Christelijk én LGBTQ? Believr dating app legt de connectie

Michael Slender
Door Michael Slender
3 minuten leestijd

Christelijke singles die zich tot de LGBTQ gemeenschap rekenen kunnen zich verheugen. Binnenkort wordt specifiek voor deze doelgroep een dating app gelanceerd met de toepasselijke naam Believr. We hebben Tinder, Grindr en straks ook Believr? Hoewel de app nog niet is gelanceerd, omschrijft Believr zichzelf als een sociale app gericht op ‘een LGBTQ+ christelijke datingcommunity’.

De combinatie van christelijk en LGBTQ lijkt op het eerste gezicht misschien wat tegenstrijdig. Globaal gezien is er echter wel degelijk een grote groep mensen die zich met beiden identificeren. Er zijn passages in de Bijbel die homoseksualiteit veroordelen, maar dat betekent niet er geen christelijke LGBTQ’s zijn. Volgens LGBTQ Nation zijn er in de Verenigde Staten allen al tussen de 6,9 en 8,7 miljoen LGBTQ-Amerikanen die zich ook als christen identificeren.

Waar moeten deze singles terecht als ze iemand zoeken met dezelfde geloofsovertuiging? Grindr, GayRomeo en Scruff zijn niet bepaald geschikte apps voor het vinden van een gelijkwaardige relatie op basis van het geloof. Believr denkt het antwoord te weten. De dating app wil de plek worden waar je als gay Christelijke terecht kunt om iemand te vinden die dezelfde waarden deelt.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Om meer te weten te komen over het doel van de app stelde LGBTQ Nation een aantal vragen aan de makers van de gay dating app. Volgens hen is Believr de app waar mensen terecht kunnen die tussen wal en schip zijn gevallen; te gay voor de christelijk gemeenschap, te christelijk voor de gay gemeenschap. Singles die van de dating app gebruik willen maken hoeven niet christelijk te zijn, iedereen is welkom om de app te gebruiken.

“Ons doel is niet om de LGBTQ+ gemeenschap te verdelen, maar om een platform te bieden voor een specifieke demografie. Net zoals andere apps zijn ontwikkeld voor nichegroepen van de bredere LGBTQ+ gemeenschap,” zeggen de makers van de app. Of Believr een grote dating app zal worden valt nog maar te bezien. Aangezien de christelijke dating app nog niet eens gelanceerd is valt daar nog niets over te zeggen.

Verliefd worden is meer...

... dan toeval. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij gayParship weten ze welke aspecten belangrijk zijn voor een langdurige relatie. Hun matchingsprincipe heeft één doel: het samenbrengen van mensen die bij elkaar passen en samen gelukkig zijn, en dat natuurlijk voor lange tijd. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Deel dit artikel
Geef je reactie