72 verjaardag quotes, wensen en berichten voor je man of vriend

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
16 minuten leestijd

Staat de verjaardag van je vriend of man voor de deur? Dan wil je hem natuurlijk verrassen. Waarschijnlijk heb je al ideeën voor een leuk verjaardagscadeau, maar wat moet je in hemelsnaam op het kaartje zetten? Alleen ‘Happy Birthday’ is te simpel en ‘Fijne verjaardag’ te afstandelijk. Wat je zoekt is een verjaardagscitaat dat je liefde voor hem uit, zodat hij eraan herinnerd wordt hoe leuk je hem vindt.

Ben je inspiratieloos en kun je wel wat hulp gebruiken voor de tekst op het kaartje? Niet getreurd. Deze citaten kunnen je inspireren om zelf een speciale verjaardagsboodschap te maken. Of, als de quote precies bij jou en hem past, kopiëren en plakken 😉

Van zachte en doordachte quotes tot zinnen die kort en to-the-point zijn; dit zijn verjaardagsquotes voor je man of vriend die hem dat speciale gevoel geven.

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

72 lieve verjaardagsberichten

 1. Hartelijk gefeliciteerd! Het is deze ene dag dat ik je eraan wil herinneren hoe speciaal je bent.
 2. Je hebt zoveel liefde en geluk gebracht in mijn leven. Van harte gefeliciteerd.
 3. Geen van de woorden die ik kan zeggen, is genoeg om je te laten weten hoeveel geluk ik heb om een vriend zoals jij te hebben. Van harte gefeliciteerd!
 4. Jaar na jaar zie ik je uitgroeien tot een man die ik met trots mijn man mag noemen. Hartelijk gefeliciteerd!
 5. Als ik huil, maak je me aan het lachen. Als ik verdrietig ben, tover je een lach op mijn gezicht. Ik ben de gelukkigste vrouw ter wereld om een man zoals jij te hebben. Van harte gefeliciteerd.
 6. Ik hou niet van te sentimenteel, maar vandaag ben je jarig en wil ik je zeggen dat je altijd mijn rots bent geweest waarop ik kan leunen als ik advies nodig heb. Fijne verjaardag en nog veel meer.
 7. Fijne verjaardag voor de man die kleur en geluk in mijn leven heeft gebracht. Ik hou van je, gefeliciteerd!
 8. Hartelijk gefeliciteerd, je bent de meest speciale persoon in mijn leven. Je maakt mijn wereld compleet, lieverd!
 9. Je armen zijn als mijn huis, waar ik de vrede en kracht krijg om te genieten van het leven. Hartelijk gefeliciteerd, [naam].
 10. De meest liefdevolle verjaardag mijn geweldige vriend, die er altijd voor me is, die naar me luistert en mij kalmeert. Ik hou oneindig veel van je, [naam].
 11. Jij bent van mij en zal dat altijd blijven. Hartelijk gefeliciteerd mijn lieverd.
 12. Vanaf het moment dat ik je zag, was ik geïntrigeerd door je glimlach en charme. Nu is het jouw speciale dag en ik wil dat je weet dat ik nog steeds de vlinders voel. Gefeliciteerd met nog een jaar samen.
 13. Hartelijk gefeliciteerd mijn speciale man. Je ontmoeten was het mooiste wat me in het leven is overkomen!
 14. Voor je verjaardag wil ik je knuffels en zachte kussen geven, maar ik wil vooral dat je weet hoe blij ik ben om je meisje te zijn. Van harte!
 15. Je geeft me de vreugde, liefde en licht in mijn leven. Ik hoop dat je de gelukkigste en mooiste verjaardag ooit hebt. Hartelijk gefeliciteerd!
 16. Ik bewonder zoveel dingen aan jou. Je knappe uiterlijk, je charme, je gevoel voor humor, maar vooral dat je zo begripvol bent. Bedankt dat je zo’n geweldig vriendje bent. Fijne verjaardag [naam]!
 17. Er zijn geen woorden die ik zou kunnen gebruiken om de liefde die we delen te beschrijven. Ik ben zo ongelooflijk dankbaar voor je. Hartelijk gefeliciteerd, mijn one-of-a-kind man!
 18. Ik hou zoveel van je. Je vult mijn wereld met enthousiasme, plezier en vreugde. Hartelijk gefeliciteerd, de beste vriend ter wereld!
 19. Toen we elkaar voor het eerst ontmoetten, wist ik dat we veel gemeen hadden. Na al die tijd samen, blijf ik steeds meer redenen vinden dat we bij elkaar horen. Vandaag op je speciale dag wil ik je bedanken dat je degene bent die mij voltooit! Fijne verjaardag, [naam]!
 20. Je bent zo’n geweldige man. Ik weet niet hoe het je lukt om altijd het juiste te zeggen. Bedankt voor alle liefde die je me elke dag geeft. Fijne verjaardag, schat!
 21. Leven met jou is een droom die uitkomt voor mij. Vandaag op je verjaardag wil ik je bedanken dat je de beste vriend ooit bent!
