Home Vreemdgaan Wanneer verlaat een man zijn vrouw voor een ander?

Wanneer verlaat een man zijn vrouw voor een ander?

6 minuten leestijd
0
wil hij me niet meer

Tegenwoordig loopt één op de drie huwelijken stuk1. Dan hebben we het nog niet over de relaties van mensen die niet officieel met elkaar getrouwd waren. Het principe dat mensen tot de dood bij elkaar blijven vervaagt steeds meer, waarschijnlijk het gevolg van de ontkerkelijking.

Vroeger trouwde “iedereen” in de kerk en werd zo’n verbintenis beschouwd voor het leven, wat er ook gebeurde. Tegenwoordig is de drempel om een relatie of huwelijk te verbreken veel lager en komt het geregeld voor dat een man zijn vrouw verlaat voor een ander.

De redenen: waarom?

Zoals je kunt begrijpen zijn er talrijke redenen te bedenken waarom een man zijn vrouw verlaat voor andere vrouw. Als de verliefdheid over is dan hoeft dit nog niet direct te berekenen dat een man zijn vrouw verlaat, al helemaal niet voor een ander. Toch zijn er veel mannen die dit wel doen en daar zijn een aantal veelvoorkomende redenen voor.

#1 Populair voor Affaires

second love"Met Second Love is het bijna ONMOGELIJK om GEEN affaire te vinden."

Bekijk waar dit toe leidt
  • ✅ Dating
  • ✅ Liefde
  • ✅ Seks

Verliefd op een ander

Verliefdheid is niet iets dat we zelf volledig in de hand hebben. Terwijl je er alles aan doet om je geliefde gelukkig te maken kun je plotseling verliefd worden op een collega of iemand die je leert kennen. Het is vervolgens uiterst moeilijk om met de vrijkomende hormonen in je lichaam om te gaan. Mannen die dit meemaken kunnen proberen te verliefdheid te stoppen maar in de realiteit is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Verliefd worden op een ander is dan ook de meest voorkomende reden dat een man zijn vrouw verlaat.

“Happy wife, happy life?”

Kinderwens

Een andere reden waarom een man zijn vrouw kan verlaten heeft te maken met de kinderwens. Dit kan twee kanten op werken. Een man die graag kinderen wil en zijn vrouw niet, of andersom. Als beide partners sterk van mening verschillen over de vraag of er wel of geen kinderen moeten komen kan dit uiteindelijk leiden tot een relatiebreuk. Daarbij speelt natuurlijk mee dat een man ook op latere leeftijd nog vader kan worden, voor vrouwen is die mogelijkheid toch meestal wel verkeken als ze de 45 zijn gepasseerd.

Het komt ook voor dat een man aan een “tweede leg” begint. Hij heeft dan al volwassen kinderen en begint een relatie met een (vaak veel jongere) vrouw die nog graag kinderen wil en krijgt vervolgens nog één of meer kinderen die een stuk jonger zijn dan die uit zijn eerste huwelijk.

Meer behoefte aan seks

stiekem vreemdgaanEen reden waarom een man zijn partner verlaat ligt soms in een gebrek aan seks. Het lijkt zo te zijn dat mannen over het algemeen meer behoefte aan seks hebben dan vrouwen. Als die mannen dat thuis niet genoeg krijgen is dat voor sommigen aanleiding om vertier buiten de eigen relatie te gaan zoeken2.

Dit kan resulteren in zo af en toe vreemdgaan maar het kan natuurlijk ook gebeuren dat een man een serieuze buitenechtelijke relatie met iemand begint. En vooral in dat laatste geval kan het er op uitdraaien dat een man zijn vrouw uiteindelijk verlaat voor zijn nieuwe liefde.

Verschillen in interesses

Een andere reden waarom een man bij zijn vrouw weggaat kan zijn dat de interesses toch wel ver uit elkaar liggen. Als je verliefd wordt dan is alles leuk en maakt het niet uit dat de één van klassieke muziek houdt en de ander van popmuziek, of dat de één graag films kijkt en de ander liever naar sport. Maar als er tussen twee partners niet of nauwelijks gezamenlijke interesses zijn dan kan dit uiteindelijk de relatie opbreken.

Als je nooit iets samen met je partner doet, al is het maar samen naar hetzelfde programma op tv kijken, dan kan dit uiteindelijk leiden tot verwijdering.

Hoe vind je een getrouwde man?

vreemdgaanHet is als vrouw niet verstandig om per definitie op zoek te gaan naar een relatie met een getrouwde man. De kans dat je die ooit voor jezelf zal hebben is niet heel groot. Je kunt dus beter op zoek gaan naar “een man” en niet specifiek naar een man die een relatie heeft, of dat nu een officieel huwelijk is of niet. Er zijn wel websites waar getrouwde mensen op zoek gaan naar een spannend avontuurtje. Secondlove is de bekendste, vanwege de controversiële radiospotjes.

