor je gegevens dus veilig zijn bij C-date.

Over C-date

C-date omschrijft zichzelf als een casual datingsite, wat wil zeggen dat alles vrijblijvend is en zonder verplichtingen. De site is tegenwoordig een van de grootste erotische datingsites in Nederland die ook beschikbaar was op iOS en Android. Daarnaast is het één van de grootste internationale datingapps in deze categorie met meer dan 36 miljoen registraties sinds de oprichting in 2008. Niet verrassend is C-date actief in meerdere landen over verschillende continenten. Omdat C-Date in 2022 niet meer beschikbaar is via de apps is het aantal gebruikers wel sterk afgenomen.

Achter de datingsite zit een bedrijf met de naam Interdate SA dat gevestigd is in Luxemburg. Over het bedrijf zelf is nauwelijks iets bekend, waardoor het een relatief onbekende partij is dat de datingsite beheert. Het is daarentegen wel een geregistreerd bedrijf bij het handelsregister in Luxemburg.
C-date geeft zelf aan dat er dagelijks meer dan 25.000 nieuwe leden zijn en dat er meer dan 10.000 berichten per dag worden verstuurd via de site. Ook stelt C-date dat de kans op slagen met een leuke date 72% is en dat je er aan het juiste adres bent voor een spannend avontuur.

Het is belangrijk om te weten dat anonimiteit erg belangrijk is op C-date en dat je dus anoniem kunt communiceren waarbij je gebruik maakt van bijnamen. Je kunt vervolgens op een veilige, betrouwbare en discrete manier berichten en foto’s uitwisselen met een potentiële date.

cdate

Veelgestelde vragen

Is C-date voor iedereen?

Nee, C-date is een datingapp voor casual daten. Met andere woorden: plezier maken met iemand zonder al het gedoe dat bij een vaste relatie komt kijken. Of dat nu een one-night stand is of een korte affaire in de vorm van friends with benefits: C-date is voor singles (en niet-singles) die geen vastigheid willen. Voor erotische contacten, ondeugende gesprekken of een spannende date; het is allemaal mogelijk.

Is C-date gratis?

Ja, C-date is deels gratis. Zoals vele datingapps zijn de basisfuncties van de datingapp gratis te gebruiken, maar niet allemaal. De functies die nodig zijn om contact te leggen met andere leden zijn echter niet gratis. Het gratis lidmaatschap met is ervoor bedoeld om je de mogelijkheid te bieden om alvast een kijkje te nemen, de singles die er zijn in je op te nemen en te controleren of het platform biedt wat je zoekt. Een betaald lidmaatschap is nodig om van alle functies gebruik te kunnen maken.

Kun je swipen op C-date?

Nee, het is niet mogelijk om te swipen op C-date. Terwijl de populairste datingapps gebruik maken van het swipe-systeem doet C-date het anders. Het stelt andere gebruikers aan je voor op basis van je voorkeuren. Mocht je iemand vinden die interessant lijkt, dan kun je meteen een bericht verzenden – een wederzijdse like is niet vereist om te kunnen chatten.

Is er een minimumleeftijd voor C-date?

Ja, aanmelden bij C-date is alleen mogelijk als je 18 jaar of ouder bent. Gezien het seksuele onderwerp van de app kun je alleen als meerderjarige lid worden. C-date is daardoor beschikbaar voor volwassenen, niet voor minderjarigen. Aan de hand van je geboortedatum bepaalt C-date je leeftijd.

Zijn er vergelijkbare datingapps als C-date?

Ja, een vergelijkbare datingsite is Novamora. De leden van de twee datingplatforms hebben dezelfde doelen en komen op veel vlakken overeen. Daarentegen is C-date wel als app beschikbaar, Novamora niet.

Heeft C-date een website?

Ja, C-date is een multi-platform datingsite. Het is beschikbaar als app op smartphones en tablets (iOS en Android) en als datingsite voor gebruikers die daten via hun pc of laptop. C-date is een van de datingapps die op alle apparaten te gebruiken is.