4 alternatieven voor FDating: de vergane glorie van internationaal daten

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
8 minuten leestijd

FDating is een gratis datingsite. Zonder abonnementskosten kun je gebruik maken van alle functies die die site te bieden heeft. De site is internationaal ingesteld, waardoor je personen van over de hele wereld kunt ontmoeten. Toch zitten er ook nadelen aan deze datingsite.

Zo zijn er bijvoorbeeld een hoop inactieve profielen. Ook is de site redelijk verouderd en zitten er andere nadelen aan vast. Met andere woorden: FDating is de vergane glorie van internationaal daten. Daarom bieden we je 4 alternatieven voor FDating: Badoo, InternationalCupid, UkrainDate en RussianCupid.

Wat is FDating?

Als je 100% gratis wilt daten, dan ben je bij FDating aan het juiste adres. Bij aanmelding word je om een paar dingen gevraagd, zoals een tekst voor op je profiel. Je kunt daarna snel beginnen met daten, gratis foto’s bekijken en berichtjes sturen en ontvangen. Het grootste voordeel van FDating is dus dat het helemaal gratis is en dat je je snel kunt aanmelden. Ook is het een wereldwijd netwerk en kun je mensen over de hele wereld ontmoeten.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Hoewel dat aardig aantrekkelijk lijkt voor een datingsite met een internationaal karakter, zitten er ook een aantal nadelen aan deze datingsite. De website heeft namelijk een verouderd design en niet alle functionaliteiten werken even goed. Probeer de website voor een aantal minuten en je ontdekt al snel één van de vele foutjes.

Zo kun je deze website niet op je smartphone gebruiken, wat anno 2020 toch wel echt een vereiste is. Een ander nadeel van FDating is dat je niet kunt filteren op een locatie binnen een land. Je kunt wel kiezen voor Nederland, maar dan niet selecteren op een provincie of stad. Bovendien zijn er een groot aantal profielen inactief. Kortom, genoeg reden om de alternatieven te bekijken.

kaart wereld

4 alternatieven voor FDating

Er zitten dus best een aantal nadelen aan het gebruik van FDating. Wil je toch gebruik maken van een internationale datingsite, dan zijn er gelukkig een groot aantal alternatieven. Online daten is wereldwijd – en dus niet alleen in Nederland – namelijk steeds populairder geworden waardoor er tal van internationaal ingestelde datingsites zijn. Sommige van deze sites zijn heel breed georiënteerd, terwijl anderen focussen op een specifieke doelgroep. Dit zijn 4 alternatieve datingsites voor FDating.

international cupid

1. InternationalCupid

Tegenwoordig zijn er tal van datingsites die zich richten op een speciale doelgroep. Zo zijn er bijvoorbeeld sites waarop je specifiek een Braziliaanse, Russische of Aziatische vrouw kunt ontmoeten. Heb je echter nogal een brede smaak, dan kun je kiezen voor InternationalCupid.

Deze site biedt enorm veel diversiteit en richt zich op het verbinden van mensen. De website is onder andere populair bij reizigers die vaak in het buitenland zijn en daar mensen willen ontmoeten. Daarnaast is deze site ideaal voor mensen die een buitenlandse partner willen vinden, zonder voorkeur voor een specifiek land.

Bekijken op InternationalCupid

Je kunt je gemakkelijk aanmelden bij InternationalCupid door je te registeren met een e-mailadres. Daarna kun je door de profielen scrollen. Je kunt specifieke wensen instellen zoals fysieke kenmerken. Communiceren kan natuurlijk wel iets lastiger worden, maar gelukkig zijn er ingebouwde vertaalapplicaties van Cupid. Hierdoor kun je gemakkelijk met mensen over de hele wereld praten.

ukraine date

2. UkraineDate

Bij vrijwel iedereen is de schoonheid van vrouwen uit Rusland en Oekraïne bekend. Dit laatst genoemde land heeft maar liefst 44 miljoen inwoners en heeft te maken met een vrouwenoverschot. Er zijn daarom behoorlijk veel single Oekraïense vrouwen die op zoek gaan naar een partner in het buitenland. Dit komt niet alleen door het vrouwenoverschot, maar ook door mindere carrièrekansen en slechte leefomstandigheden. UkraineDate is een datingsite die singles uit Oekraïne koppelt met mensen over de hele wereld.

Bekijken op UkraineDate

De datingsite UkraineDate is bedoeld om te daten en singels uit Oekraïne in contact te brengen met singles wereldwijd. Je kunt gemakkelijk een profiel aanmaken en vervolgens op zoek gaan naar een leuke match. Je kunt profielen zoeken via de zoekfunctie, een persoonlijk bericht versturen en met elkaar chatten. Je begint met een standaard lidmaatschap en hoeft dan nergens voor te betalen. Als je echter berichten wilt versturen en meer functionaliteiten wilt hebben, dan kun je kiezen voor een Goud of zelfs een Platina lidmaatschap.

russian cupid

3. RussianCupid

Rusland heeft, net als Oekraïne, te maken met een vrouwenoverschot. Zo waren er in 2012 zelfs 10 miljoen meer vrouwen dan mannen in het land. Er zijn daardoor een hoop Russische vrouwen die op zoek gaan naar een partner in het buitenland. De Russian Cupid-site werkt vrij hetzelfde als bovenstaande datingsites en is gefocust op het leggen van contact tussen Russische singles en singles wereldwijd. Als je een Nederlandse man bent en op zoek bent naar een Russische vrouw of vriendin, dan ben je hier aan het juiste adres.

Bekijken op RussianCupid

Je kunt hier wederom gemakkelijk een profiel aanmaken, foto’s toevoegen en je interesses aangeven. Daarna kun je op zoek naar singles die voldoen aan jouw voorkeuren. Je kunt daarna een standaard interessebericht sturen of kiezen voor een persoonlijk bericht. Wil je gebruik maken van meer functionaliteiten? Kies dan voor een Goud- of Platinalidmaatschap. Je kunt dan met iedereen chatten, berichten ontvangen en versturen en gebruik maken van vertaalmogelijkheden.

badoo

4. Badoo

Het laatste alternatief is een enorm populaire datingsite. Badoo is internationaal en heeft wereldwijd meer dan 340 miljoen leden. Ook in Nederland heeft het al aan populariteit gewonnen. De site is erg toegankelijk door de speelse en luchtige benadering.

Badoo zet zichzelf namelijk op de markt als een sociaal netwerk in plaats van een datingsite. Hierdoor kun je op een laagdrempelige, gratis manier beginnen met daten. Een ander voordeel is dat je niet lang hoeft te wachten op je eerste bericht; door het snel groeiende ledenbestand zul je snel een leuke date vinden.

Je kunt gratis gebruik maken van Badoo en dan berichten sturen naar andere personen. Badoo is een van de betere opties als je niet wilt betalen voor online daten, aangezien je zonder betaald lidmaatschap ook contact kunt leggen met anderen. Als je Badoo wilt gaan gebruiken kun je de app downloaden en snel en gemakkelijk een account aanmaken.

Kies een aantal leuke foto’s, vul een originele profieltekst in en het daten kan beginnen. Wil je gebruik maken van een aantal extra functionaliteiten, dan kun je kiezen voor een betaald lidmaatschap bij Badoo.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Deel dit artikel
Geef je reactie