Home Datingsites 5 tips voor vrouwen die berichten sturen op datingsites

5 tips voor vrouwen die berichten sturen op datingsites

2 minuten leestijd
0
whatsapp

We leven in een tijd van gelijkheid. Vrouwen laten op verschillende manieren zien dat ze gelijk zijn als mannen. De rol van vrouwen op een datingsite is nog altijd wel iets anders dan bijvoorbeeld op het werk. Traditioneel is het nog altijd de man die het eerste bericht verstuurd. Dat hoeft echter niet zo te zijn. Vrouwen mogen net zo goed als mannen de eerste zijn om een bericht te versturen. Deze vijf tips voor vrouwen kunnen je helpen bij het versturen van berichten op online datingsites.

1. Neem zelf het initiatief

Wacht niet tot de leuke man jou een bericht stuurt. Neem zelf het initiatief om het contact te leggen. Mannen kunnen het idee hebben dat een vrouw te hoog gegrepen is waardoor ze geen bericht versturen. Misschien denk jij daar wel anders over. Stuur de man een bericht als het profiel en de foto’s je aanstaan. Veel mannen kunnen het waarderen als een vrouw de eerste stap zet.

2. Stel zelf ook vragen

Probeer niet te veel over jezelf te praten als je in een gesprek bent met een man. Stel zelf veel vragen zodat je een goed beeld hebt van de man. Vraag alles wat je wilt weten. Via het internet is het makkelijker om vragen te stellen dan in het echt. Maak daar gebruik van. Goede vragen om te stellen zijn bijvoorbeeld “Wat zoek je op deze datingsite?” of “Waarom ben je lid op deze datingsite?”. Met deze vragen krijg je een goed idee van de bedoelingen van de man. Als je op zoek bent naar iemand voor een serieuze relatie dan heb je er immers niets aan om je tijd te verdoen aan iemand die op zoek is naar een gratis seksdate.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

3. Blokkeren en rapporteren van mannen

Als er mannen zijn die je berichten sturen terwijl je dat niet wilt dan kun je deze blokkeren op de meeste datingsites. Door de persoon te blokkeren kan deze je geen berichten meer versturen. Het is ook mogelijk om de personen te rapporteren bij de datingsite. Dit is verstandig als de personen grof taalgebruik hebben, je beledigen of bijvoorbeeld bedreigen. Door de personen te rapporteren bij de redactie voorkom je dat anderen lastig gevallen worden. Zo help je andere vrouwen door te voorkomen dat deze ook benaderd worden door dezelfde persoon.

4. Geen interesse? Geen bericht

Het is niet nodig om een man een bericht terug te sturen als je geen interesse hebt. Aangezien vrouwen veel berichten ontvangen kun je immers ook niet op ieder bericht reageren, tenzij je tijd teveel hebt. Over het algemeen komt is het geaccepteerd dat vrouwen niets terugsturen als er geen interesse is. Toch is het mogelijk om een bericht terug te sturen, mocht je dat een fijner gevoel geven. Maak er dan iets kort van zoals “bedankt, maar ik heb geen interesse”.

5. Bepaal je eigen tempo

Je hoeft niet mee te gaan in het tempo van een ander als je vindt dat deze te snel gaat. Het komt vaak voor dat mannen heel snel willen afspreken. Aan de ene kant is snel afspreken tijdbesparend maar aan de andere kant is het ook riskanter. Je weet immers nog niet genoeg over de persoon als je te snel afspreekt. Volg je eigen intuïtie als het aankomt op het afspreken met een man.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Datingsites

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Opzoeknaarjou verwijderen: hoe zeg je je profiel op?

Alle singles die online op zoek gaan naar hun perfecte match hebben hun eigen verlanglijst…