Vriendengroep activiteiten: 30 dingen om te doen met vrienden

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
17 minuten leestijd

Tijd doorbrengen met je vrienden is essentieel om verbonden te blijven. Ze geven een boost voor je stemming en de zorgen die je hebt kunnen ze in een oogwenk wegnemen. Er zijn echter ook momenten waarop je het gevoel hebt dat er niets nieuws te beleven valt met je vrienden. Misschien kies je er daarom wel voor om thuis naar het scherm te staren en helemaal niets met je vrienden te doen. Maar moet je in zo’n scenario thuis zitten en niets doen? Het antwoord is nee, want er is nog veel te doen met je vriendengroep dan je zou denken.

Van de hele dag samen op sociale media scrollen tot keer op keer hetzelfde rondje wandelen, steeds weer dezelfde dingen doen gaat een beetje vervelen. Wanneer je alle tijd met je vrienden doorbrengt, kan het moeilijk zijn om nieuwe dingen te bedenken om samen met hen te doen.

Ben je het zat om steeds weer dezelfde activiteiten te ondernemen met je vrienden? Wil je iets nieuws proberen met je vriendengroep en heb je inspiratie nodig? We vertellen je wat jij kunt doen met je vriendengroep.

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

30 dingen om met je vrienden te doen

Als je een leuke activiteit wilt doen, dan is het wellicht handig om de opties eerst te verdelen in verschillende categorieën. Zo kun je makkelijker kiezen en het ook aan je vrienden voorleggen, zodat jullie iets gaan doen waar iedereen zin in heeft.

Gratis (of heel voordelige) activiteiten

Als je een beetje krap bij kas zit of er mensen in de vriendengroep zitten die het financieel gezien even wat moeilijker hebben, dan is het een uitdaging om activiteiten te vinden die niets kosten. Natuurlijk kunnen jullie samen de kosten voor één persoon voor rekening nemen, maar dat kan natuurlijk niet altijd. En het is ook niet leuk voor degene die het geld niet kan missen.

Er zijn gelukkig tal van activiteiten die gratis zijn of amper wat kosten én toch enorm vermakelijk zijn om te doen. Je bent per slot van rekening toch met zijn allen bij elkaar en dat is waar het bij vriendschap om gaat. We hebben er tien voor je op een rijtje gezet.

1. Wandelen of fietsen

Zo zijn jullie samen sportief bezig en hoeft het niet veel te kosten. Breng zelf je lunch en wat te drinken mee zodat je er een gezellige en sportieve dag van maakt. En het is ook haalbaar voor je vrienden die even wat krap bij kas zitten.

2. Samen eten

Nodig je vrienden uit en laat iedereen iets meebrengen dat ze zelf gemaakt hebben. Of kook samen wat met de spullen die jullie verzamelen zodat de kosten minimaal blijven – dat kan ook heel gezellig zijn. Een goedkope maaltijd op tafel zetten voor een groep is ook een leuke uitdaging.

3. Filmavondje

Iedereen heeft wel een aantal films in de favorietenlijst staan die je samen kunt kijken. Laat iedereen wat lekkers meebrengen zodat niemand hoge kosten heeft en je kunt het toch heel gezellig maken samen met je vrienden.

novamora
Casual chat tip: Novamora
  • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
  • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

4. Gezelschapspelletjes doen

Samen bordspelletjes spelen houd je makkelijk een avondje vol en het is nog gezellig en spannend ook om te doen. Heb je zelf niet zoveel spelletjes? Vraag dan of je vrienden er wat meebrengen zodat je een ruime keuze hebt. Of je speelt natuurlijk een klassiek vriendenspel zoals Truth or Dare.

5. Vrijwilligerswerk

Zoek met je vrienden naar vrijwilligerswerk dat jullie samen kunnen doen. Dit kan werkelijk van alles zijn. Het hoeft je niets te kosten, maar jullie zijn wel samen bezig. Naast dat het een hele ervaring is, doe je er andere mensen (of dieren) een groot plezier mee door de handen uit de mouwen te steken.

6. Thuis schoonheidsbehandelingen

Organiseer thuis een beauty-avondje waarbij je iedereen mee laat brengen wat ze nog over hebben. Zo kunnen jullie maskertjes ruilen, make-up aanbrengen of elkaars haren leuk in model brengen. Zo is er nog veel meer te bedenken en ook voor mannen kan dit een nieuwe ervaring zijn.

7. Schat zoeken of een puzzeltocht uitzetten

Zorg voor een jacht naar de schat (dat kan iets zijn dat je al hebt en niet speciaal hoeft te kopen) of organiseer een puzzeltocht. Dit geeft gegarandeerd vermaak voor iedereen, want het is natuurlijk erg spannend om dit te doen.

