Wanneer verlaat een man zijn vrouw voor een ander?

Thomas Lammers
Door Thomas Lammers
12 minuten leestijd

In de moderne tijd loopt één op de drie huwelijken op de klippen. En dat is nog maar het topje van de ijsberg als we denken aan alle niet-officiële relaties die ook uit elkaar vallen. Het lijkt erop dat het traditionele idee van ’tot de dood ons scheidt’ steeds meer vervluchtigt, waarschijnlijk als gevolg van de afnemende invloed van de kerk.

In vroegere tijden leek het alsof iedereen in de kerk trouwde, en een huwelijk werd beschouwd als een onverbrekelijke verbintenis, ongeacht wat er gebeurde. Maar tegenwoordig is de drempel om een relatie of huwelijk te beëindigen veel lager. En het is niet ongebruikelijk geworden dat een man ervoor kiest om zijn vrouw te verlaten voor een ander.

Wanneer hij zijn vrouw verlaat voor een ander

Wanneer een man vreemdgaat, en zijn vrouw nog niet op de hoogte is, kan de situatie complex en emotioneel beladen zijn. Zijn beslissing om zijn vrouw al dan niet te verlaten voor zijn affairepartner hangt af van verschillende factoren. Zijn persoonlijke overtuigingen, gevoelens en de omstandigheden spelen allemaal een rol. Dit zijn enkele veelvoorkomende scenario’s die mannen kunnen ervaren. Het zijn de typische situaties waarin ze voor de keuze komen te staan om hun vrouw te verlaten of het stoppen/voortzetten van de affaire.

#1 Populair voor Affaires

second love"Willen we niet allemaal weer de spanning ervaren? De nieuwigheid voelen en aandacht krijgen? Discretie en anonimiteit zijn gegarandeerd op Second Love."

Scenario 1: Spijt en berouw

In sommige gevallen beseft de man dat zijn affaire een fout was en een slechte keuze. Hij kan berouw voelen over zijn ontrouw en beseffen dat hij zijn vrouw liefheeft en de relatie wil behouden. In dit geval is de kans groot dat hij zijn affaire zal beëindigen en zich volledig zal concentreren op het herstellen van zijn huidige relatie. Hij kan besluiten om eerlijk te zijn tegen zijn vrouw, hoewel dit kan leiden tot het einde van hun relatie.

Scenario 2: Tweestrijd

Soms raakt een man verstrikt in een innerlijke strijd tussen zijn huidige relatie en de affaire. Hij kan gevoelens hebben voor zowel zijn vrouw als zijn affairepartner en worstelen met zijn keuze. Het gevolg? Een periode van verwarring en onzekerheid. Hij kan proberen beide relaties in stand te houden, wat het alleen maar lastiger maakt. Uiteindelijk zal hij moeten kiezen: zijn vrouw verlaten of de affairepartner vaarwelzeggen.

Scenario 3: Onbevredigde relatie

Als de man zich al langere tijd ongelukkig voelde in zijn huwelijk en de affairepartner hem de aandacht, genegenheid en passie biedt die hij in zijn relatie miste, kan hij geneigd zijn om zijn vrouw te verlaten. Hij kan tot de conclusie komen dat zijn huwelijk niet langer houdbaar is. In dit geval kan hij besluiten om met zijn affairepartner een nieuwe relatie te beginnen.

Scenario 4: Geheimhouding

In sommige gevallen kan een man ervoor kiezen om zijn affaire verborgen te houden en zowel zijn vrouw als zijn affairepartner te blijven zien. Dit kan maanden of zelfs jaren doorgaan zonder dat zijn vrouw erachter komt. De kans op het verlaten van zijn vrouw voor de affairepartner in dit scenario kan afhangen van hoe tevreden hij is met zijn huidige levensstijl en de risico’s die hij bereid is te nemen.

De beslissing om zijn huidige relatie voort te zetten of te beëindigen is uiterst persoonlijk en complex. Het hangt af van de individuele omstandigheden waarmee hij te maken heeft, zoals kinderen en een koophuis. Zijn gevoelens spelen mee en de gevolgen voor andere betrokkenen.

Waarom verlaat een man zijn vrouw?

Het antwoord is in het algemeen net zo divers als de menselijke relaties zelf. Soms is het een kwestie van onverenigbare verschillen die uiteindelijk ondraaglijk worden. Anderen zullen beweren dat ze hun soulmate hebben ontmoet, wat hun beslissing om te scheiden heeft geïnspireerd. En laten we eerlijk zijn, soms is het gewoon een kwestie van ‘het gras is groener aan de overkant’.

novamora
Casual chat tip: Novamora
  • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
  • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

Het belangrijkste is om te onthouden dat relaties complex zijn en dat er geen one-size-fits-all antwoord is op de vraag wanneer een man zijn vrouw voor een ander verlaat. Het kan een moeilijke keuze zijn, met emotionele wervelwinden en conflicten. Maar in deze moderne tijden hebben mensen meer vrijheid dan ooit om hun eigen pad te kiezen als het gaat om liefde en relaties.

11 redenen waarom hij zijn vrouw kan verlaten

Er zijn tal van redenen waarom een man ervoor kiest zijn vrouw te verlaten. Of hij nu wel of niet een affaire heeft, de staat van zijn huidige relatie is cruciaal. Het is belangrijk te begrijpen dat dit niet altijd een gemakkelijke beslissing voor hem is. Toch zijn er enkele veelvoorkomende redenen.

1. Verliefd op een ander

Liefde is een complexe emotie die we niet altijd kunnen sturen. Terwijl je je uiterste best doet om je partner gelukkig te maken, kan het gebeuren dat je plotseling verliefd wordt op iemand anders, misschien wel een collega of iemand die je net hebt leren kennen. Het is een emotionele achtbaan, en het omgaan met de overweldigende gevoelens en hormonen die hierbij vrijkomen, kan een echte uitdaging zijn.

