Home Dating 1 op 5 singles heeft blunder meegemaakt tijdens een date

1 op 5 singles heeft blunder meegemaakt tijdens een date

2 minuten leestijd
0
adem geur

Eerste dates zijn stressvol. Hoewel ze leuk horen te zijn, kan een fysieke ontmoeting met iemand die je online hebt ontmoet nogal wat angsten oproepen. Het maakt niet uit hoe opgewonden je bent om diegene IRL te zien, het is heel gewoon om wat zenuwen te ervaren op de eerste date.

Eerste dates maken je gestrest omdat je niet in staat bent om te voorspellen hoe ze zullen uitpakken. Je maakt je zorgen over hoe je eruit ziet, waar je over moet praten en welke indruk je achterlaat bij degene die jou nu al vijf seconden in de ogen kijkt. Maar hoe meer jij in je hoofd zit tijdens de date, hoe minder je verbonden bent met je lichaam en de omgeving. En dan kan het gebeuren dat je een blunder begaat. Awkward.

Omdat het vandaag Awkward Moments Day is heeft datingsite Lexa onderzoek gedaan naar de dateblunders die singles maken tijdens hun datingcarrière. Ze vroegen 1.002 Nederlandse gebruikers van de datingsite naar de grootste datemissers en blunders die zij hebben ervaren. Van de verkeerde naam uitspreken tot uitglijden over hondenpoep: achteraf kun je er misschien om lachen, maar op de date zelf… is het best awkward.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Blunders zijn niet heel zeldzaam

Volgens Lexa heeft 1 op de 5 singles wel eens een blunder meegemaakt op een date. Zo bekent een Nederlandse single de slappe lach te hebben gekregen tijdens een date, waardoor het leek alsof de ander werd uitgelachen.

Een andere ondervraagde zegt dat de spanning tijdens een thuisdate zo hoog opliep, dat ze tijdens het koken flauwviel. En dan is er nog een andere Nederlandse single die een hele ongemakkelijke date heeft gehad, geen klik en te weinig gespreksstof, om vervolgens te struikelen en in de armen van de ander te vallen.

Datemissers om te voorkomen

Naast de regelrechte blunders die later een leuke anekdote opleveren, zijn er ook nog de datemissers. Dat zijn de blunders die eigenlijk geen blunders zijn, maar eerder fouten die voorkomen hadden kunnen worden. Waar je dan aan moet denken?

Nederlandse singles vinden het een afgang als hun date date veel te laat arriveert. Maar liefst 80% van de ondervraagden vindt dit een ware datemisser. Maar daar blijft het niet bij, want het is ook een flop als een date meerdere keren wordt verplaatst. Bijna twee derde (63%) van de singles haakt dan af, zo blijkt uit het onderzoek.

De zenuwen de baas worden door een pre-date shotje? Doe dat maar niet, want 80% van de singles knapt hierop af. Met name bij vrouwen leidt dit tot een negatieve indruk (91%) en minder – maar nog steeds veel – bij mannen (68%). En zelfs tijdens de date is het oppassen geblazen. Voor 85% van de singles is uit de hoogte of populair doen de grootste fout die je kunt maken.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

‘Lichaamsgeur onderscheidt vriend van vijand’

Soms ontmoet je iemand en voel je meteen dat je op één lijn zit. Het is misschien niet een…