 22. Elk jaar dat verstrijkt wordt mijn liefde voor jou sterker. Laten we het vieren! Fijne verjaardag!
 23. Mijn liefde voor jou is onvoorwaardelijk, omdat je perfect bent! Fijne verjaardag en onthoud dat ik van je hou.
 24. Deze verjaardagswens is voor een geweldige man, de beste vriend en mijn vriend. Fijne verjaardag schat.
 25. Mannen zoals jij zijn echt een zeldzaam ras. Je luistert met begrip. Je bent ondersteunt, leeft mee en laat zien dat je mij waardeert. Je bent alles waar ik ooit van heb kunnen dromen. Gefeliciteerd, ik hou van jou!
 26. Er zijn geen woorden in het woordenboek die kunnen uitdrukken hoeveel je voor mij betekent. Je vult elk ontbrekend deel van mij aan. Fijne verjaardag!
 27. Bedankt voor de geweldige tijd die je me hebt gegeven. Je bent mijn enige, voor altijd. Ik hou van je, [naam].
 28. Ik wil je de meest geweldige verjaardag toewensen. Gefeliciteerd, je bent de meest verbazingwekkende vriend ooit. Jij maakt mijn leven compleet.
 29. Je houdt me bij elkaar. Jij bent de betere helft van mij. Je bent jij. Fijne verjaardag schat.
 30. Als het op liefde aankomt, ben jij de expert. Je weet echt hoe je een vrouw een speciaal gevoel kunt geven. Moge je verjaardag net zo geweldig zijn als jij!
 31. Ik koester alle speciale momenten die we samen hebben gedeeld als vriend en vriendin. Ik voel me zo ongelooflijk gezegend om met een vriendelijke, zorgzame en charmante man als jij. Fijne verjaardag, [naam]!
 32. Het beste van de wereld is om de verjaardag te vieren van degene van wie je houdt. Ik heb zoveel geluk dat ik die van jou mag vieren. Van harte gefeliciteerd, [naam].
 33. Voor de knapste vriend van het universum, ik hoop dat je verjaardag alles is wat je ooit zou willen. Met liefde en toewijding, je zeer gelukkige vriendin.
 34. Je bent de beste vriend die ik ooit heb gehad en ik hoop dat je de laatste bent. Ik zal altijd van je houden, fijne verjaardag!
 35. Je maakt elke dag specialer dan de vorige. Ik hoop dat je verjaardag net zo speciaal is en één die je nooit zult vergeten. Gefeliciteerd, [naam].
 36. Een hele gelukkige verjaardag van de meest dankbare vriendin op deze planeet. Ik hou meer van je dan ik ooit voor mogelijk had gehouden. Gefeliciteerd!
 37. Wanneer twee harten bij elkaar horen, kan geen enkele afstand groot genoeg zijn om ze van elkaar te scheiden. Ik hou van je [naam]. Van harte gefeliciteerd!
 38. Op je verjaardag wil ik eerlijk tegen je zijn. Je bent geen goede man, je bent de beste. [Naam], ik wens je een hele fijne verjaardag!
 39. Ik en jij zijn net als brood en boter, gemaakt voor elkaar. Van harte gefeliciteerd!
 40. Op je verjaardag zal ik je een geheim vertellen en dat is dat ik extreem blij ben wanneer iemand je naam noemt, omdat ik weet dat je van mij bent en alleen van mij. Gefeliciteerd lieverd!
 41. Elke dag dat we samen doorbrengen, word ik er steeds zekerder van dat jij de juiste bent voor mij. Moge je verjaardag worden gevuld met evenveel liefde als je mij iedere dag geeft. Gefeliciteerd!
 42. Moge je krijgen wat je wilt, moge je slagen in wat je doet, mogen we altijd samen zijn, ongeacht hoeveel obstakels we tegenkomen. Gefeliciteerd, ik hou van je.
 43. Ik was eerder verloren en gebroken, maar alles veranderde op het moment dat ik je ontmoette. Bedankt voor alles, [naam]. Van harte gefeliciteerd!
 44. Jij bent mijn maan, mijn zon, mijn sterren en mijn universum. Hartelijk gefeliciteerd, je de beste partner ter wereld.
 45. Bedankt dat je me begrijpt, [naam]. Ik kon me een leven zonder jou niet voorstellen. Van harte gefeliciteerd!
 46. Het maakt niet uit hoeveel ups en downs we tegenkomen, ik sta altijd aan je zijde. Van harte gefeliciteerd!
 47. Er zijn geen woorden die echt kunnen beschrijven hoe speciaal jij en je verjaardag voor mij zijn. Ik hou van je, schat. Van harte gefeliciteerd!
 48. Je ontmoeten was een gelukje, van je houden was het lot, maar trouwen met jou is mijn droom. Fijne verjaardag, [naam]!
 49. Hartelijk gefeliciteerd mijn held. Ik voel me zo gezegend dat jij de mijne bent en ik de jouwe.
 50. Felicitaties van je grootste fan: je vriendin. Je zal altijd mijn nummer één zijn. Op deze speciale dag wens ik je een fijne verjaardag.
 51. Gefeliciteerd, [naam]! Laten we deze dag onvergetelijk maken!