Datingsites gericht op vreemdgaan

Behalve het bekende Secondlove zijn er meer websites die gericht zijn op vreemdgaan. Deze websites wekken de suggestie dat je daar snel en gemakkelijk een dame kunt scoren voor een onenightstand. De vreemdgaan datingsites richten zich specifiek op de groep mensen die een relatie hebben maar daarnaast nog wat extra’s willen; of dat nu spanning is, aandacht of het vervullen van behoeftes. Dit zijn de datingsites voor affaires die in Nederland het populairst zijn:

Seksdatingsites

Wees op je hoede als je een account aanmaakt op dit soort websites. Vaak werken ze met fictieve profielen. Dit zijn profielen van niet-bestaande personen. Je kunt er wel mee chatten, maar afspreken zal er echt niet in zitten. Sterker nog, het enige doel is om je zoveel mogelijk betaalde berichten te laten versturen, want dit betekent immers inkomsten voor de eigenaar van de website. Laat je dus niet verleiden om je op zo’n datingsite aan te melden en handenvol geld uit te geven voor een date die er zeer waarschijnlijk nooit gaat komen. Als je toch je heil wilt zoeken op een seksdating website kies dan één van de seksdating sites die aangeven geen fictieve profielen te gebruiken.

Deze seksdating websites geven aan geen fictieve profielen te gebruiken.

Als je al via internet op zoek wilt naar seks, dan kun je beter kiezen voor één van de bovenstaande websites. Dan is de kans in ieder geval groter dat als je contact krijgt, dat dit met een bestaand persoon is en dat de berichten niet worden verstuurd door een ietwat verveelde medewerker van een website die alleen op geld uit is.

Affaire met een getrouwde man

Voor sommige vrouwen hebben getrouwde mannen een hoge aantrekkingskracht. Ze hebben kennelijk het gevoel dat ze hebben “gewonnen” als ze zo’n man zo ver krijgen dat hij bij zijn vrouw weggaat en voor haar kiest. Maar in heel veel gevallen gebeurt dat niet. En als het al gebeurt is het nog maar de vraag of de relatie stand houdt als je hem uiteindelijk hebt “veroverd”.

Bonnie Tyler zong er in de jaren 80 van de vorige eeuw een toepasselijk liedje over, “The World is Full of Married Men”3. De strekking van het liedje is dat een man die een buitenechtelijke relatie begint zijn vriendin van alles belooft. Zodra zijn scheiding erdoor is, dan zal hij met jou trouwen, want hij voelt zich zo jong en gelukkig bij jou en zijn huwelijk stelt niets meer voor. Maar uiteindelijk pakt het toch anders uit.

“And he walks out of your life, to go home to his wife, ‘cause he’s a married man”.

Het is voor vrouwen die willens en wetens een relatie met een getrouwde man beginnen dus wijs om er nog eens goed over na te denken. Is het echt wat ze willen en willen ze het risico lopen alsnog gedumpt te worden? Het is immers altijd mogelijk dat de minnaar uiteindelijk toch voor zijn vrouw en gezin kiest.

De risico’s voor de getrouwde man

vrouw stilWanneer je als getrouwde man een relatie begint met een andere vrouw is dat niet zonder risico’s. Je minnares heeft vaak al snel de nodige troeven in handen. Dit is een reeel risico waar je als man mee te maken krijgt. Je begeeft je in een kwetsbare situatie waar anderen misbruik van kunnen maken. Ze kan je “erin luizen” door zwanger te raken. Ze stelt je in zo’n geval voor een voldongen feit: Er zal een kind geboren worden waarvan jij de vader bent en dat dus deel zal gaan uitmaken van je leven. Je komt er dan in de meeste gevallen niet onderuit om je affaire aan je vrouw op te biechten.

Het komt overigens ook voor dat zo’n vrouw daadwerkelijk zwanger raakt, maar dat jij niet eens de vader bent van het kind. De zwangerschap wordt dan puur als chantagemiddel om jou ertoe te bewegen om voor je minnares te kiezen en je huwelijk op te geven.

Let op beeldmateriaal

Niet alleen een ongeplande zwangerschap kan een chantagemiddel zijn. Veel mannen laten zich gemakkelijk verleiden om pikante foto’s te sturen via hun mobiele telefoon. Heel spannend en opwindend zo lang jullie het nog leuk hebben. Maar het wordt een ander verhaal als je de buitenechtelijke relatie wilt verbreken en je minnares dreigt om die pikante foto’s naar je vrouw te sturen.

Maar ze kan er natuurlijk ook nog voor kiezen om dit soort beelden op internet te zetten. Dan zal niet alleen je vrouw ze onder ogen krijgen maar wellicht ook familie, vrienden en collega’s. Het is dus echt verstandig om uit te kijken wat je uitwisselt via chatdiensten op je mobiele telefoon.

Flirten niet alleen voor...

... singles? De meningen zijn verdeeld. Of je het nu goedkeurt of niet: een tweede liefde, avontuur en passie zijn met één tik op de virtuele knop binnen handbereik. Dankzij het oer-Hollandse Second Love kan dat bovendien in je eigen taal en niet op een schimmige datingsite uit het buitenland. Nieuwsgierig hoe het eraan toegaat op zo’n vreemdgaan datingsite?

Bezoek Second Love
Laad meer artikelen
Laad meer in Vreemdgaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Soorten affaires: 6 verschillende situaties waarin een affaire ontstaat

Als je het slachtoffer bent geworden van een affaire, dan vraag je je af hoe dat in hemels…