Lapdance: wat is het en hoe geef je het?

Jay
Door Jay
10 minuten leestijd

Als je ook maar een klein beetje pit in je hebt, dan ben je altijd op zoek naar manieren om je leven op sensueel vlak iets meer vuur te geven. Daarvoor bestaan gelukkig een hele waslijst aan mogelijkheden en één van de opties is laagdrempelig en ook nog eens lekker speels: de lapdance.

Een lapdance kan je relatie nou eenmaal net wat spannender maken. En het mooie is dat íedereen het kan, zolang je je maar prettig voelt bij je lichaam en je bewegingen. Volop reden dus om het met je te hebben over wat een lapdance precies inhoudt en waar je allemaal aan moet denken als jij je partner wilt verwennen.

Wat is een lapdance precies?

Een lapdance is een erotische dansvoorstelling waarbij de danseres naakt, topless of schaars gekleed is, afhankelijk van het beleid van de club of de regels die de danser zelf maakt. Hoewel lapdances doorgaans door vrouwen worden uitgevoerd kan het ook de man zijn die de dans uitvoert. Bij full-contact lapdances kan de danser vergaand contact hebben met de ontvanger, zoals het “grinden” of “twerken” van het lichaam tegen dat van de ander.

Dating vol passie?

novamora"Laat je VERLEIDEN tot een pittige date: Novamora is dé datingsite voor singles en stellen die op zoek zijn naar spanning en avontuur."

Privé of zakelijk

Lap dances kunnen worden aangeboden in een privé setting, bijvoorbeeld thuis, of als zakelijke dienst, bijvoorbeeld in een stripclub. Ook kunnen de lap dances, in het geval van een club, plaatsvinden in een VIP-kamer of een aparte kamer voor betalende klanten. In veel clubs wordt de duur van een lapdance gemeten aan de hand van de lengte van het nummer dat wordt gespeeld.

De kosten voor lapdances variëren aanzienlijk en kunnen flink oplopen. We raden altijd aan om vooraf tot overeenstemming te komen over de prijs, indien je als klant een club bezoekt waar een lapdance wordt aangeboden.

Een lapdance is geen striptease

Ook moet er goed worden beseft dat een lapdance niet hetzelfde is als een striptease. Een striptease staat namelijk voor het ontdoen van je kleding totdat de stripper gedeeltelijk of volledig naakt is. De toeschouwer kijkt daarbij van een afstand toe. Bij een lapdance is er wel lichamelijk contact en in dit geval kan de uitvoering gepaard gaan met het wel of niet uittrekken van kleding. Noch bij een lapdance, noch bij een striptease is er seksueel contact.

Vaak is het verwachtingspatroon van de opgewonden ontvanger echter wel dat er seksueel contact zal volgen. Zowel een lapdance als een striptease kunnen deel zijn van het voorspel naar het uiteindelijke fysieke contact, maar dat is bij een betalende dienst niet de standaard.

Regels

Het onderscheid tussen een (1) lapdance, (2) stripact, en (3) seksueel contact is een hele belangrijke om te maken, omdat deze drie dingen misschien wel met elkaar gerelateerd zijn, maar uiteindelijk toch heel anders zijn. Voor lapdansers zijn er dan ook duidelijke regels voor de uitvoerder, die vaak bij de, door verlangen gedreven, ontvanger een stuk minder duidelijk kunnen zijn.

De meeste regels gaan in op de betastingen met de handen of andere lichamelijke aanrakingen. De danser of danseres raakt de ontvanger doorgaans wel aan, terwijl dat andersom niet altijd wordt gewaardeerd. Hiermee duiden we vooral op lapdances die in een club wordt uitgevoerd, maar ook als de dans wordt uitgevoerd tussen twee partners kunnen er ongeschreven regels zijn — al dan niet om de ander te teasen.

novamora
Casual chat tip: Novamora
  • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
  • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

lapdance vrouw

Hoe wordt een lapdance gegeven?

Voor de volgende onderdelen gaan we ervan uit dat de lapdance wordt aangeboden in een privésetting waarbij de danser en ontvanger elkaar kennen. Hoewel de handelingen ook door een man kunnen worden uitgevoerd, zijn het in de meeste gevallen vrouwen die een lapdance uitvoeren. Voorop staat dat er plezier is en dat je je als danser(es) comfortabel voelt met je lichaam en de handelingen die je uitvoert.