8. Boekenclub

Dol op lezen en zijn je vrienden daar ook wel fan van? Dan kun je samen een boekenclubje beginnen. Leen de boeken aan elkaar door zodat niet iedereen ze zelf hoeft te kopen. Je kunt er dan als iedereen ze gelezen heeft een avondje samen over praten.

9. Zolderleegverkoop

Heb je veel spullen die je eigenlijk toch nooit gebruikt en die maar ergens staan te verstoffen? Organiseer dan een verkoop. Dit kun je samen en voor je vrienden doen. Het is niet alleen leuk om te doen, maar het levert – met wat geluk – zelfs ook nog een leuk zakcentje op.

10. Picknick in het park of elders

Ga samen op een prachtige locatie picknicken, zoals bijvoorbeeld in een park of bos. Breng allemaal wat mee dat je samen deelt. Zo kost het niet veel en kunnen jullie ook gezellig bijkletsen.

vrienden mannen

Uitstapjes met vrienden

Heb je wel een budget om te besteden aan plezierige uitstapjes? Dan zijn de mogelijkheden bijna eindeloos. Je kunt tal van schitterende en komische bestemmingen kiezen om naartoe te gaan met vrienden. We hebben daarom tien populaire en leuke uitstapjes voor je op een rij gezet.

11. Dagje naar het pretpark

Zijn je vrienden en jij best avontuurlijk aangelegd en houden jullie wel van snelheid, spannende attracties en meer? Dan is een dagje naar een pretpark natuurlijk een van de eerste dingen om te doen. Dit kun je zowel in Nederland als in het buitenland op tal van plaatsen doen.

12. Dagje naar de dierentuin

Houden jullie veel van dieren? Dan is een dagje naar de dierentuin een topidee. Beestjes kijken, lekker buiten ontspannen, wandelen en je sluit de dag natuurlijk af met een gezellig etentje.

13. Samen uit eten gaan

Uit eten: het is altijd leuk om vrienden te doen. Iedereen houdt immers van een lekkere lunch, brunch of diner en zo kun je ook nog eens gezellig bijpraten met elkaar. Kies een restaurant of eetcafé waar ze voor ieder wat wils hebben zodat iedereen er lekker eten kan (ook als iemand een allergie heeft of een bepaald dieet volgt).

14. Sauna of welness bezoeken

Op zoek naar een dagje lekker ontspannen? Dan is de sauna of een welness-oord daarvoor ook prima geschikt. Zo kunnen jullie samen iets ondernemen waarvan je ook nog eens helemaal zen van wordt.

15. Zwemmen

Ook altijd leuk om te doen: ga een dagje naar het (subtropisch) zwemparadijs of zoek een leuke locatie om buiten te kunnen zwemmen. Natuurlijk ideaal met warm weer om lekker af te koelen.

16. Weekendje weg naar een bungalowpark

Zie je je vrienden niet zo vaak, maar hebben jullie wel veel contact en dezelfde interesses? Dan is het fijn om het weekend met elkaar te delen, waarin je samen veel kunt ondernemen. Een weekendje weg is dan ideaal – zeker in een park waar je van alles kunt doen.

17. Tochtje met auto, scooter of iets anders

Liefhebbers van auto’s of andere vervoermiddelen in de groep? Kijk dan eens of je een leuke tocht kunt organiseren of dat deze ergens gehouden wordt. Bijvoorbeeld met oldtimers, scooters, een Solex of iets vergelijkbaars.

18. Bowlen met een etentje

Met een avondje bowlen schiet je doorgaans bij iedereen raak. Dit is een bezigheid die veel mensen leuk vinden (ook al zijn ze er soms niet eens goed in) en voor veel vermaak zorgt. Bowlen is bij uitstek geschikt voor grotere groepen omdat je ook meer banen tegelijk kunt bespreken. Koppel het aan een etentje na afloop en iedereen heeft een fijne avond of dag.

19. Midgetgolf

Ook altijd leuk om te doen: een potje midgetgolf. Dit is geschikt voor alle leeftijden en vrijwel iedereen vindt het leuk om te doen. Midgetgolfbanen zijn er op veel plaatsen te vinden, zowel binnen als buiten. Ook bij jou in de buurt.

20. Bioscoop

Last but not least natuurlijk: ga een film kijken met zijn allen. Zoek een leuke, spannende of juist enge film uit en kijk vooral of je iets kunt vinden dat voor iedereen geschikt is. Denk zeker eens aan een komedie zodat je een leuke avond uit hebt waarin veel kan worden gelachen.

vriendinnen

Gewaagde activiteiten

Als je een stoere vriendengroep hebt die niet vies is van een spannend of gewaagd uitstapje, dan zijn daar natuurlijk ook de nodige opties voor. Zo kun je bijvoorbeeld ook eerst samen met je vrienden een bucketlist maken met daarop dingen die jullie altijd al eens wilden doen – maar waar het nog niet van gekomen is. Dit zullen geen alledaagse activiteiten zijn, maar eerder dingen die je niet zomaar doet of best wel wat gewaagd zijn. We hebben daarom een tiental spannende activiteiten voor je op een rijtje gezet.