 52. [Naam], als ik naar je kijk, slaat mijn hart een slag over. Je vult me met verlangen en bewondering. Op je verjaardag wil ik dat je weet hoe speciaal je voor mij bent. Fijne verjaardag!
 53. Ik weet dat ik het niet altijd zeg, maar jij bent alles wat ik wil en nodig heb. Mijn leven zou onvolledig zijn zonder jou. Op je verjaardag wil ik mijn liefde voor jou verklaren. Gelukkige verjaardag, ik hou echt heel veel van je!
 54. Aan mijn beste vriend, mijn soulmate en mijn partner: Happy Birthday, [naam]!
 55. Je glimlach, liefde en lach zorgen ervoor dat ik mijn leven beter leef. Bedankt voor alle steun die je me geeft in mijn leven. Hartelijk gefeliciteerd [naam].
 56. Fijne verjaardag voor de knapste en de liefste ter wereld! Moge jouw dag ontzettend leuk en opwindend zijn! Gefeliciteerd [naam].
 57. Het leven zit vol verrassingen. Eén van de beste en mooiste verrassingen die het mij heeft opgeleverd, ben jij! Gefeliciteerd, [naam]!
 58. Ik ben zo dankbaar dat ik een vriendje heb dat net zo warm, meelevend en begripvol is als jij. Hartelijk gefeliciteerd, de man van wie ik hou!
 59. Bedankt dat je er altijd voor me bent. Vandaag, op je verjaardag, wil ik je laten weten hoe speciaal je voor mij bent. Fijne verjaardag, I love you [naam]!
 60. Je schoonheid is zo besmettelijk dat ik me ook mooi voel als ik bij je ben, van binnen en van buiten. Ik wens je een fijne verjaardag, schat!
 61. Vandaag reflecteer ik op alle prachtige herinneringen die we hebben gedeeld en samen gebouwd. Je zult altijd een speciale plek in mijn hart hebben. Fijne verjaardag [naam].
 62. Elke dag voelt zo speciaal met jou, maar vandaag is het extra speciaal omdat het je verjaardag is, mijn liefde. Ik hou van je met heel mijn hart en ziel, fijne verjaardag!
 63. Van je houden is als een prachtig avontuur. Hoe meer ik over je leer, hoe meer ik verliefd op je word. Fijne verjaardag schat!
 64. Ik kan me niet voorstellen hoe de voorbije jaren zouden zijn zonder jou. Je hebt het leven mooi gemaakt. Ik hou van je, [naam]. Fijne verjaardag!
 65. Ik hou van je intellect, je gevoel voor humor, je gewoontes maar vooral de manier waarop je me elke dag dat speciale gevoel geeft. Ik hou van jou. Van harte gefeliciteerd!
 66. Je glimlach was de reden dat we vrienden werden. Je aanraking was de reden dat we geliefden werden. Je mooie ziel heeft me vandaag doen beseffen dat we zielsverwanten zijn. Van harte gefeliciteerd!
 67. Aan mijn vriend, bedankt dat je van me houdt, tijd met me doorbrengt en me als een prinses behandelt, zelfs als ik op mijn slechtst ben. Bedankt dat je jezelf bent. Van harte gefeliciteerd.
 68. Vandaag is een speciale dag voor ons allebei. Er was een nacht dat ik wenste dat een prachtige en knappe man in mijn leven zou komen. Die man was jij. Van harte gefeliciteerd.
 69. Ik dacht altijd dat chocolade mijn enige ware liefde was maar toen ontmoette ik jou. Van harte gefeliciteerd.
 70. Je bent een ongelooflijke man. Je toont je liefde, mededogen en genegenheid op zoveel verschillende manieren. Op je verjaardag en elke dag van het jaar ben ik zo trots om jouw vrouw te zijn.
 71. Je unieke schoonheid neemt mijn adem weg. Vandaag op je verjaardag, wil ik niets liever dan je in mijn armen nemen en mijn liefde naar jou uiten. Van harte, [naam]!
 72. Je woorden verwarmen mijn hart, je aanraking laat me smelten en je kussen zijn zo zoet als suiker. Ik hou van je [naam]. Van harte gefeliciteerd.

Meer lieve berichten

Of hij nu wel of niet jarig is: een lief bericht is nooit een verkeerd idee. Ben je na deze verjaardagsquotes toe aan wat andere zinnen die je kunt gebruiken als hij niet jarig is? Bijvoorbeeld op een willekeurige dinsdag om hem te laten weten hoeveel je van hem houdt? Bekijk dan deze lijsten voor meer tips, voorbeelden en zinnen om te gebruiken:

Meer mensen zoals jij...

... weten niet welke liefdestaal ze spreken. En dat is niet zo gek als je helemaal niet weet dat iedereen een eigen moedertaal der liefde heeft. In ‘De vijf talen van de liefde’ ontdek je welke taal jij spreekt en nog belangrijker: hoe je daarmee je liefdesleven verbetert. Verhelderend, een eyeopener: kom er zelf achter waarom dit boek ‘het best beoordeelde’ relatieboek is.

Deel dit artikel
Geef je reactie