Home Dating 4 tips om minder verlegen te zijn tijdens een date

4 tips om minder verlegen te zijn tijdens een date

2 minuten leestijd
0
gaydar

Online daten is voor iedereen geschikt; zelfs voor verlegen personen. Een bericht sturen naar een andere single is heel wat anders dan iemand aanspreken in het openbaar. Voor verlegen personen is het een makkelijke manier om in contact te komen met andere singles. Als het op een eerste date aankomt dan wordt men echter zenuwachtig en verlegen. Verlegenheid heeft veel te maken met iets “niet durven”. Het goede nieuws is dat je minder verlegen kunt zijn op de eerste date dan je zou denken. Verlegenheid is te camoufleren zodat het niet opvalt. Lees de volgende tips om er wat aan te doen:

1. Niet bang zijn voor afwijzingen

De angst voor afwijzingen weerhoudt veel singles ervan op iemand af te stappen en een gesprek aan te knopen. Deze angst voor een blauwtje lopen is niet reëel. Het gaat immers niet om de ja of nee van de persoon maar ook het zelfvertrouwen dat je ermee wint. Je leert ook wat werkt en wat niet. Dit is niet alleen goed voor je zelfvertrouwen maar ook voor je zelfkennis. Je weet pas hoe het is als je het geprobeerd hebt. Hoe vaak het ook een afwijzing betekent, het hoeft maar één keer raak te zijn.

2. Aandacht op de ander

Het gesprek met een date is voor veel verlegen personen een moeilijk punt. Als je verlegen bent dan ben je meer met jezelf bezig dan met de ander. Het probleem is dat je teveel nadenkt. Hoe zie ik eruit? Vind hij of zijn me wel leuk? Voorkom dat je teveel met jezelf bezig bent door de aandacht op de ander te leggen. Hoe je dat doet? Stel vragen. Laat je interesse in de ander merken en stel vragen aan de persoon. Door vragen te stellen en erop te reageren voorkom je dat je teveel bezig bent met jezelf. Als je niet wet wat je moet vragen tijdens een date dan hebben we deze handige lijst met vragen opgesteld die je kunt gebruiken tijdens je eerste date.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

3. Oefening baart kunst

Alles in het leven wat je doet wordt makkelijker als je het vaker doet. Dit is ook het geval met daten. Toen we jong waren moesten we op een gegeven moment leren fietsen. Dit ging ook niet meteen automatisch, alsof we het al jaren deden. Door te oefenen werd je er beter in zodat je er nu niet eens meer over hoeft na te denken hoe het ook alweer moet. Hoe vaker je het doet, hoe beter je erin wordt. Oefen om minder verlegen te zijn door te daten met iemand die je kent. Boots de situatie van een date na en speel het datingspel om het te oefenen. Je leert dan ook wat je verkeerd doet en wat je kunt doen om minder verlegen te zijn.

4. Accepteer het

De ene persoon is van nature snel verlegen terwijl de ander altijd extravert en brutaal is. Dat is nu eenmaal hoe je als persoon bent. Door te accepteren dat je verlegen bent in bepaalde situaties zorgt ervoor dat je meer zelfvertrouwen krijgt. Er zijn veel mannen en vrouwen die het waarderen als iemand verlegen is. Sommigen vinden het zelfs lief of schattig. Er is niets om je voor te schamen. Door aan jezelf te blijven werken kun je beetje bij beetje verbeteren zodat je minder snel verlegen bent.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Hoe je de vonk laat overslaan tijdens je dates

Een klein beetje passie van beide kanten kan het verschil maken tussen een leuke en een le…