Voel jij je niet comfortabel? Dan is de dans ook niet sexy. Accepteer jezelf daarom zoals je er lichamelijk uitziet, want elke vrouw kan een waanzinnige lapdance geven, zolang je maar de juiste instelling hebt. Het is tijd om je begeerd en verleidelijk te voelen en je sensuele geest op de vrije loop te laten. Laat de rem los. Om tot de ultieme lapdance te komen, zul je aan de volgende punten moeten denken:

Kleding

Draag sexy kleding. Doe een setje aan waarin je je prettig voelt, maar waarin ook de meest aantrekkelijke punten van je lichaam worden benadrukt. De kleding moet ook makkelijk uit te trekken zijn, als dat het doel is van de act natuurlijk. Meestal wordt voor lingerie en een minirokje gekozen, maar ook hoge hakken mogen niet ontbreken. Die maken je benen langer… en daar houden mannen van.

Muziek

Een lapdance voer je zelden uit zonder dat je dans muzikaal begeleid wordt. Er moet namelijk wel een ritme zijn waarop je je kunt bewegen, want anders kan het wat ongemakkelijk worden met alle stilte. Bovendien zijn er maar weinig dansen die zonder muziek worden uitgevoerd en dat geldt ook voor de lapdance.

Zorg er daarom voor dat je van tevoren oefent met muziek en volg de ritme, tempo, en duur van de muziek. Als je een liedje hebt van 3 minuten, zorg dan dat je dans daarop aansluit. Heb je meer in petto voor je partner? Pik dan meerdere nummers uit. Een aantal liedjes die, wat ons betreft althans, perfect zijn voor een sensuele lapdance zijn:

Bewegingen

Uiteindelijk gaat het allemaal om de combinatie van bewegingen en muziek waarbij je partner zoveel mogelijk wordt opgewonden en waarbij je zelf ook tot voldoening komt. Vaak worden lapdances uitgevoerd in een privésfeer als onderdeel van het voorspel. Om dit voorspel nog net even iets pikanter te maken tijdens je lapdance raden we je het volgende aan:

Plaag je partner

Breng je lichaam dicht naar het lichaam van je partner en breng het tegen dat van hem aan. Doe hetzelfde met je gezicht en breng je mond naar zijn lichaam toe, zonder daarbij een volledige zoen te geven. Geef ‘m alleen een kleine kus en laat hem naar meer verlangen.

Aanraken en afkappen

Daarmee komen we ook uit bij het aanraken en afkappen, want duw je partner maar eens flink tegen een stoel aan en ga maar voor ‘m staan. Zorg er daarbij voor dat jullie elkaars lichamen niet aanraken. Wees sensueel, sluit zijn ogen, sluit jouw ogen. Doe alsof jullie de liefde bedrijven, maar ga niet te ver. Het is en blijft uiteindelijk wel een dans.

Video: hoe geef je een lapdance (18+)

Andere handige tips

Los van de dans zelf zijn er ook andere omgevingsfactoren die ervoor kunnen zorgen dat je act nog beter wordt. Een aantal tips die je helpen om het maximale uit je dans te halen, zijn:

  • Pal een goede stoel: die stoel waar we het eerder over hadden? Die moet wel stevig zijn, want als je een krakkemikkig ding erbij pakt, kan het finaal mis gaan. En met een beetje pech kan deze er ook voor zorgen dat jullie geblesseerd raken. Pak een stoel met een stevig zitvlak, stevige poten, en een rugleuning die hoog en even stevig is.
  • Dim de lichten: heb je eenmaal een goede stoel, dan is het belangrijk om de lichten te dimmen. Het maak de lapdance een stuk sexyer als het licht niet zo fel is. De lampen in huis kunnen worden gedimd door de stand van de lamp zelf en mocht dat niet mogelijk zijn, dan kun je er altijd een doek of handdoek overheen liggen. Kaarsen doen het ook altijd goed. Het licht moet je lichaam nog aantrekkelijker maken.
  • De kracht van gezichtsuitdrukking: er zijn weinig dingen sexyer dan een zelfverzekerde gezichtsuitdrukking en je sterkste punt zou de blik in je ogen moeten zijn terwijl je de moves uitvoert. Straal net zoveel zelfverzekerdheid als verlangen uit.
  • Blinddoek je partner: vastboeien kan uiteraard ook en het doel bij beide is om het allemaal net even iets spannender te maken. Jullie moeten elkaar wel volledig vertrouwen om elkaar vast te kunnen binden, dus doe dit niet bij iemand die je amper kent. Wedden dat je partner helemaal wild wordt van verlangen?

Je bent niet de enige...

... die zich afvraagt wat de meest sexy datingsite is. Avontuur, passie en een beetje pittig: wist je dat je ergens discreet en anoniem kunt daten? Er is één datingsite waar dat allemaal kan: Novamora is het geheime online plekje voor de avontuurlijke dater. Nieuwsgierig waarom deze Nederlandse datingsite zo snel in ledenaantal is gegroeid?

Deel dit artikel
Geef je reactie