Mannen die hierdoor worden overvallen, kunnen proberen hun gevoelens onder controle te houden. Maar in de praktijk is dat vaak gemakkelijker gezegd dan gedaan. Verliefd worden op een ander is dan ook een van de meest voorkomende redenen waarom een man zijn vrouw verlaat.

2. Kinderwens

Een andere factor die een rol speelt, heeft te maken met de kinderwens. Dit kan twee kanten op gaan. Een man die graag kinderen wil en zijn vrouw niet, of andersom. Als beide partners sterk verschillende standpunten hebben over het krijgen van kinderen, kan dit uiteindelijk tot een breuk leiden. Daarbij komt nog dat mannen doorgaans op latere leeftijd nog vader kunnen worden, terwijl voor vrouwen deze mogelijkheid meestal beperkter is, vooral na de leeftijd van 45 jaar.

Het gebeurt ook dat hij een ‘tweede leg’ begint. Hij heeft al volwassen kinderen en begint dan een relatie met een (vaak veel jongere) vrouw die nog graag kinderen wil. Hieruit kunnen dan één of meer kinderen voortkomen die aanzienlijk jonger zijn dan de kinderen uit zijn eerste huwelijk.

3. Verlangen naar meer intimiteit

Een andere reden waarom mannen hun partner kunnen verlaten, heeft te maken met een tekort aan intimiteit. Het lijkt erop dat mannen over het algemeen een grotere behoefte aan seks hebben dan vrouwen. Als zij thuis niet de bevrediging vinden die ze zoeken, kan dit voor sommigen een reden zijn om buiten de relatie naar bevrediging te zoeken.

Dit kan leiden tot af en toe vreemdgaan, maar het kan ook resulteren in een serieuze buitenechtelijke relatie. Vooral in dit laatste geval kan het uiteindelijk leiden tot het verlaten van de vrouw voor een nieuwe liefde.

4. Verschillen in interesses

Een andere factor die een rol kan spelen, is het verschil in interesses tussen partners. In het begin van een relatie lijken deze verschillen vaak niet belangrijk. Liefde overwint immers alles. Maar als er in een relatie weinig tot geen gedeelde interesses zijn, kan dit uiteindelijk de relatie onder druk zetten.

Als je nooit iets samen met je partner onderneemt, zelfs al is het maar samen naar hetzelfde tv-programma kijken, kan dit uiteindelijk leiden tot emotionele afstand en zelfs tot het beëindigen van de relatie.

5. Verschillen in levensdoelen

Wanneer je levenspad en doelen niet meer gelijklopen met die van je partner, kan het voelen alsof je op een kruispunt staat. Je wilt bepaalde dingen bereiken, maar je partner heeft andere prioriteiten. Dit verschil in levensdoelen kan leiden tot een breuk, omdat beiden zoeken naar verschillende wegen om de dromen te verwezenlijken.

6. Gebrek aan emotionele verbinding

Een relatie draait volledig op de emotionele verbondenheid. Als hij merkt dat de diepe connectie tussen hem en zijn vrouw vervaagt, kan dat een pijnlijke en frustrerende ervaring zijn. Het verlangen naar diepe emotionele betrokkenheid kan een reden zijn waarom hij besluit te vertrekken, in de hoop elders een sterkere band te vinden.

7. Problemen met communicatie

Communicatie is de levensader van elke relatie. Als gesprekken vastlopen en je merkt dat je steeds vaker langs elkaar heen praat, kan dat tot grote frustratie leiden. Soms lijkt het alsof je gewoon niet op dezelfde golflengte zit, wat kan resulteren in een groeiende kloof. Dit kan voor een man de reden zijn om zijn vrouw te verlaten.

8. Familiare spanningen

Het spreekwoordelijke “schoonfamilieprobleem” is geen onbekende in relaties. Wanneer spanningen met de familie van je vrouw ondraaglijk worden, kan dat leiden tot een onoverkomelijke kloof. Het verlangen naar een leven zonder deze constante wrijving kan een reden zijn om de relatie te beëindigen.

9. Vreemdgaan

Het verraad van vreemdgaan kan diepe wonden slaan in een relatie. Als hij niet trouw is geweest en zijn vrouw komt erachter, dan kan hij gedwongen worden het huis te verlaten – en zijn vrouw. Vreemdgaan komt hard aan. Het vertrouwen kan onherstelbaar zijn geschonden, wat een doorslaggevende factor kan zijn om zijn vrouw te verlaten. Zelfs als zijn vrouw nog samen verder wil gaan.

10. Gebrek aan waardering en erkenning

Het verlangen naar waardering en erkenning voor je inspanningen in de relatie is volkomen natuurlijk. Als hij het gevoel heeft dat hij in de schaduw staat en niet de erkenning krijgt die hij verdient, kan dat ertoe leiden dat hij uiteindelijk de relatie verlaat.

11. Midlifecrisis

De beroemde midlifecrisis kan mannen soms doen twijfelen aan hun keuzes in het leven. Dit kan leiden tot drastische veranderingen. Een van die veranderingen is het beëindigen van een langdurige relatie om een nieuw begin te maken.

Flirten niet alleen voor...

... singles? De meningen zijn verdeeld. Of je het nu goedkeurt of niet: een tweede liefde, avontuur en passie zijn met één tik op de virtuele knop binnen handbereik. Dankzij het oer-Hollandse Second Love kan dat bovendien in je eigen taal en niet op een schimmige datingsite uit het buitenland. Nieuwsgierig hoe het eraan toegaat op zo’n vreemdgaan datingsite?

Deel dit artikel
Geef je reactie