21. Paintballen

Niet de meest voor de hand liggende activiteit voor iedereen natuurlijk, maar zeker spannend om te doen. Zorg voor een leuke dag met vrienden, maak teams en probeer van elkaar te winnen door elkaar goed met de verf te raken. Hoe meer verf, hoe beter natuurlijk.

22. Karten

Karten is een populaire bezigheid om te doen, maar die zeker ook spannend is voor iedereen die deelneemt. Je kunt op veel plekken in Nederland karten en een avondje snelle rondjes rijden. Het kan best gevaarlijk zijn, dus zorg voor de nodige veiligheid. Deze krijg je uiteraard ook in de hal uitgelegd waar je gaat karten.

23. Zwemmen met haaien

Waarschijnlijk denk je niet meteen aan deze activiteit, maar dit is wel een gewaagde: boek een reisje naar het buitenland om te gaan zwemmen met haaien. Gegarandeerde spanning natuurlijk.

24. Bungeejumpen

Deze gewaagde activiteit mag natuurlijk niet ontbreken op je bucketlist. Spring aan een elastiek van een brug of berg af en ga met duizelingwekkende snelheid naar beneden. Als dat niet spannend is, dan weten we het ook niet meer.

25. Skydiven of parachutespringen

Skydiven of parachutespringen doe je natuurlijk vanuit een vliegtuig op een behoorlijke hoogte. Dit is voor veel mensen een ware uitdaging. Maar de ervaring die je ermee opdoet, is natuurlijk wel om nooit meer te vergeten.

26. Enge achtbanen proberen

Dit is iets dat je met je vrienden kunt doen als je een bezoek aan een pretpark brengt. Sommige pretparken hebben van die enorm grote achtbanen met verschillende loopings, waarbij de een nog enger is dan de andere. Heel hoog, vaak over de kop gaan, een kurkentrekkertje hier en daar of misschien kies jij liever voor achteruit rijden met hoge snelheid?

27. Ballonvaart doen

Ook spannend om te doen maar vooral ook heel mooi, vanwege het geweldige uitzicht dat je natuurlijk krijgt: doe een rondvaart met een luchtballon. Het kost je wat, maar het is meer dan de moeite waard. Als je ergens op vakantie bent waar de omgeving heel mooi is, overweeg dan zeker ook een tocht met een helikopter of vliegtuigje te maken om de omgeving te verkennen.

28. Racen

Voor de liefhebbers van snelle auto’s en motoren: maak een rit op een heus circuit. Voel je net als Max Verstappen terwijl je op hoge snelheid door de bochten gaat. Alleen de snelheid al maakt het spannend. Houd er wel even rekening mee dat je een rijbewijs moet hebben en dat het hard gaat. Heel hard.

29. In je blootje zwemmen

Een spannende uitdaging van een heel ander kaliber is naaktzwemmen. Daar kan een naaktstrand bezoeken ook bij horen. Is dit iets wat je normaliter niet snel zou doen? Dan kun je samen met je vrienden deze uitdaging wel aangaan – een ervaring om nooit te vergeten.

30. Spinnen en slangen vasthouden

Niet iedereen houdt van dieren en sommige mensen zijn bang voor slangen, spinnen of andere beestjes. Het is dan zeker een uitdaging om deze eens vast te houden. Dit kan soms in de dierentuin, maar er zijn ook speciale uitjes waarop je kennis maakt met deze enge dieren.

Van alles te doen en te beleven

Houd er wel rekening mee dat het niet zo eenvoudig is om voor een grote vriendengroep iets te organiseren dat iedereen leuk vindt. Het is zaak dat je probeert leuke uitjes te zoeken die voor iedereen geschikt zijn. Zeker met grote groepen waarbinnen de leeftijd wat varieert is dat niet altijd even eenvoudig. Daar staat wel tegenover dat jullie vrienden zijn omdat jullie waarschijnlijke bepaalde gemeenschappelijke interesses delen en dezelfde dingen leuk vinden. Dat maakt een passende activiteit vinden ook weer veel makkelijker.

Er is natuurlijk meer te doen dan wat wij hier opnoemen, veel meer zelfs. Kijk eerst eens goed op internet rond wat je zoal kunt ondernemen, bepaal wat jij en je vrienden leuk vinden om te doen en bedenk wat je altijd nog wilde doen. Zo vind je zeker wat leuks en spannends en beleven jullie de tijd van je leven. En waarmee dat is, maakt helemaal niets uit. Als het maar leuk is.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Deel dit artikel
Geef je reactie